tisdag, december 25, 2018

Före jul och julen

lördag 15/12
Elliott kom på lördagen och hade ont i halsen och var förkyld.
Joakim och jag åkte en sväng till Emporia och handlade matgrejor.

Natten mellan lördag och söndag lyckades jag rädda en mus liv! Så glad för det! Jag såg att Mango jagade en mus som sprang runt runt runt (de sprang runt en kruka typ) och jag gick ut och bröt och såg att musen ilade iväg åt ett helt annat håll vilket Mango missade. Puh! Sen gick han där och letade :-D. Jag gick o la mig igen.

Söndag 16/12
Jag var uppe tidigt och kokade knäck och nötchokladrutor. Vi åt frukost med Elliott och han fick även en lunchsmörgås med köttbullar. Sen skjutsade vi honom till Michael och åkte själva ut på diverse ärenden.

måndag 17/12
Så många möten denna dag på jobbet. Det var fullt upp. Bra möten och pizzalunch när vi fick lyssna på Playgrounds kommande musik (nästa år). Elliott var med på kontoret, han hade fortfarande ont i halsen men ingen feber.

tisdag 18/12
Jobbade på kontoret och på lunchen kom mamma och vi tog en lunch-fika på Espressohouse. Det var väldigt trevligt som alltid! Sen skyndade jag till jobbet då vi skulle ha julklappsutdelning. Vi fick jättefina julklappar (choklad och presentkort) - kanon ju! Vi hade även lotter och jag vann en flaska starkvinsglögg! Wohoo!
Glöggen!
Elliott var på kontoret pga sin förkylning även denna dag och åkte med mig hem därifrån. Till middag åt vi varmrökt lax med potatis och romsås. Gott! Sen tittade vi på julkalendern och jag läste bok med Elliott innan det var dags att sova.

onsdag 19/12
Väckte Elliott för att se om han var bra nog att gå till skolan, det var han inte, tyckte han. Han hade mer ont i halsen än dagen innan. Det blev bättre under dagen och han har nu mest hosta.
Men han fick vara hemma denna. Igår skrev läraren och undrade hur det är med Elliott. Gulligt!
Michael kom förbi med en switch till min bildskärm. Elliott blev så glad att Heimi var med hit, så Heimi fick stanna kvar hos oss när Michael åkte till jobbet. Jag jobbade hemifrån.

Åkte och lämnade in bilen för polering av en liten repa som var där när jag fick den och som de ville ta bort. Det gick snabbt, hann knappt sätta mig att jobba där innan det var klart :-).

När jag kom hem gjorde vi varm macka med fetaost då Elliott var hungrig. Jag jobbade på och Michael kom och hämtade Heimi och Elliott. När jag jobbat klart åkte Joakim och jag till Ikea för att köpa lite glas och då passade vi på att äta Ikeas julbord. Det var verkligen jättegott och vi åt hur mycket som helst. Det var mycket trevligt :-D.

Åkte sen till Coop och handlade inför julen. Det blev många kassar!
På kvällen kopplade vi av med Gossipgirl och åt vår hemmagjorda nötchokladkola.

torsdag 20/12
Tog semester denna dag för att hinna med julförberedelser mm. Blev lite uppsplittrat då jag ändå jobbade, vi hade budgetmöte på Skype en timme och sen var det mer jag skulle behövt ta tag i.
Beställde lax hos fiskehoddorna. Vi åt köttbullar och makaroner till lunch och sen fick jag en jobbgrej att ta tag i. Kändes som att jag var på väg att bli förkyld också.

Hittade inte julduken så fick gå ut i förrådet och leta upp den andra jullådan jag inte hittat innan. Tack och lov hittade jag den och där var julduken :-). Där var även katternas tomteluva och band så nu kanske jag får till ett litet julkort med katterna :-).

Skulle göra ischoklad och smälte koksfett. Det luktade kräk om det. Usch! Jätteäckligt. Tre kokosfettpaket som luktade typ smörsyra. Måste ha blivit gamla fast de inte gick ut förrän nästa år. Så det var ju tråkigt. Vi hade morotsjuice vi tagit ut ur frysen också och den hade nog stått en dag längre och tinat i kylen än vi trodde för den smakade jätteilla. Usch.

Joakim och jag satte oss och gjorde lite julgodis med nougat och mandelmassa. Det gick bra!
Och jag gjorde deg till mandelmusslor. Sen åkte vi och handlade på Emporia. Vi som trodde vi hade handlat det mesta, det hade vi inte :-). Det var en hel del kvar. Så vi handlade och sen var klockan sju och vi orkade inte laga mat så köpte med lite från Max. För min del blev det kycklingvingar, pommes & bearnaisedippa.

Hemma planerade vi upp vad vi ska göra och när. Trötta var vi och ´ tittade på gossipgirl och jag åt en massa lussekatter och gifflar... vi la oss tidigt.

fredag 21/12
Elliott kom hit efter skolan. De hade fått ta med sig kaka och Elliott hade med sig lussebulle och festis. Han var glad när han kom hem och tyckte att vi hade juligt och fint hemma :-).
Vi åt lite smörrebröd allihop, jag hade varit o handlat på Mobilia. Så sjukt många människor. Var bara på Malmborgs och tittade lite snabbt i några affärer medan jag väntade på min tur vid smörrebröden. Tog 2 timmar! Hela garaget var fullt så jag fick stå på översta våningen där det inte finns tak. När jag kom hem hade Elliott kommit från skolan. Han öppnade sina julklappar (kalendern) då han inte varit här på två dagar. Haribokalendern är mycket uppskattad.
Några av klapparna i hans klapp-kalender
Jag gjorde ischoklad och mandelmusslor. Vi åt schnitzel till middag. Jättegott! Vi fikade på mandelmusslor med grädde o sylt och kaffe. Utom Elliott som hellre ville ha en lussebulle. Pappa tittade in och lämnade några julsaker. Vi tittade på Ensam hemma med Elliott. Åt pomelo som snacks. Mumsigt! Mysig kväll.

lördag 22/12
Joakim kokte och griljerade revben till julen. Vi städade undan och försökte planera.
Så mycket saker överallt! Vi fikade på lussebulle med Elliott och tittade på "36 dagar på gatan". SVT dokumentär. Tycker att den är jättebra! Det gör Elliott också så vi har den att se på tillsammans. Kul! Så får man lite verklighet att prata om också.

Vid 16 åkte Elliott och jag till Ica, sen körde jag honom till Michael. Åkte till Emporia men det var så sjukt mycket bilar och bilköer ända upp så långt man kunde komma i garaget, så jag körde ut och hem igen... Hehe. Vi drack lite glögg och åt vars en pepparkaka. Joakim fixade vinsås till maten. Jag gjorde sillsallad och coleslow och vitlökssmör.

Joakim stekte entrecote - vi hittade billiga igår som såg superfina ut. De var hur goda som helst!
Vi åt och njöt. Joakim var trött och la sig tidigt. Jag försökte också lägga mig då men kunde inte somna så gick upp en liten stund till och fixade årets julkort :-). Katterna var ovanligt samarbetsvilliga denna gång :-D.

Med mössan lite för långt bak... 
Söt som socker
söndag 23/12
Dagen före julafton. Många julbestyr.
Det hade snöat! 
Jag åkte och hämtade lax i fiskehoddorna. De hade slarvat bort min beställning. Som plåster på såren fick jag en burk sill och fick köpa lax i en annan hodda som hade lax kvar.
Fint träd vid huddorna
Skållade mandel och annat julpysslande. Vi griljerade skinkan, Dukade bordet och planerade upp vad som skulle vara i vilka skålar. Fixade snapsvisor och annat. När vi hade paus tittade vi på Gossip girl. Joakim gjorde fläsksteken som fick väldigt krispig och fin svål.
Mums!
Joakims mamma tittade in med Jansson och sill från Skanör. Jag fick en tidig julklapp från Joakim, en jättebra ansiktskräm från Biotherm. Blev jag mycket glad för!

måndag 24/12
Julafton! Elliott kom vid middagstid och öppnade sina kalendrar och fick rebus i sin sista julklapp i klappkalendern. Han löste ett jättekorsord och sen hittade han sina klappar och blev jätteglad, speciellt för sin tornadolampa!
Elliotts korsord
Jag fick också en julklapp från Elliott, så kul! Det var goda ostar och en fin blomma, blev jag väldigt glad för! Vi förberedde inför julfirandet och la upp allt och förberedde så långt det gick. Gästerna kom kl16 och vi tittade på bildspel och drack glögg och åt allehanda tilltugg. Vi hade en supermysig jul! Allt flöt på och vi åt sill och annat gott först. Sen varmrätterna och dopp i gryta.
Sill och annat
Varmrätterna
Efter det kom tomten! Han hade bara klappar till Elliott :-).

Elliott fick hur många bra julklappar som helst (biopresentkort, pussel, bokpresentkort mm) och vi spelade julklappsspelet och sjöng julsånger (videospel på Tv:n med text) och tiden bara flög iväg.
Elliott blev jättetrött och fick gick och la sig vid 23-tiden. Vi andra firade lite till :-). Det var en fin och mysig jul! Jättekul!

Inga kommentarer: