onsdag, april 07, 2010

Helg, hosta och förlorad röst

Huga, denna dumma förkylning verkar inte vilja ge med sig. Jag har fortfarande hosta - nu mer på natten än dagen och jag har fortfarande ingen riktig röst. Börjar bli lite irriterande... undrar just när det tänker bli bra igen?

I söndags var vi hos Michaels syster på syskonträff. Vi åkte dit allihop och blev bjudna på mumsiga sillar, bröd och potatis. De har en stoooor labbe som Elliott tyckte var rolig. Han var lite vild i början (labben alltså) men efter ett tag lugnade den ner sig. Elliott satt och lekte och läste i sina böcker och var hur lugn som helst han också. Gullungen! Elliott och jag stannade inte så länge för jag mådde inte så bra, men ville ändå säga hej till alla (då vi träffar dem väldigt sällan). Vi åkte därifrån och mina föräldrar var jättesnälla och passade Elliott så jag kunde gå hem och lägga mig i soffan och vila :-)
Annika och Rolf skulle komma till mina föräldrar så det var ju roligt att Elliott fick vara där även för den sakens skull. Michael ringde vid 19-tiden och då var de klara hos hans syster och vi träffades hos mina föräldrar. Där blev vi bjudna på lyxmat, oxfilé med massa gotter till. Jättegott och satt verkligen finfint! Sen var Elliott jättetrött så vi åkte hem.

På måndagen var jag trött på att vara sjuk. Jag rev lite citronskal och kände den goda citrondoften. Alltså hade jag fått tillbaka lukten! Tjohoo! Tänk så fantastiskt det är att vi kan känna lukter. Kände mig lite piggare också så jag ringde mamma och sa att idag kunde vi ha vår påskmiddag för dem!

Michael, Elliott och jag gick till Mobilia för att handla lite ingredienser och när vi kom hem igen var jag så slut att jag fick lägga mig i soffan och vila en stund. Jag säger då det! Sen lagade jag middag. Vi skulle ha lammrostbiff men de luktade riktigt illa när jag tog ut dem ur paketet. Störigt! Som tur var hade jag en lammstek också, så den marinerade jag. Pappa kom förbi och började gräva upp buskar i trädgården. Han tyckte också att köttet luktade illa, det tyckte Michael också när han kom hem efter en tur ute med Elliott. Så det blev till att kassera.

Middagen bestod av lammstek, potatiskaka med chêvre, rosmarinsås, chêvregratinerade rödbetor, äpple/gurka/avocadosallad med lime. Till efterrätt gjorde jag en liten chokladbakelse med glass och passionsfrukt till. Potatiskakan var lite tråkig, skulle gjort gratäng istället men annars var det helt OK! De andra tyckte det var gott i alla fall och det var viktigast! Elliott fick ett jättestort påskägg av mamma fyllt med majsbågar, bokstavskex och lego :-)
Det var jättekul att ha mina föräldrar på middag och när Elliott hade lagt sig så spelade vi en omgång Buzz! Elliott sov sen hela natten och vaknade inte förrän kl 06 på morgonen. Jättebra!

Igår så jobbade jag, ingen röst fortfarande, lite mindre hosta. Men det blev värre framåt kvällen. Efter jobb hämtade jag Elliott och vi var ute i en timme, han ville inte gå in :-)
På kvällen mumsade vi i oss toffifee som vi fått och såg ett avsnitt CSI när Elliott lagt sig. Jag la mig kl 22 men hostade hela tiden så kl 00.40 gick jag upp och drack några små klunkar konjak. Det hjälper ibland. Om man hinner somna innan det börjar klia igen. Som tur var somnade jag då. Men sov ganska dåligt och vaknade stup i kvarten. Så idag är jag trött. Som vanligt känns det som, hehe.

Inga kommentarer: