måndag, april 23, 2012

Knytte, kalas och annat söndagspyssel

I söndags var det knytte igen. Elliott och jag var där tillsammans. Josephine och Hanns var också där. Det var lite tråkigt väder, småregnade from fikastunden. Men det gjorde faktiskt inte så mycket! Denna gången grävde vi efter insekter och andra småkryp. Elliott hittade en mask, en gråsugga och en snigel. Josephine hittade en majblomma (som någon tappat). En sån ville Elliott också hitta och han blev väldigt ledsen när han inte kunde hitta någon. Josephine var snäll och gav honom en liten violblomma istället som tröst. Redan när vi kom dit sa Elliott "Jag är hungrig" och "nu vill jag fika", hehe. Då hade han ändå just ätit frukost :-). Alla djur som barnen hade hittat studerades i lupp och lades ut på ett papper.
Elliott hjälper Josephine med att öppna locket på lupp-burken.
Sen var det fika och efteråt lekar. Ballongen, kom alla små knyttebarn och så en ny lek. Roligt!

Vi åkte hem och en stund senare var det dags för kalas hos Emmi! Det var massor av flickor som busade, fnittrade och sprang runt. Det var Emmis dagiskompisar. Elliott tyckte nog de var lite många så han satte sig och pysslade med Emmis saker. Det kom två pojkar till som också tyckte flickorna var lite många och fnittriga :-D. Efter tårtan (som var supergod) så satt alla flickorna i Emmis säng tillsammans med Emmis pappa. Elliott var nyfiken och satte sig i en soffa mittemot och tittade på dem. En liten stund senare hade han också satt sig i sängen bredvid Niklas. Och Elliott pratade med dem och jag tror han var lite stolt efteråt :-)

Sen så var det fiskdamm! En klar favorit.
Fiskdamm!
Ett helt godishalsband! Åts upp i ett nafs.
Jag körde hem Michael och Elliott efter kalaset. Själv åkte jag in till stan igen och tog en liten fika på ölcaféet med Helene. Vi har inte träffats på evigheter! Så det var kul att få träffas och prata en stund! Sen var det meditation hos Benny. Den var bra. Skönt att den är så punktlig också. Börjar exakt kl 20 och slutar exakt kl 21 :-).

Idag är det måndag och det har varit massor på jobbet som det ju är just nu. Jag fixade det sista med lönerna, stämde av momsen och gjorde iordning skattedeklarationen. Hann påbörja några av inställningarna i Hansa, men jag blev inte klar. Och nu ska jag vara borta i tre dagar. Gå kassaflödesanalyskurs i Stockholm på onsdagen. Lite dålig timing. Men så får det vara :-). Roligt var att Michael plötsligt också behövde fixa en grej på Stockholmskontoret, så därför kommer han och Elliott att åka med tisd-onsdag. Jag åker hem först på torsdag.

När jag skulle gå från jobbet idag och skulle larma så vet jag inte vad som hände men plötsligt var larmet igång och det tjöt och pep och jag visste inte alls vad man skulle göra? Så jag ringde chefen och han förklarade att man nog bara skulle slå in koden på apparaten och sen ringa till Securitas och förklara vad som hänt. Jag slog in koden och det blev alldeles tyst. Puh! Det har aldrig hänt förut och då har jag ändå larmat hur många gånger som helst. Konstigt!

Hemma hade Michael lagat till nudlar i teriyakisås med kyckling, paprika och broccoli. Det var väldigt mumsigt! Elliott var en liten solstråle! Jag pratade med mamma i telefon och sen gjorde jag i ordning Elliott för nattning. Nu har vi läst de tre böckerna och Elliott sover. Själv försöker jag packa ihop vad jag ska ha med till Stockholm. Min vinterjacka gick sönder i söndags och jag har inte hunnit laga den. Vad ska jag då ha på mig? Får se om jag hinner det nu. Känner mig allmänt risig! Behöver klippa mig (men det ska jag inte för nästa gång ska jag permanenta mig och då måste håret ha växt ut lite) och så har jag ögoninflammation på vänstra ögat (haft sen i lördags, bättre idag men fortfarande rött och jobbigt).

Men det ska bli kul att åka till Stockholm. Spännande för Elliott att flyga. Kul att få träffa Gittan och katterna och Annika och hästen :-). Plus att jag äntligen ska få lära mig kassaflödesanalysen ordentligt! Det ser jag faktiskt fram emot!

Inga kommentarer: