måndag, december 03, 2018

Vecka 48

26/11 måndag
Det var dags för delårsrevision och det är alltid trevligt att ha revisorerna på kontoret! På lunchen gick vi till den syriska restaurangen och åt. Det var gott!

Hemma åt vi Beuf bourgignon med matvete. Mycket gott! Vi var båda trötta och tittade på TV en stund. Sen skruvade vi ihop en hurts från Ikea till Elliotts rum. Plus att vi gjorde iordning skrivbordshörnan i hallen där jag ska jobba. Nu är ju verkstadsgrejorna i lokalen, så min arbetshörna är återuppsatt.

27/11 tisdag
Elliott hade studiodag och stannade hemma med Joakim. Jag var på kontoret då delårsrevisionen fortsatte även denna dag. På lunchen gick vi till Beebar och åt. Det var gott, speciellt efterrätten och salladen! Jag kom inte hem förrän vid halv sex, gjorde en rejäl veckohandling på hemvägen.
Joakim hade förberett för hemmagjorda hamburgare. De blev väldigt goda! Mums mums!
Elliott fick provsmaka glögg (alkoholfri). Han tyckte inte att det var speciellt gott, men han gillade mandeln :-).
Elliott tyckte att det blev bra i sitt rum, vi hade tagit bort en hylla och gett honom en hurts som sängbord istället för hyllan. Det blev lite luftigare så. Elliott och jag sorterade ut lite böcker och annat som han inte tycker att han behöver längre, för att sälja på loppis vid tillfälle.
Sweet gillar att ligga i Elliotts säng
Det börjar bli många loppiskartonger nu. Får hålla utkik till våren på var vi kan stå någonstans. Elliott och jag pysslade med att sortera in grejor i hyllorna. Jag skulle duscha och lovade Elliott en macka efter jag var klar, men när jag hade duschat klart hade alla där hemma somnat :-D. Så där var jag vaken ensam :-). Jag släckte och gick o la mig jag med, tiden bara flyger iväg vad man än gör.

28/11 onsdag
Nu var det Revisionsmöte med huvudrevisorn. Det gick bra och vi diskuterade om det är någonting speicellt vi ska fundera kring inför årsbokslutet. Det avslutades med en lunch på Scandic. Det var mycket trevligt och väldigt gott! Lyxigt med tre dagars lunch i rad.
Salladen på Scandic, sååå god!
Jag jobbar ofta hemma på onsdagar så jag inte träffar Helene som är på kontoret dessa dagar. Men idag var jag där och det var jättekul att få träffa henne en liten stund innan jag skulle gå. Kändes som väldigt länge sen! Vi bestämde att försöka ses i helgen och lite mer regelbundet framöver.

Jag hämtade Elliott hos Michael på hemvägen. Hemma hade Joakim gjort middag och vi åt tagliatelle med superjättegod vitvinssås och kräftstjärtar. Elliott tyckte att det var jättegott och åt hur mycket som helst! Wohoo, ännu en rätt att lägga till Elliottlistan.
Oj så gott med pasta och kräftstjärtar
Elliott hade med sig en jättefin mask han gjort i syslöjden. Älskar den! Kul!
Lilla masken "Joppe"
Vi tittade allihop på TV om de mest skrämmande rovdjuren. Äckliga ormar. Usch. Och sen var vi jättetrötta och la oss.

29/11 torsdag
Jobbade hemifrån, min arbetsplats i hallen var super att jobba vid. Så bra! Joakim och jag åt frukost och sen fortsatte jag jobba. Vid tvåtiden hämtade vi Elliott på skolan och körde hem om mina föräldrar och hämtade mamma som visade oss en lägenhet som min moster Berit köpt men inte ska bo i och som hon nu också har sålt. Den var superfin. Väldigt trevlig. Det var iskallt och blåsigt ute. Så inget skönt väder precis :-). Vi körde hem mamma och Elliott fick en Haribojulkalender och ett Myrstacken spel. Mycket uppskattat. Körde Elliott till Michael och sen åkte vi hem och jag fortsatte att jobba.

När jag jobbat klart lagade jag chicken tikka med raita och ris och det var jättegott! Vi tittade på New Girl och jag fick lock för örat som var helt galet och inte ville gå över. Vi är och har varit förkylda hela veckan. Locket för örat var jätteirriterande. Nässköljde och snöt mig och tog nässpray och ingenting hjälpte... Fick nästan panik över det.

Duschade och testade easycurls. Kommer nog att funka jättebra när man lärt sig, så kanske jag slipper permanenta och förstöra håret hela tiden. Det var Åsa S som hittade en video på Youtube med någon som testat dessa och hon trodde det kunde vara en bra grej för mig.

Tittade på New Girl och la oss tidigt. Locket för örat var mindre irriterande när jag tog öronproppar. Jag sover ju alltid med öronproppar eftersom jag är så lättväckt.

30/11 fredag
Vaknade och hade fortfarande lock för ena örat! Så galet irriterande. Jag hade inte stått ut med att ha det så, undrar om det är så för de som hör dåligt? Eller så är det extra jobbigt av det där trycket i trumhinnant. Det har man nog inte när man bara hör dåligt?

Tänkte köra lite sopor till tippen på vägen till kontoret. Har några sopsäckar jord från när vi tömde balkonglådor mm. Men tippen öppnade inte förrän 09 så jag åkte direkt till kontoret. Där tog jag min kopp kaffe och satte mig vid datorn. Tycker det är så mysigt att komma till kontoret och dricka min kopp kaffe. Det var en bra jobbdag trots locket för örat, även om jag beklagade mig en del för Åsa. Åkte till tippen på lunchen och sen in om Jysk och Mobilia på hemvägen, skaffade de sista klapparna till Elliotts julklappskalender som ska göras klar nu.

Tillbaka på kontoret värmde jag lite lunch som jag hade med mig (tikka från igår) och satte mig vid skrivbordet. Just när jag skulle äta så ringde VDn och bollade lite frågor med mig. Jag kände mig helt tom i huvudet pga öron-locket. Så kände inte att jag kom med någon större input. Vi pratade lite om årsbokslutet och koncernredovisningen också. Måste börja gå igenom och förbereda inför det snart, så det inte blir så mycket på en gång... man kan ju förarbeta texter och se till att utskrifter och layout fungerar redan i förtid. Vi har fått en mall att jobba i och den är lite "dum" då den inte tar fram alla rader rätt alltid utan gömmer vissa. Så det är lusläsning som gäller. Tycker att vi just blivit klara med förra årsbokslutet och nu är det dags för nästa! Galet!

Efter jobbet kom jag hem och Joakim hade tänt ljus och förberett för middag. Jag hade köpt en bukett blommor till honom.
Jättefina röda tulpaner, riktigt juliga i färgen
Lyxig middag denna kväll. Joakims mamma hade fått tag på jättefin ryggbiff till extrapris och köpt åt oss. Vi betalade den såklart själva men hon handlade den och hade lämnat den hos oss på dagen. Vi frös in flera bitar men två av dem denna kväll.

Joakim hade lindat dem med bacon och gjord en jättegod sallad och stekt krutonger till.
Och gjort vinsås med bacon och lök till också. Hur gott som helst var det!
Mumsigt!
Vi började titta på en film men den var inte så bra så vi tittade på New Girl istället. Vad ska vi göra när vi sett slut alla avsnitt? Den är perfekt när man vill bli lite glad och bara koppla av :-). Love it!

Jag kände mig hängig och förkyld och locket för örat satt kvar. Tråkigt. Gjorde risbollar för att muntra upp mig. Jättegoda, men smakade inte som de gjorde förra gången,  troligtvis pga förkylningen. Vi åt dem och drack latte till, hoppades bli lite piggare av kaffet då vi var förkylda båda två.

Jättegoda risbollar - typ 8 st (hämtat från en annan blogg)

100 g smör eller margarin
2 dl havregryn
1 äggvita
1 dl socker
3-4 dl rispuffar 

Blanda rumsvarmt smör med havregryn och socker. Vispa äggvitan hårt och blanda i. Vill man blanda i rispuffar i smeten gör man det eller så rullar man bara dem i ris. 

lördag 1/12
Nu är det 1:a advent! Jag fixade lite i Elliotts rum på morgonen. Gjorde klart hans paketkalender. Hittade inte den broderade kalendern som jag fått av Ingrid. Så fick göra en egen liten konstruktion.
Elliotts julklappar
Jag har köpt en adventskalender från Biotherme till mig och Joakim. En för både män och kvinnor. Så vi öppnade lucka 1. Kul! Älskar att öppna kalendrar. Sen åt vi lite frukost, rostat bröd, kaffe, te med salami och gräddost. Vi gick igenom vad vi som behövde fixas denna dag. Vi har så mycket på vår lista! Vi skrev upp allt som behöver handlas, allt som behöver göras och så gick vi lite snabbt igenom jul-listan också. Det är vår tur att ha julen i år och vi ska försöka planera upp den bra!

Alltså vår lista är evighetslång! Mitt lock för örat började äntligen ge med sig. Så himla skönt! Men helt slut i kroppen av förkylningen. Skulle träffa Helene och Torkild och fika vid 17-tiden. Kände att jag inte orkade det denna dag. Så messade Helene att vi får ta det en annan gång. Jag gick ut i förrådet och letade efter jul-lådan. Skulle se om kalendern till Elliott var där och om vi har några ljusslingor. Det är så fullt och nu är våra sommardäck i förrådet också. Så det fick tas ut en himla massa innan jag hittade jullådan. Tog in den och upptäckte att inte allt var i den lådan. Den andra lådan vete sjutton var den är? Men men, hittade lite julkulor i alla fall. Det var ju bra!

Vi åkte till Emporia och handlade på Clas Olsson, en julstjärna till Elliotts rum. Sen handlade vi lite matgrejor och sen körde vi hem. Trötta var vi. När vi kom hem så var Elliott här. Han öppnade sin kalender och var jättenöjd med dagens julklapp, det var en minipåse Doritos :-). Han öppnade också sin haribokalender och blev så glad att det var hans favoriter nallar i första luckan.
Fixade ett adventsljus lite snabbt eftersom det är första advent.
Vi tittade på julkalendern och fikade på lussekatter och risbollar. Mums mums!
Adventsfika
Vi tog det lugnt och kurerade våra förkylningar.

Till middag åt vi tacosallad och det var mumsigt även om det inte smakade som det brukar pga förkylda smaklökar.
Tacosallad
Jag hade 7 rätt på travet! Wohoo! Vi är 4 som delar på det, blev lite pengar till kontot att spela för. Bra ju! Sen hade vi lördagsmys och tittade på katastoffilmen "Geostorm" vilken var väldigt underhållande med många effekter! Vi gillade den alla tre och hade egentligen inte tänkt se hela för klockan var lite mycket, men vi kunde inte låta bli :-). Så det blev alldeles för sent i säng. 
Mango ligger och myser efter att ha varit ute
Elliott råkade välta ut sitt glas vatten precis när han skulle somna så han kom in och väckte mig som just somnat till. Så jag gick upp och torkade upp vattnet och sen la vi oss för att sova igen.

2/12 söndag
Sov inte så bra en hel del av natten pga att det kittlade så mycket i luftrören och halsen. Blev till att hosta en massa. Men men. Elliott vaknade 07 och han hade helst velat kunna somna om men det kunde han inte. Jag låg och drog mig en bra stund. Sen gick vi allihop upp och åt nattjästa bullar till frukost.

Hann precis duscha innan det var dags att åka med Elliott till Laserdome för kalas. Det är en av hans nya klasskompisar och det var första gången vi träffade de föräldrarna.Efter lämningen åkte Joakim o jag till Jysk och till Paletten. Sen hämtade vi Elliott på Laserdome. Klasskompisens föräldrar var väldigt trevliga och tyckte att deras pojke hamnat i en jättebra klass, den förra han gått i var mycket stökigare. Roligt ju. Vi körde hem och kom på att vi inte har plats för julgran men kan julpimpa lagerbladsträdet som inte tål vintern utomhus så vi har tagit in det i vardagsrummet. Så vi satte i ljusslinga och julpynt :-). Det blev fint!

Elliott och jag åkte till Södra Sandby för att fira Pelles födelsedag. De bjöd på lussekatter (både med och utan mandelmassa) och glühwein.
Lussekatter och brända mandlar
Jättegott och mysigt! Brasan var tänd så det var varmt och skönt! Jag har inte druckit glühwein förut men det var ju riktigt gott!
Glühwein att komma ihåg
Vi åt middag och pratade och hade det bra! De bjöd på lammstek med godsaker till.
Mumsig mat! 
Vi tittade på film som pappa hade med - från våra resor när vi var små, Uffe, Pelle o jag. Det var skoj. Vi fick träffa Malvas nya kille och vi bjöds på bär med glass och grädde. Mire var på Island där hon pluggar, så henne träffade vi inte, i övrigt var alla barnen där. Vi fick se bilder från när Pelle, Lotta och Ale hälsat på Mire o Magnus på Island. Det såg häftigt ut, väldigt speciell natur.
Skola nästa dag så Elliott och jag hade tänkt komma iväg före 21, men det blev inte förrän halv tio. Elliott höll på att somna i bilen på hemvägen och det blev alldeles för sent i säng. 

1 kommentar:

Maria sa...

Öronproppar är helt underbart. Själv har jag alltid öronproppar när jag sover. Sover så mycket bättre när det är tyst och jag slipper alla störande ljud. Bara vetskapen att man inte kommer att störas av ljud under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt som helst att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst.

Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Du råkar inte har något bra tips på sköna öronproppar att sova med?