måndag, februari 09, 2015

Fika och förkyld

Lördag:
Elliott och jag vaknade vid 08 och tog det lugnt hela förmiddagen. Vi åt frukost tillsammans och sen lekte vi med lera, en jättebra lera som heter Dream Dough. Väldigt mjuk och lätt att hantera.

Vi packade in presenter och Elliott gjorde ett kort till Maja som skulle ha kalas kl 12. Vi spelade Uno och Elliott var lite mindre tålmodig än han brukar. Och när det närmade sig kalaset ville han absolut inte gå dit. Han var lite varm och hängig. Men vi sa att vi kunde ju åka och lämna presenten i alla fall. Vi lämnade present men på kalaset ville ha inte gå in... (han hade velat gå hela tiden innan, vi kollar alltid så att han verkligen vill gå innan vi tackar ja). Jaja. Vi åkte därifrån och jag hade tänkt handla medan han var på kalas så vi åkte till affären. Då var Elliott så glad så glad. Tror han var lättad över att slippa gå på kalaset... Jag säger då det :-). Vi köpte med oss kamben hem till lunch och det var himla gott tyckte både Elliott och jag!
Jättebra plats att ligga på tycker Sweet
Vi var hemma och pysslade resten av dagen. Jag lagade scnnitzel med paprikasås och ättiksgurka till middag, min favvis. Men det var inte så goda som de brukar bli. Michael och Dexter kom över och åt. Katterna fick vara lösa en stor del av tiden.
Elliott är så glad att Sweet vill vara hos honom
 På kvällen gick vi hem till Michael och tittade på Stjärnornas krig del 3. Den var bra den! Elliott gillade den också. Sen gick Elliott och jag hem till mig och han sov här. När han somnat gick jag ut i köket och fixade en deg "nattjästa frukostbröd".

Söndag:
Ajajaj, vaknade med ont i halsen /svalget. Precis som när en förkylning startar och inte går att stoppa. Så himla jobbigt! Usch och fy. Hatar halsont. Elliott och jag gick upp vid 08 och duschade. Sen åt vi frukost. Jag dammsög (det är otroligt vad två katter kan skräpa ner) och våttorkade golven.
Strax efter 11 kom Camilla hit och jag hade gjort bullarna klara och bakat scones och gjort lemoncurd. Elliott fick godis och jag fick ljus och servetter, gulligt! Vi fikade och pratade och byggde lego med Elliott och spelade Uno och lekte med lera.
Fika med Camilla, tog en bild när vi gick iväg för att titta på "moln" se bilden nedan.
Titta så coola moln ropade Elliott, han såg dem från fönstret i sitt rum :-)
Sen gick Elliott över till Michael en stund och Camilla och jag fortsatte prata/fika tills klockan blev 17. Då skjutsade jag henne hem för jag skulle ändå hämta mat på Krua Thai, orkade inte laga någon mat idag. Hade så himla ont i halsen, så det kändes jobbigt både att äta och dricka. Men jag köpte ColdZyme så det tar jag med jämna mellanrum. Och jag tog kycklingspett med satésås och det var gott. Elliott sov hos Michael och jag gick hem efter att ha ätit.

Jag satt hela kvällen och bokade BoAktivs bokföringsgrejor. Fick passa på medan huvudet fortfarande kändes bra och inte för förkylt. Så jag fakturerade alla hyror, bokade alla ver, in- och utbetalningar, fakturor mm. Så nu är det uppdaterat. Men jag ska lämna in årsbokslutet denna vecka som kommer så jag måste fixa mer med det... Får se när jag hinner med det?

Jag tog en sömnpilla för att kunna sova trots halsontet men det blev någon konstig drömgrej där jag inte fick rätt på fakturor och bokningar och det höll mig vaken och hur jag än försökte tänka på något annat så gick det inte. Så irriterande...

Måndag:
Idag är jag superförkyld :-( :-( :-(
Över 38 grader har jag (som sällan har feber) och har inte ens orkat titta på TV. Hade den på på förmiddagen, men shit vad jobbigt det var för huvudet. Så jag stängde av. Jag hade Dexter två timmar medan Michael var hos Doktorn. Då sov jag i soffan och Dexter också. Men när jag inte haft Dexter har Mango varit klistrad i knät på mig. Mango har varit hos mig typ hela tiden. Så himla gosig.

Jag hatar verkligen att vara förkyld, värst är halsont. Om bara det kunde gå bort så skulle det vara mycket lättare. Jag orkade inte ens gå och hämta ipren. Det är bara typ 10 steg från soffan till köket... men samlade kraft i en timme innan jag släpade mig upp och tog en. Hoppas nu den verkar så jag får lite energi. Michael kom över med lunch till mig och ikväll är det middag i matsalen. Den kommer Michael att komma upp med till mig. Så det är ju bra. Inte för att jag känner mig speciellt hungrig... Michael har köpt c-vitamin, nässpray och halstabletter till mig också. Snällt.
Det här inlägget har gått trögt att skriva... började på det i morse :-)

Nu får jag krya på mig och hoppas på att coldzyme verkar. Det har jag tagit varannan timme....

1 kommentar:

åsa sa...

Ja! Halsont är absolut det värsta!!! Hoppas du blir frisk snart!