tisdag, juli 09, 2013

ROSKILDE bästa festivalen!

Hoppar över förra veckan då det mest bara var jobb, jobb och åter jobb dag som kväll. Det var mest bara stressigt och inte mycket att skriva om.

Så över till något trevligt istället! Det var fantastiskt kul med Roskilde i år! Det var fint väder och kändes som rena semestern, många bra band som spelade och underbart mysigt att ha med Elliott hela tiden!

På fredagen åkte vi strax efter lunch. Vi lämnade Oscar hemma, mina föräldrar var snälla och passade honom och de hämtade honom hemma hos oss när de kom hem från Småland på eftermiddagen.

Åsa och Niklas var också i Roskilde och hade fått hotellrummet bredvid vårt. De hade också med sig sina barn. Jättekul tyckte vi! Emmi och Elliott hade så kul ihop!
Vi åt lite vattenmelon på rummet innan vi gick ner till festivalen
På väg till incheckningen för att få backstagearmband
Första konserten - Dead Can Dance
När vi sett några låtar så gick vi vidare. Vi gick runt på festivalområdet och försökte hitta något att äta. Det blev spagetti med köttfärssås. Och sen lite godis till efterrätt.
Klubbor till de två små
Vi gick tillbaka till hotellet när vi började bli trötta, så vi fick en liten paus innan det var dags att gå in på festivalen igen.
En stunds slappepaus på hotellet
Snällaste chefen bjöd oss Playgroundare på middag på kvällen. Det var oxfilé med potatisgratäng. Mycket gott, men vete sjutton om det verkligen var oxfilé? Trevligt var det hur som helst!
Elliott och Emmi sprang flera varv runt borden, alldeles fulla av bus! Och sen poserade de glatt!

Bus vid middagsbordet
Fina poser
Busungarna!
Mera bus, nu med huvudena i gräsmattan och fötterna på sittbänken... 

Elliott i högform
Där fanns minigolf!
Det var skoj!
Vi gick tillbaka till hotellet niotiden ungefär, orkade inte gå på någon Rihanna konsert... Det gjorde nog inget heller för de som hade sett henne tyckte att det var fruktansvärt dåligt :-).
Emmi ville sova över hos Elliott och det fick hon. De var så uppspelta och spralliga så det blev inget sovande alls. Det tändes och släcktes och fnittrades och tjoades och när vi tyckte att nu fick det verkligen vara sovdags då sa Emmi att hon nog ändå ville sova med sin mamma och pappa. Så vi gick och knackade på och tur nog var Åsa fortfarande vaken :-).

Elliott vaknade kl 06 på morgonen och han och jag gick upp och ner till receptionsrummet en timme senare. Där satt vi och surfade på ipad/iphone tills det var frukostdags (frukosten öpnnade först 08.30). Vi fick sällskap av Åsafamiljen och Torgny och hade en mycket trevlig frukost! Enkel men god.

Elliott gillar när det är många som äter, speciellt om det är barn också
Sen gick vi ner till festivalen och skrotade runt lite. Vi gick backstage för att träffa det danska kontoret och äta lite lunch.
Emmi och Elliott slappar lite backstage
Emmi och Elliott delade på en brunchtallrik på lunchen, såg väldigt gott ut. 
Lunchen blev vi också bjudna på. Sicken lyx! Jag tog osttallrik och den var väldigt god. Sen gick vi vidare ut på området igen. Tittade på kläder i några stånd. Elliott och Emmi klättrade på lite lådor.
Soligt och fint väder hade vi!
Folktomt sådär på förmiddagen, Den Orange scenen i bakgrunden är största scenen.
Festivalfirarna
Grimaserar och poserar
Yeah!
Det finns många roliga typer att titta på när man är på festival.

Som aliens...
Eller den här
Sen åt vi mjukglass. Michael hade hört att det skulle finnas en klätterställning. Barnen ville väldigt gärna dit, den låg ute på campingen. De var mycket förväntansfulla. Niklas och Michael gick dit med dem. Åsa, Ebba och jag gick och tittade på konsert istället, på Matthew E White. Jag hade med picknickfilt och vi satte oss en bit ifrån och lyssnade mest. Ebba tyckte det var toppenbra! 

De andra kom dit också, det var tydligen ingen rolig klättergrej alls... så de hade blivit lite besvikna på upplevelsen. Som tur var fanns det rep de kunde gå på istället :-D.  
Elliott körde en liten dans till M. E. White:Åsafamiljen skulle åka hem på eftermiddagen så vi gick med dem tillbaka till hotellet.
På väg tillbaka till hotellet
Elliott och Emmi fick köpa vars en låtsastatuering, som stöd för något gällande aids... 
Denna valde Elliott och var mycket nöjd :-)
Efter att ha sagt hejdå till Åsa och familjen så stannade vi en liten stund på rummet. Michael gick iväg lite före mig och Elliott in till festivalen för han skulle kolla konsert. Elliott och jag mötte upp Torgny och gick in mot festivalen för att se Kris Kristofferson och Asgeir Trausti.

Kris Kristofferson, alltid så bra även om rösten inte håller helt. Han är 77 år så det kanske inte är så konstigt :-)
Vi såg lite av Asgeir Trausti men det var så svårt att slita sig från Kris så han hade bara två låtar kvar när vi kom dit. Det lät jättebra! Så det hade nog varit kul att se hela. Elliott var nöjd och glad och tyckte det var kul med konsert. Michael mötte upp oss, Torgny gick backstage. Elliott, Michael och jag gick till minigolfen.
Kul med golf tyckte Elliott!
Efter konsert och golf var klockan sju och vi mötte upp Torgny för lite middag. Där träffade vi en pratglad och trevlig dansk som visade Elliott coola moves, bjöd honom på milkshake och pizza...
Elliotts nya kompis
Sen var klockan mycket och vi gick tillbaka till hotellet för att nanna.

Nästa morgon sov Elliott ända tills kvart över sju på morgonen. Michael och han gick ner i receptionen och jag drog mig en stund till. Gick ner lagom till frukosten öppnade.
Michael gick iväg till festivalen för att se Henry Rollins spoken word. Elliott och jag stannade på hotellet ett tag till. Satt nere i receptionen. Pratade med Martin och hans fru lite, Sen gick vi in till festivalen.
Elliott redo för söndagens festival
Vi httade ett roligt ställe där Elliott kunde stå på händer, eller försöka i alla fall :-)


Och sen hittade vi ett ställe att skriva på.

Elliott was herw
Vi gick och köpte crêpes, Elliotts med socker och min med nutella. Mums!

En slush fick han också

Mums filibabba
Michael mötte upp oss.
I väntan på att det ska bli dags för Kraftwerk....
Blev lite glass även denna dag
Jag älskar Roskildefestivalen! Den är så himla mysig!!! Väldigt lugn och trevlig stämning. Många man känner som är där, bra mix av människor i alla möjliga åldrar! Det är coolt! Och så en massa bra musik överallt. 

Jag bestämde mig för att köra hem till Malmö på eftermiddagen. Vi skulle se Kraftwerk på kvällen kl 22. Elliott hade längtat jättemycket efter det! Jag lämnade honom och Michael att fira festival. Själv körde jag till Malmö (tar 45 min) och åkte direkt hem till mina föräldrar och Oscar. Jag stannade och fikande och pratade innan jag och Oscar åkte hem. Hemma vattnade jag de stackars förtorkade blommorna i trädgården, städade undan lite, satte mig en stund i solen och läste och plötsligt var det dags att åka tillbaka till festivalen. Jag duschade och gick ut en runda med Oscar innan jag körde iväg. Jag var i Roskilde igen vid 20-tiden och mötte upp Michael och Elliott och vi köpte lite mat. De hade haft det jättebra och Elliott var så glad och taggad inför Kraftwerk. Som han längtat!!! 

Äntligen Kraftwerk!!!
På scen!
Elliott lycklig!
Första låten hans favorit. 


Han var så trött att han somnade till efter fyra låtar, men när Michael försökte gå därifrån vaknade han till och utropade "Kraftwerk!", han ville absolut se mera :-D
Jag gick iväg till hotellet och checkade ut och stoppade in våra grejor i bilen. Michael kom bärandes på en halvsovande Elliott. Han hade minsann sett ca 45 min konsert trots att han var så trött. I bilen hem var han vaken tills vi kom ut på motorvägen, hehe. Oscar blev glad när vi kom hem, Elliott sov så vi bar in honom till sängen bara. 

Dagen efter frågade jag Elliott vad som var roligast på festivalen. Det var Kraftwerk såklart! :-D
Helt fantastiskt kul var det att vara på Roskilde med Elliott alltså. Utan honom hade det inte alls varit lika roligt.


2 kommentarer:

mossfolk sa...

Men åh, sista filmen är helt fantastisk! Coola Elliott, så himla störtskön!
Och vad roligt att åka på festival sådär lite på ett annat sätt, med barn. Det kan ju inte ha funnits jättemånga i hans ålder där gissar jag.

Kattalena sa...

Hej! Tack! Visst är den fin sista filmen! Han är så inne i det så det är inte sant :-)
Det är inte jättemånga barn där i den åldern, men det är en ovanligt blandad festival, allt från småbarn till pensionärer. Mycket trevligt!