onsdag, maj 30, 2012

Simlek

Igår var Elliott och jag för första gången på simskola. Det var jättekul! Varmt och skönt vatten var det, typ 36 grader. Me like! Och Elliott hade roligt om än det var lite läskigt att få vatten i ögonen och munnen när det skvättes och plaskades. Lite stressigt att kursen börjar redan kl 16, blir liiite väl kort arbetsdag. Får försöka stiga upp jättetidigt om morgnarna och komma till kontoret vid 07 så jag hinner med lite mer jobb.

Elliott har hela tiden sagt att när han är fyra år ska han börja kissa på andra ställen än hemma. Det gick inte så bra första dagen, men på morsdag kissade han hemma hos mina föräldrar. Och igår på dagis och idag till och med på toaletten på simskolan! Så nu har det släppt och han höll vad han lovade! Han är en sån goding!!! Min fiiiiina pojke! Igår efter simkursen så hade Michael maten klar när vi kom hem. Nudel och kycklingwok. Jättegott! Efteråt så byggde Elliott och jag ihop hans fina leksak.
Här fint sorterade delar
Sedan ihopbyggd och nu test med kulorna så att allting fungerar
Mycket rolig! Tycker jag också. Både att bygga och hälla kulor i :-D
Koncentrerad påg.
Idag var jag på jobbet tidigt, inte sju men kvart över i alla fall :-). Hann med hyfsat bra idag, även om det fortfarande är lång väg till mål. Måste ju bli klar med vääääldigt mycket innan vi ska iväg på semester.

Iväg till dagis och hämtade Elliott innan simkursen. Även idag var det jättekul! Hon som håller i kursen är superbra! Piggelins barnsim går vi på och det kan jag verkligen rekommendera! Idag var det bara 35 grader i vattnet och det var nästan så jag frös lite på slutet, fryskylling som jag är :-D.

Elliott tycker att det är lite läskigt med vattnet, speciellt när det skvätter i ögonen. Men han är superduktig och väldigt stolt när han tex klarar att hoppa från mig till simläraren och tillbaka igen. Kul har han! Idag kom huvudet under vattnet utan att han svalde en massa vatten, hehe. Igår svalde han vatten så fort han hamnade lite i vattnet :-).

Men gud vad han måste vara slut efteråt. Det var jag också idag! Jag är inte van vid att vara i bassäng. Elliott anstränger sig verkligen, är modig och pratar, sjunger med i alla sånger och deltar i alla lekar. Det varar bara en halvtimme och det är verkligen precis lagom! Vi har supermysigt när vi badar. Jättekul att få göra en sån sak bara vi. Han är så rolig och mysig att umgås med!

På hemvägen hämtade vi Michael och Oscar och det blev pizza till middag. Jag var så trött så jag skulle kunnat somna vid bordet, men jag gick ut och satte mig på trädäcket i solen (som plötsligt tittade fram). Älskar att bo här! Bara det att det är skönt ute i trädgården på kvällen, det var det aldrig där vi bodde innan. Känns väldigt lyxigt.

Elliott frågade om jag ville ha puffen att ligga på. Det ville jag, så han kämpade och släpade ut den till mig (den är stor). Gulle!!! Sen låg jag där och vilade medan Elliott hoppade studsmatta och gjorde konster på rutschkanan. "Titta vad jag kan mamma" sa han hela tiden. Till slut var jag så trött så jag sa att jag orkade inte titta längre utan behövde blunda och vila lite. Då gick han in och sjöng fina sånger i sin sångbok med musik. Den är suverän! Han älskar den och älskar att sjunga! Innan jag gick ut och la mig i puffen hade vi säkert sjungit 15 sånger tillsammans :-D.

 Michael nattade Elliot och jag pratade med Uppsala-Annika i telefon under hela min kvällspromenad med Oscar. Nu äntligen har jag uppdaterat här och nu ska jag gå och nanna!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

De där kulbanorna är jätteroliga! Vi har vänner som har dem hemma och jag kunde förstås inte låta bli att förespråka en till förskolan. Nu har vi fått den och gissa om den är populär! Både bland fröknar och barn ;)

Kattalena sa...

Ja den är verkligen super! Kan tänka mig att den blivit poppis på förskolan :-D