måndag, oktober 26, 2009

Middagsfest och bussresa

Igår firade vi Michaels födelsedag med mina föräldrar. Det var jättekul! Jag lagade middag inspirerad av Åsa :-) Till förrätt hade vi räkor, sallad, avocado och min ishavsromssås. Till middag blev det oxfilé provencale, crash-hot-potatoes (tack Åsa för receptet), pepparsås och sallad. Jag har aldrig vågat bjuda på sånt innan, det har känts så komplicerat när allt ska vara klart på samma gång. Men det var ju inte alls så svårt att fixa. Kunde gjort potatisen klar i förväg så hade det varit ännu smidigare. Men det blev gott och var roligt att göra! Till efterrätt hade vi en chokladkaka med valnötter och digestivekex i.

Elliott sov när mina föräldrar kom. Han vaknade just när vi skulle äta förrätten. Han blev så glad! När han satt vid bordet så såg han helt lycklig ut över att hans mormor och morfar var där. Han satt och log och skrattade till lite då och då när han tittade på dem. Så himla sött!!! ♥ ♥ ♥

Efter maten var Elliott trött och mamma fick natta honom. Det gick hur bra som helst!
Michael och jag ska fira Playground 10-år på fredag. Det blir middag på Årstiderna. Där har jag inte varit förut, ska bli spännande. Mamma ska passa Elliott och natta honom här hemma hos oss. Så det var kul att det gick så bra, känns fint!

När vi ätit efterrätten så spelade vi buzz. Hur kul som helst! :-D
Vi fick jättefina blommor och sen hade mamma hittat jättefina tunikor till mig! Det är visst en ny affär som öppnat vid GAT. Kul!

Idag tog jag bussen till jobb redan kl 07. Det steg på en väldigt onykter kvinna med en jättestor resväska. Hon hade inga busspengar och trots att busschauffören sa till henne att stiga av bussen så vinglade hon in och satte sig. Busschauffören försökte tala med henne och bad henne återigen att stiga av. Det ville hon inte.

Han gav upp och började köra. Då hade hon av ngn anledning vinglat ut i bussen och trillade på golvet. Så det blev till att stanna bussen och hjälpa henne upp... Han upprepade att hon skulle gå av bussen. Hon vägrade. Till slut lyckades han övertala henne att hon skulle ta nästa buss istället och hon var på väg av. Just när chauffören satt sig igen och skulle köra så trillade hon bakåt så hon hamnade mitt på steget där dörrarna ut är.

Chauffören fick återigen ta sig ur sitt bås och hjälpa henne. Han tog resväskan och satte den utanför på trottoaren och så hjälpte han henne av bussen också. Tid tog det hela och bussen blev sen, han körde väldigt fort sen, hehe. Stackars kvinnan... och stackars busschauffören. Sorgligt tyckte jag, men han löste det väldigt fint... Utan att bli hysterisk.
Jag är så glad att jag inte är busschaufför...

Inga kommentarer: