tisdag, november 27, 2012

Helgen

I fredags kom jag iväg från jobbet i tid, så jag var hemma till kl 17 ungefär. Vi åt middag och hann med chips och film på TV och tom lite AFV innan det var dags för mig att gå iväg (och för Elliott att sova).
Jag åkte till KB och mötte upp Åsa och Jörgen och vi såg Dan Hylander. Det var SÅÅÅÅ bra!!! Alltså verkligen jättebra! Han spelade i stort sett bara gamla låtar och alla från "Döende Oskuld" skivan. Plus två äldre låtar som de aldrig hade spelat live förut. Mats Ronander var också med på flera låtar. Det var verkligen hur bra som helst!!! Hade inte tråkigt en sekund, tre timmar bara flög iväg.

Fioltjejen var såååå bra! Och himla rolig att titta på! 
När jag kom hem så berättade Michael att det var bra att jag varit borta för Elliott hade ätit för mycket och kräkts när han skulle sova :-(. Stackarn. Han hade ju ätit middag, chips och sen välling och så halsade han ett helt glas vatten för att han skulle vara rolig :-). Då fick han jätteont i magen... Lilla vännen. Michael jobbade när jag kom hem och jag läste. Blev sent innan vi somnade.

Elliott vaknade tidigt som vanligt, Michael fick sova vidare. Jag och Elliott hade en lugn morgon. När Michael vaknade så åt vi frukost. Michael och Elliott åkte iväg till Emporia för att köpa nya skor till Elliott. Jag satt hemma och pillade med iPhoto och itunes för att få till en present till pappa som fyllde 75 denna dag! Tiden flög iväg och det var dags att åka och fira pappa. Vi kom först. Uffe familjen kom sen. Sen kom Annika och Rolf och sist men inte minst Olle. Elliott var med Embla hela kvällen, han var i sjunde himlen :-D.
Elliott och Embla lägger flaggpussel
Och här fina Tor
Efter att ha ätit oss mätta på den mycket goda maten så bjöds vi på sån här god tårta! Mumsmums! 
Stor favorittårta från Hollandia. Passionsfruktsmousse på chokladbotten.
Det sjöngs för födelsedagsgrisen
Pappa fick ett spel som testades. Det verkade roligt.
Elliott fick spela biljard tillsammans med Embla - mot Uffe.
De var kreativa!
På söndagen var det min namnsdag vilket Michael hade glömt, men jag sa det och vi tänkte att vi kunde åka till St Jörgen för att äta frukost. Men när vi kom dit så var det fullt... så vi fick inte plats. Vi gick till ett annat hotell som de tipsade oss om. Det var helt OK men inte lika bra som St Jörgen. Det var hur som helst mysigt med frukost ute!
Eliott gosar med Michael när vi är på frukostbuffén

Michael släppte av Elliott och mig i Limhamn. Där mötte vi upp mamma på julmarknaden. Det var en ganska liten julmarknad. Elliott fick köpa några lotter och vann ett paket. Det var kul! Så fick jag ett par nya vantar och ett pannband, det var vad han vann :-). Vi träffade Beckas mamma där och pratade en liten stund med henne. Mamma följde med oss in på Malmborgs där vi handlade lite. Och vi fick även sällskap till bussen som vi åkte hem med :-).
Elliott på bussen :-)
Vi städade lite hemma och sen åt vi spagetti och köttfärssås som Michael lagade medan Elliott och jag badade. Jag jobbade en stund och strax efter 17 kom Catta och Nea. Vi firade namnsdag med att baka hela kvällen. Vi gjorde mandelmusslor och lussekatter. Och Catta svängde ihop en pepparkaksdeg, men den skulle vila i kylen i ett dygn så vi gjorde inga pepparkakor. Vi hade nog aldrig blivit klara om vi skulle bakat pepparkakor också :-D. Vi var inte klara förrän klockan var över nio och båda barnen egentligen borde sova, hehe.
Men kul var det. Det tyckte vi allihop. Både Elliott och Nea hjälpte till att mala mandel. Sen väntade vi på att degen skulle jäsa så då la de pärlor. Men Nea tyckte det var roligast att pärlorna hamnade på golvet, det tyckte nog inte Catta som låg och plockade upp dem. Hehe.
Lussekatter var perfekta att baka med barnen
Nea var full av fart, en riktig liten busunge :-D
många goda lussekatter blev det, fluffiga och med perfekt saffranssmak
Sen var det måndag. Elliott sov ända till halv åtta. Det är verkligen så konstigt. På helgerna går han alltid upp någon gång runt 06 oavsett när han lägger sig. Men på måndagen sover han oftast lite längre. I och för sig kanske det inte är så konstigt. Han tar nog igen bristen på sömn som helgen inneburit :-).
Han ska kanske vara uppe länge torsdag och fredag så han eventuellt sover på lördags eller söndagsmorgonen. Den här helgen har jag varit uppe båda morgnarna. Så jag var lite trött på måndagen. De svenska revisorerna kom tidigt. Så det var mycket med det hela dagen. Vi var på konsthallens restaurang "Smak". Och jag jobbade så jag var hemma till kl 19 ungefär. Det fanns middag till mig när jag kom hem, raggmunkar med stekt fläsk. Mycket gott! Jag nattade sötnosen. Det var mysigt och han somnade fort. Michael och jag såg två avsnitt av "Modern Family"innan vi gick och la oss.

Idag är det tisdag och det har varit fullt upp på jobbet. Oscar har varit hos veterinären och tagit prover, vi får svar på dem imorgon. Michael och jag var på Miss Asian på lunchen. Jag hann hem hyfsat i tid idag, sprang till tåget (som jag missade), nästa kom 7 min senare. Sprang sen till bussen som jag faktiskt hann med, men det var på håret. Det var samma buss som jag skulle tagit om jag kommit med första tåget, så det var ju tur! Hemma åt vi kräftor med vitlöksbröd. Det är något som vi alla tycker väldigt mycket om :-). Goda var de också, kräftorna.

Sen bakade Elliott och jag pepparkakor. Jag är ingen höjdare på det. Hur tunt vi än kavlade ut degen blev pepparkakorna ändå tjocka. Men vi hade mysigt när vi bakade och de smakade gott! Väldigt gott faktiskt. Jag har fått receptet av Anna-Carin. Det var mycket mycket lättare att baka med än med färdigköpt pepparkaksdeg. Tyvärr hade jag glömt att skriva upp hur länge de skulle stå inne i ugnen. Så de första blev inte riktigt klara. Jag vill ha dem riktigt knapriga. Tur nog vill Michael ha mjuka och tjocka pepparkakor, så han får äta upp första omgången :-D.
Elliott var bra på att sätta pepparkaksformarna. Vi hittade lite bokstäver att använda också. 

Det tog evigheter att ta bort degen mellan formarna/figurerna. Puh! 
Michael nattade Elliott medan jag städade undan i köket. Sen gick jag kvällsrundan med Oscar.
Satte mig i soffan och tittade på "Gossip girl" medan jag försökte få klart detta blogginlägg. Michael jobbade. Oscar har varit här i soffan med mig. Han är pigg och glad och det känns som att han mår mycket mycket bättre. Skönt! Och nu är klockan alldeles för mycket och det är dags att nanna.

Inga kommentarer: