torsdag, februari 04, 2010

Jobb, dagis, gym och mat

Idag gick tiden alldeles för fort på jobbet igen! Den bara springer iväg. Jag hade massor jag ville fixa men hann inte med typ en tiondel... Jag var ganska trött idag och det känns som att en förkylning ligger och lurar.

Trött var jag förmodligen för att jag "hade natten" inatt (tar oftast morgonen). Elliott vaknade till kl 00, jag la mig hos honom och han fick nappen. Han somnade men vaknade till efter bara en liten stund. Sov helt gjorde han kl 01. Kl 02 var det dags igen. Gick in och la mig där och gav honom nappen. Vi somnade båda två igen. Han vaknade 03.45. Då tog det lite tid för honom att somna om. Han somnade 04.15. Då gick jag därifrån in till vårt eget sovrum och la mig.

Elliott vaknade pigg och glad kl 05.30 och då steg Michael upp. Jag sov till nästan 07 men var hur trött som helst ändå. Det är alltid såhär när jag har natten, det är därför jag hellre stiger upp kl 05 med en hel natts sömn bakom mig. När Michael har natten sover Elliott oftast mycket bättre :-)

Michael och jag tog med Ernst och Oscar och begav oss hemåt på eftermiddagen. Vi hämtade Elliott på dagis och åkte hem. Elliott fick äta lite och sen körde vi till The little gym. Ett ställe i Limhamn. Där har de gympa och rörelser för barn. Det var jättekul! Verkligen barnanpassat och positivt. Elliott älskade att klättra på alla grejor och sånt, bara han fick göra på sitt eget sätt och inte var tvungen att göra som de andra (och det var han inte, han fick leka fritt). Han var otroligt mammig idag! Jag skulle vara med hela tiden, inte Michael. Gullungen!

När vi kom hem lagade jag en ny rätt idag med. Hittade den där jag hittade fiskreceptet vi lagade igår.

FILE I CHUTNEYSÅS

500 g fläskfilé
1 purjolök
smör, salt, peppar
1 dl mango chutney
3 dl vispgrädde
1 dl buljong
1 msk soja
1 msk vinäger
1 tsk färsk riven ingefära (eller 0,5 tsk torkad)

1. Skär köttet i skivor. Skär purjolöken i sneda skivor.
2. Bryn köttet i en stekpanna. Fräs purjolöken i smör i en gryta eller wok.
3. Lägg över köttet i grytan. Salta och peppra.
4. Blanda mangochutney, grädde, buljong, soja, vinäger och ingefära. Häll allt i grytan.
5. Låt köttet eftersteka i såsen ca 5 minuter (eller mer).
Servera med kokt ris och en god sallad.

Det var faktiskt jättegott!

Imorgon natt ska Michael och jag förhoppningsvis sova ordentligt och få sovmorgon!!! Elliott ska nämligen sova borta för första gången (hos mina föräldrar). Hoppas att det går jättebra och att han inte vaknar en massa på natten. Gullungen! Jag kommer såklart att sakna honom men det ska bli himla skönt att få sova ut!

Inga kommentarer: