onsdag, januari 02, 2019

Juldagar och Nyår!

25/12 juldagen
Denna dag skulle Joakims mamma komma och fira jul med oss. Men det blev inte så. Joakim var dålig och själv var jag så oerhört trött och steg upp jättesent. Hade knappt sovit på hela natten, för jag var så uppe i varv när jag la mig efter den trevliga julen :-).

Joakims mamma tittade in på eftermiddagen och vi gav varandra julklappar och hon fick med sig massor av julmat att mumsa på. Vi tog en kopp te tillsammans och lite mandelmusslor och pepparkakor. Vi tog det lugnt resten av dagen, helt slut var vi allihop. Elliott och jag åt massa goda ostar som jag fått i julklapp av honom. Samt rester från julostbrickan. Joakim kurerade sig.
Julgris som Elliott fått i sin presentkalender. Väldigt söt!
26/12 annandag jul
Elliott och jag steg upp sent och bestämde oss för att äta frukost i Gislöv då vi skulle passa katt där denna dag. Vi åkte till Trelleborg och köpte med scones från Espressohouse. Jag lärde mig spela "Fortnite" och vi spelade flera matcher tillsammans. Jättekul ju!
På hemvägen åkte vi in till Valen i Trelleborg och handlade lite. Sen släppte jag av Elliott hos Michael och åkte hem. Joakim mådde bra igen och vi tog det lugnt denna kväll.
Vår väldigt "korta" amaryllis blommar på
27/12 torsdag
Jag jobbade på kontoret denna dag. Det var mycket att göra så tiden gick fort! På lunchen gick jag ut och letade julklappar till tjejerna. Jag hittade allt jag behövde. Så skönt! Jobbade till fem ungefär.
Vi åkte hem till Elliott och Michael på kvällen och sa hejdå till Heimi. Heimi blev så glad när vi kom och hoppade och studsade runt oss. Så himla fin! Jättesorgligt.... :-(.

28/12 fredag
Jobbade på kontoret på förmiddagen. Elliott skulle vara hos oss medan Michael åkte iväg för att ta förväl av finaste Heimi, så jag hämtade Elliott vid lunchtid och jobbade sen hemifrån på eftermiddagen. Elliott var ledsen såklart då det är hur sorgligt som helst att inte Heimi kan finnas kvar.

Joakim var ute med sin mor på några ärenden och när de kom tillbaka så fikade vi alla på ris a la Malta. Pappa tittade in för att kolla i en kokbok. Han skulle ge mamma något gott till frukost på Nyår och hade sett något med havskräftor han tyckte såg intressant ut. Han fick också lite ris a la Malta :-).

Jag jobbade klart och sen gjorde jag mig iordning och hämtade Becka och Ingrid. Vi var bjudna till Åsa på vår traditionsenliga julklappsutdelning. Den har vi haft i hur många år som helst! Typ nästan 30 år... kul! Åsa hade gjort så fint och vi bjöds på bubbel och tilltugg och öppnade julklappar. Mycket fina juklappar fick jag! Kul!
Julfirande hos Åsa
Vi hade en mycket trevlig kväll och tiden bara flög iväg. Vi fick vara med på Åsas och Jörgens klassiska fredagsmiddag. Och det kändes lyxigt! Vi fick mumsa på ost, lufttorkad skinka, lomo, oliver och mandel.
Mumsigt
Och sen blev det middag, biff, klyftisar, aioli på rostad vitlök, krispigt stekta sparrisar och jag drack alkoholfri öl till. Mycket gott alltihop! Jörgen serverade och fixade så Åsa kunde sitta och prata med oss hela kvällen :-). Vi fick espresso och goda små glassbakelser till efterrätt.
Goda små glassbakelser
Det blev sent och vi åkte hem efter en väldigt fin julklappskväll!

29/12 lördag
Sov ut lite efter den sena kvällen. Framåt 18 hämtade vi upp mina föräldrar och åkte för att titta på fyrverkerigårdens provskjutningar. Det var ett fyrverkeri som hette duga. Paketen brändes av ett efter ett och avslutades med ett galet fyrverkeri. Det var regnigt, blåsigt och iskallt och det varade 40 min. Så Elliott frös alldeles för mycket så han och jag gick till bilen innan det var slut, mamma joinade oss efter en liten stund. Sist kom pappa och Joakim :-). Men hade vi varit lite bättre klädda och haft med öronskydd så hade det varit toppen! Det var ett fantastiskt fint fyrverkeri i alla fall :-D.

30/12 söndag
Elliott och jag gick ut på en Pokemonrunda i Sibbarp. Joakim var i lokalen och pysslade med silver nästan hela dagen. Det var väldigt fint väder men otroligt kallt vid havet där det blåste så vågorna gick höga. Vi sprang på Johan och Ylva som har Bagdad Café och vi pratade en liten stund med dem. Jag har gått på kurser hos Johan sen lång tid tillbaka, tror jag började när jag var i 20-årsåldern :-). Men nu var det länge sen och jag sa att jag ska nog ta och gå en liten mini-kurs där till våren.
Vi gick ner till havet i blåsten och såg på bron
Här ser man att vågorna är rätt så stora
Övergiven icke-fungerande vattenrutschkana
När Joakim kom hem så spelade Elliott spel i sitt rum och vi tog det lugnt och kollade på TV. Sen började vi med maten. Det blev ryggbiff med pepparsås & vitkål stekt med bacon. Jättegott!

31/12 Nyårsafton
Joakim blev magsjuk på förmiddagen och det ville inte ge med sig. Så tråkigt för honom som verkligen älskar nyår och fyrverkerier.

Elliott och jag åkte till mina föräldrar och firade mammas födelsedag.
Mamma fick presenter!
Olle, Annika och Rolf var redan där när vi kom. Vi fick jättegott bubbel och supergod smörgåstårta!
Mums mums mums
Vi pratade och hade det trevligt och åt jättegott hela kvällen!
Supergod traditionsenlig middag! 
Vi åt prinsesstårta och drack kaffe och tittade på TV.
Vi fick svara på frågor som Elliott läste upp, vilket han tyckte var jättekul!
När vi var klara med det var det redan fyrverkeridags!

Vi gick ut och det var massor av fina raketer. Jag är så nöjd med "Girl Power" som bara kostar 299 kr och ger en ett riktigt litet fyrverkeri. Mycket prisvärt. Pappa hade hittat en väldigt prisvärd raket också, den underhöll hur länge som helst :-).  Vi skålade in det nya året och önskade oss alla ett Gott Nytt År. Annika och Rolf åkte hem innan hummern. Vi andra fick avnjuta dessa läckerheter och även havskräftor.
Efter fyrverkerierna åt vi mycket god hummer
Vi hade en mycket trevlig kväll och det var en bra start på året att äta god hummer i fint sällskap. Elliott var hur pigg som helst och vi åkte inte hem förrän efter kl 01. Vet inte när vi kom i säng... men sent var det :-).

2 kommentarer:

Petra sa...

Nämen, vad tråkigt med Heimi. Vad hade hänt?

Vi har ju också tvingats avliva ett älskat husdjur nu i dagarna. Så hemskt!

Kattalena sa...

Ja, usch ja, så oerhört sorgligt. Heimi hade varit dålig en lång tid, och ingen hade lyckats hitta vad som var fel. När djur inte mår bra så är det ju det ansvar man har som djurägare att ta dessa hemska beslut.
Men man måste ju tänka på djurens bästa och de döljer ju så mycket också.
Det blir så oerhört tomt efteråt och jag är verkligen ledsen för deras skull då saknaden blir så stor.
Heimi var en fantastiskt fin hund och han var super med våra katter också. Det är ju inte så vanligt.

Stackars er som tvingades avliva ert fina marsvin. Jätteledsamt :-(. Men så fint du skrivit om henne. Man ser ju hela lilla personligheten framför sig :-).