onsdag, december 10, 2014

10:e december

I morse var det galet dåligt väder! När jag lämnade Elliott på skolan så piskade regnet i ansiktet så det gjorde riktigt ont. Jag hade katterna med mig i bilen för de skulle vaccineras, det var hur mycket bilar som helst på vägarna och det tog jättelång tid för mig att komma till veterinärkliniken.

De var lite nervösa först (speciellt Mango som för första gången fick tjock svans, har jag aldrig sett förut). Men de var jätteduktiga! Veterinären gav dem sprutan och de sa inte ett pip. Så himla fina!
Vad gör jag här? undrar Mango
Sweet undrar också vad han har här att göra
Kanske finns nåt kul där nere?
 Mycket nöjd med kattburen som jag köpt, den hade fått många bra recensioner. Veterinären tyckte den såg väldigt bra ut, lätt att både ta ut och stoppa in katterna i den. Den var faktiskt kanon!

Jag åkte hem med katterna och jobbade hemma tills lunch. Åkte in till jobbet och kom in lagom tills det var dags att gå på lunch. Michael och jag gick till Rosegarden och sen var jag på jobbet, där Ernst också var. När vi kom upp på kontoret efter lunchen hade Ernst bajsat på golvet! Det har aldrig hänt förut, garanterat protestbajs. Lille gubben....
Jag jobbade till kl 17.30 och gick sen till Hemköp och handlade lite och så tog jag tåg och buss hem. Elliott och Michael var i matsalen och skulle just gå upp. Jag gick in och kollade om det fanns mat kvar till mig, det gjorde det så jag köpte en portion och tog med upp och åt. Katterna tyckte det luktade fantastiskt gott och ville också ha. Det var hemgravad lax med delikatesspotatis i skirat smör, sallad och ärtor.

När jag ätit klart gick jag över och umgicks lite med Elliott, vi kollade julkalendern bland annat. Sen gick jag hem till mig och spenderade resterande kvällen med katterna, soffan och tv:n.

Nu börjar det snart bli dags att planera för julen och julmaten. Roligt! Jag hittade ett väldigt spännande recept på kola. Det vill jag nästan prova meddetsamma.

Lakritsknäck  60 st
2 dl socker
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
20 st turkisk peppar
2 msk smör
1/2 dl skalad hackad mandel

1) Blanda socker, grädde o sirap i tjockbottnad vid kastrull. Koka upp o koka utan lock tills smeten klarar kulprovet, eller tills temperaturen är 125°. Rör om då och då. koktiden kan variera mellan 20-30 minuter.

2) Krossa karamellerna fint i en mortel. Ställ knäckformarna på en bricka.

3) Rör ner karamellkrosset och matfettet i knäcksmeten och vänd ner mandeln. Fördela i knäckformarna. Låt stelna och förvara svalt.


Inga kommentarer: