söndag, augusti 25, 2013

Fika, sushi och konsert i Sthlm

På lördagsförmiddagen tog vi det lugnt hemma hos Gittan. Jag kände mig förkyld och fick echinacea. Vid middagstid gick jag för att träffa Irene (en klasskompis från 1-9:an) på en fika. Vi gick ner mot Östermalm och satte oss på en brygga i sköna solstolar och fikade på cheesecake och pratade. Det var varmt, soligt och trevligt. Tiden rusade iväg och plötsligt var klockan halv fyra och vi begav oss hemåt.

Precis innan jag kom tillbaka till Gittan hade hennes väninna kommit, hon skulle också bo där denna helg. Det var snart dags för kvällens konsert och innan dess skulle mamma och jag ut och äta lite. Vi gick längs Hornsgatan och hittade ett sushiställe som såg trevligt ut. Det var det också! Vi satt ute i solen och åt superjättegod sushi!
Mums!
Vi mötte upp Ingrid vid Globen och så gick vi till den nya Tele2 arenan.
Vi satt på läktaren ganska högt upp, det var så det svindlade för ögonen när vi skulle gå till våra säten och när vi satte oss var jag alldeles darrig i benen, så läskigt högt var det :-). Men det gick över snabbt.

Först ut var någon som hette något på Z men jag minns inte vad, inte var det bra i alla fall. Sen spelade Robyn och jag kunde alla låtar men ljussättningen var himla jobbig så fort strålkastarljusen var på.
Ljusspelet när det var bra
Men annars var det cool ljussättning. Sen kom Lars Winnerbäck och han är alltid bra! Han hade sina el-gitarrsnubbar med sig och dem gillar jag inte så mycket. Hovet var ett SÅ mycket bättre band. Men det blev ändå bra i denna arenan och hans låtar är super i grunden ju. Plus att man slapp de hemska strålkastarljusen, de hade de nästan aldrig på medan han spelade. Men oj vilken kort konsert det var! Bara lite mer än 40 min. Så massor av mina favoriter spelades inte! Sen kom KENT och ljudet var alldeles för högt så man hörde knappt sången och basen var så uppskruvad att det var läskigt. Men de var ändå jättebra faktiskt! Så det var en rolig grej att gå på!

Vi sa hejdå till Ingrid som hoppade av tunnelbanan före oss. När vi kom hem till Gittan hade hon haft två väninnor på middag, den ena hade redan gått hem, den andre sov över och mamma och jag plockade fram lite ost som vi mumsade i oss och jag fick en jättegod lakritsmakron.
Det var himla goda ostar också! Jag gick och la mig, mamma och Gittan satt uppe lite till.

Inga kommentarer: