söndag, april 24, 2011

Påskafton och påskdagen

Vi skulle åkt Gärsnäs och hälsat på Micke och Anna på påskafton, men vi flyttade det till dagen efter då vi fortfarande inte kände oss friska. På påskafton ringde Micke och då hade de blivit sjuka så vi flyttade fram besöket ännu mer :-). Det var bra för då fick vi en dag till hemmafix på påskdagen.

Vi vaknade och var betydligt piggare på påskafton. Vi tog det ganska lugnt och var och handlade och fixade lite smågrejor hemma plus förberedde middag och efterrätt.

Mina föräldrar kom hit och firade påsk med oss! Pappa var fortfarande förkyld, denna otäcka förkylning som aldrig tar slut. Hoppas han blir av med den fortare än vi blev...

Elliott fick påskägg av både mina föräldrar och oss. Det tyckte han var jättekul!


Vi fick också påskpresent! Mums! :-D

Vi åt sill med potatis och tillbehör, sen varmrökt lax med ljummen potatissallad och romsås. Till efterrätt blev det en hallon- och blåbärscheesecake som iofs var väldigt god men gelén som jag hade lagt ovanpå hade inte stelnat så den var väldigt kladdig :-).

När Michael nattade Elliott spelade mamma, pappa och jag "helt genialt". Det var jättekul! Sen var klockan massor och det var dags att nanna.

På påskdagen var vi också i form! Jag hade morgonen så Elliott och jag var uppe tidigt. Vi gick ut och vattnade på det nysådda gräset. Hoppas att det hinner ta sig lite till visningen

Det var roligt att vattna tyckte Elliott!


Nu blommar körsbärsträdet! Hima fint!

Sen gick vi in igen. Elliott var på strålande humör!

Mitt lilla charmtroll!


Så här kan man också använda en iPad :-)

När Michael stigit upp och vi ätit frukost så skrapade jag lite dörrar och målade dörren i Elliotts rum. Spacklade lite och målade några lister och karmar också. Bättrade på trapplisten och olika andra lister så alla förslitningar inte blir så iögonfallande. Gjorde faktiskt stor skillnad!

Klockan 11 åkte Elliott hem till mina föräldrar och blev passad så att vi kunde börja röja uthus och källare.

Fyyyy så äckligt och dammigt att sopa och röja ut i uthuset. Damm sen typ 30-talet???? Och förtorkade spindlar i mängder... Åtminstone i ena skåpet. Ett skåp som jag inte ens visste fanns.

Pappa dök upp vid 16-tiden. Han hjälpte mig att sopa ut det sista, sen sågade han till en spånskiva och la över stora hålet i golvet. Jag tyckte han skulle vila när han var förkyld men han sa att han tog det lugnt och vi är oerhört tacksamma för all hjälp!


Rensat i uthuset, allt som är utanför ska in igen. Pappa sågar spånskiva.

Michael rev ner tretexväggar i källaren samt tog ut Elementen och sågade av rör till desamma.


Jag tog en titt på röran i andra rummet i uthuset. Det mesta ska ner i källaren så fort vi har fått undan allt skräp i den...

Jag duschade och åkte hem till mamma och Elliott. Elliott hade varit i Slottsparken med mina föräldrar och matat fåglar och lekt på lekplatsen. Efteråt hade de varit på muséet och där blev han så trött att han somnade :-D. Sötnosen! De hade haft en jättebra dag! Elliott ville helst sitta ute hela tiden.

Han ville sitta på muren. Helst skulle jag eller mamma sitta bredvid :-). Han pratade och berättade vad de hade gjort och så sjöng han lite sånger. Sötnosen!!!

Michael och pappa kom efter ett tag. Vi blev bjudna på supergod rabarberkyckling till middag! Sen hade vi en mysig tv-kväll där. Tittade på "Mästarnas mästare". Det var en mycket trevlig kväll och väldigt effektiv dag!fi

Inga kommentarer: