måndag, januari 07, 2019

Första veckan på nya året

2/1 onsdag
Semesterdag denna dag. Den ägnade jag åt att laga mat och annat. Jag kokte kikärtor och gjorde hummus. Den blev supergod. Jag lagade en linsgryta med kokosmjölk och hällde i lite kikärtor också. Jag gjorde goda räkgrytan. Det blev dock lite för mycket med både hummus och linsgryta. Så jag mådde ganska illa hela kvällen... Och natten. Sov inte många timmar. Så tråkigt eftersom jag skulle jobba nästa dag...
Linsgryta på G
Dags att göra lite hummus
3/1 torsdag
Var på kontoret och jobbade, jättetrött. Men det gick bra. Elliott var också på kontoret och hängde med mig hem efter jobbet. Vi åt tacosallad till middag. Det var gott. Vi spelade fortnite och tog det lugnt på kvällen. La oss tidigt.

4/1 fredag
Jobbade på kontoret hela dagen. Elliott var med och vi åt tacosallad från gårdagen till lunch. Sen åkte han med Michael hem. Själv åkte jag till Emporia efter jobbet och gick runt på New Yorker. Där var det rea och jag hittade en klänning och en tröja. Båda tillsammans blev 188 kr, billigt och bra! :-D.

På kvällen åkte jag till soltemplet och gick på meditation. Jag har inte varit där någon fredag förut och det var någon annan som höll i dessa meditationer. Den var bra, även om jag gillar Jens meditationer bättre. Det var bara några få personer där denna kväll, vilket är väldigt ovanligt. Så det blev en mysig liten fika efteråt. Alltid så god fika där och väldigt olika personligheter man får träffa.

När jag var klar där ringde jag Helene, vi hade bestämt att jag skulle dit efteråt. Hon och Torkild hade en vännina hemma, hon bor i Chile och var här på besök. Jag åkte dit och vi hade väldigt trevligt och pratade och drack lite vin. Eftersom jag drack vin sov jag också över hos dem och körde hem på morgonen. Sov inte så mycket precis... hehe.

5/1 lördag
Var hemma på förmiddagen, bloggade och kom lite ikapp med saker som legat. Försökte vila lite också men det gick sådär. Var helt slut. Åkte och handlade. Hämtade Elliott hos Michael och vi åkte hem till mina föräldrar för att fira lite jul/nyår med Uffe-familjen. De var redan där när vi kom och var ute i trädgården och spelade Boccia. Elliott gick ut och spelade med dem.

Fin amaryllis sen födelsedagen
 Vi som inte var med var inne och mamma hade dukat fram en massa mumsiga tilltugg. Blandannat jättegoda tunnbrödsrullar med lax och räkor, blandade nötter, skinka och salami.
Några av gottigheterna
Vi åt jättegod couscous till middag, jag tog för första gången i Harissa, som är lite stark och det förhöjde ju faktiskt det hela. Är det så att jag börjar gilla lite starkt? Hehe. När jag själv kan välja dosering i alla fall. Då tillför det en hel del. Mumsigt var det och väldigt mätt blev jag!

Vi spelade spel och sen hade vi lite andra typ tävlingar och vi åt marängsviss till efterrätt och det var jättegott och kul att träffa Uffefamiljen också och att alla deras barn är med trots att de är så stora nu :-). Elliott och jag åkte hem strax efter 22 och gick och la oss meddetsamma, läste lite bok och sen sov vi väldigt bra hela natten. Vi vaknade inte förrän 08.45 vilket är något av ett långsovarrekord! Mycket välbehövt för oss båda :-).

6/1 söndag
Elliott och jag åt rostad macka till frukost och så ringde hans kompis och ville leka. De bestämde tid men sen tyckte Elliott att han var för trött för att leka så jag fick ringa och avboka. Elliott och jag spelade Fortnite och jag diskade undan lite och dammsög och sen åkte vi till Triangeln och mötte upp Helene på Espressohouse. Vi fikade och Elliott fick julklappar av Helene och Torkild, två Pax-böcker. Så snällt! Och vi pratade och hade det bra. Sen gick vi en Pokemonrunda till Moderna Muséet där vi mötte upp Torkild och Jenny. Vi tittade på utställningen och Elliott letade bilder (barn får en liten bok med bilder som de ska hitta i konstverken någonstans). Han hittade alla. Det var bilder från Andrées polarexpedition till Nordpolen och Torkild berättade om den och hur fascinerad han var av den.

När vi kom ut från utställningen hade Torkild köpt ännu en julklapp till Elliott, en bok med optiska synvillor. Den kunde man titta länge i. Galet så lurat ögat blir... Kul!
Sen gick vi tillbaka till Triangeln och hade följe allihop. Torkild och Helene cyklade hem, Jenny åkte med oss då hon skulle till Limhamn så vi släppte av henne där. Jag släppte av Elliott hos Michael och sen åkte jag hem. Tittade på Atypical hela kvällen.

Inga kommentarer: