måndag, april 20, 2015

Veckan som gått

Den förra veckan efter Barcelona bara rusade iväg. Jag var ledig på måndagen och sov länge och lunchade på tacostället på Mobila. På kvällen visade jag lite bilder från Barcelona för Michael och Elliott. Elliott sov hos mig.

På tisdagen jobbade jag och det var fullt ös och på kvällen var jag med i en meditationsgrupp och det var hur bra som helst.

På onsdagen var jag hos sjukgymnasten och på hälsokontroll. Jobbade på kontoret på förmiddagen och hemifrån på eftermiddagen. Elliott följde med en kompis hem efter skolan och när jag hade jobbat klart så hämtade jag honom där och vi åt i kollektivet. Elliott sov hos mig.

På torsdagen var det ännu en fullmatad dag på jobbet, Elliott blev hämtad av mina föräldrar och efter jobbet så åkte jag hem till dem och bjöds på mumsig couscous och tiramisu. Vi tittade på bilder från Barcelona och spelade kort och kom hem sent :-). Elliott sov hos Michael. Själv gick jag hem och la mig.

På fredagen jobbade jag halva dagen på kontoret och halva hemifrån. Åt lunch på foodcourten på Kronprinsen med Michael. Jag har bytt kattmat och Mango blev dålig i magen, så det tänker jag inte göra fler gånger. Nu får de ha den jag började med efter att han var dålig förra gången. Efter jobbet hämtade vi Elliott på skolan och åkte till Emporia för att köpa gympaskor till honom. Han har växt ur dem han har och behöver ha ett par på jympan. Som tur var hittade vi ett par som han tyckte var sköna och som inte var alltför dyra. Sen åkte vi hem och åt middag i kollektivet. Det var ett litet men trivsamt gäng som åt denna kväll. Efter maten var Michael och Elliott hos mig och kollade på film och snacksade. Elliott sov hos mig.

På lördagen vaknade vi tidigt och efter att ha duschat och ätit frukost åkte vi till Toys 'r us för att hitta present till Ida som skulle ha kalas kl 12. Handlade ett jättepaket kattmat på djursjukhuset på vägen hem, det blir billigare och varar längre. Elliott gick på kalas, jag pratade i telefon med Helene, Camilla och Annika och så fixade jag bokföring för BoAktiv och gjorde klart likvidöversikten för jobbet. Sen var det dags att hämta Elliott på kalaset och vi åkte till en gotteaffär innan vi åkte hem till Camilla och Jörgen. Där bjöds vi på tacopaj med guacamole, salsa och nachos. Mycket gott! Vi fick även våfflor och hallonmousse till efterrätt. Vi spelade ubongo och svartepetter. Elliott gick över för att sova hos Michael när vi kom hem.

På söndagen fixade jag hyrorna för BoAktiv direkt på morgonen. Elliott kom över och vi spelade lite kort. Sen var han med Michael och Ashley på cykeltur till några olika lekplatser. När de kom hem så var vi och lunchade på Noodle Market och där blev vi så mätta så vi behövde inte laga mer mat den dagen. Hemma igen lekte Elliott med Ashley hela dagen och jag passade på att blogga och fixa med foton och titta på film och prata i telefon och mysa med katterna. På kvällen gick jag över till Michael och vi åt morotsstavar, gurkstavar, broccoli med tre sorters dippsåser till. Vi hade även getost, tapenade, crostini, ris, skinka och fuet. Lite smått och gott som vi redan hade hemma. Ashley åt med oss och sen kom även Lenny och deras mamma upp. När de gått hem så klippte jag Michaels hår innan jag själv gick hem. Elliott behöver också klippas men han ville inte denna dag så det får bli senare i veckan. Elliott gick ut och lekte på gården en liten stund och kom sen upp gråtandes då han hade råkat slå en "my little pony" docka rakt på tänderna och den tand som var lite lös hade slagits helt sned och blödde. Stackars sötnosen. Vi tittade och kände och det verkade OK trots att det var blod och tanden sned. Han hade ont. Men vi gick och la oss och läste en bok och sen somnade han sött efter lite småprat.

I morse gjorde inte tanden ont längre. Men han skulle inte få det helt lätt att äta :-).
På jobbet hade vi besök av Rebecka från Stockholm och vi fick lunch på Beebar och det var gott! Vi hade ett bra möte och jag fick inte gjort vad jag skulle idag för det var så mycket som kom emellan hela tiden och det blev senare än vanligt. När vi hämtade Elliott kl 17.45 så var han ensam kvar, alla andra barn hade gått hem. Det var han mycket nöjd med! Han tyckte att det hade varit jätteroligt att få vara kvar så länge. Det längsta någonsin :-D. Den lösa tanden hade trillat ut. Så nu har han tappat två tänder :-). Han ser fram emot tandfen i natt. Vi åkte hem och åt i kollektivet. Nu leker Elliott på gården med en massa barn och jag sitter här och bloggar. Skulle på meditation egentligen men fick nyss veta att den blivit inställd. Så det var ju synd. Men lite skönt att vara hemma. Katterna busar runt, springer fram och tillbaka och ut och in från balkongen, hehe. Min Rosenmandel blommar fint och det är faktiskt vår i luften. Äntligen!

Min rosenmandel som börjat blomma
Rosa och fin


Inga kommentarer: