söndag, januari 21, 2018

Vi ska flytta och uppdatering

Hoppsan, inser just att jag inte skrivit i bloggen att vi fått en ny lägenhet och ska flytta i mars.
Den är lite mindre än den vi har och det känns ju lite tokigt att flytta till mindre när vi behöver större... men det finns så många andra fördelar med den nya lägenheten.

Önskar att jag var klurig och kunde hitta på smarta lösningar för Elliotts nya rum, som är 3 kvm mindre än det han har idag. Vill ha det lite mer strukturerat hemma också. Jag skulle vilja ha fack och lådor där allt är ordnat och kategoriserat och lätt att hitta :-D. Så att vi inte behöver springa och leta hela tiden. Tänk om vi skulle lyckas med det!

Och oj vad jag vill rensa ut grejor. Jag vill ge bort/sälja/slänga allt vi inte måste ha.
Jag har i alla fall skaffat några flyttkartonger och har packat ner det som kan tänkas gå att sälja på loppis. Det blev 3 kartonger. De står nu på balkongen invirade i plastsäckar. Sen är det inte mer man kan packa än. Så ska försöka att koppla bort det nu så gott det går tills mitten på februari, för då kan man börja packa lite mer.

Nu en liten veckouppdatering :-)

onsdag 17/1
På morgonen tog jag blodprov på Aleris, 5 provrör. Det gick bra. Sen var jag på kontoret och satte upp lameller i mitt fönster som är in mot gången. Oj så skönt det blev när dessa kom upp. Jag har ett stort fönster ut mot lunchrummet och nu när lamellerna kom upp kändes mitt rum så väldigt lugnt. Däremot var det inte lika uppskattat av mina kollegor som blev av med ljuset från mina fönster :-).
Men jag ska ha dem öppna mestadels, bara skärma av vid behov. Tyvärr passade inte lamellerna på det avstånd man kunde sätta dem med det hänge jag hade, så jag får beställa nya fästen och sätta upp dem på annat sätt efter det.
Joakim hade köpt nya fina tulpaner
Jobbade på och fick mycket gjort. Vid halv fem kom Helene. Hon ska låna mitt rum och ha en klient där en gång i veckan. Vi hann dricka en kopp te och prata lite innan hennes klient kom och jag gick hem. När jag kom hem så hade Joakim lagat mat till oss. Spagetti och köttfärssås.
Vi tog en promenad till ICA och hämtade ett paket på posten. Gick och la oss och tittade på "Rita" på TV, vilken det just kommit en ny säsong av.

torsdag 18/1
Jobbade på kontoret. Fick mycket gjort. Efter jobbet åkte jag hem och Joakim och jag tog en kopp te och tittade på Parenthood. Elliott kom hem och vi lagade korv stroganoff som vi åt till middag.
Elliott och jag läste Kristina Olssons spännande bok "Silverpojken". Nu har vi snart läst ut den. Den är jättebra, även för mig.

fredag 19/1
Jobbade hemifrån och försökte få rätt på skattekontot i vårt finska bolag. Det gick ganska bra. Joakim och jag åkte och reklamerade handdamssugaren då dess batteri inte fungerar längre. Trots att den är över 2 år så fick vi byta den till en ny. Tyvärr var de slut just nu så vi ska få den nya en annan dag. Men super att vi fick ersatt den! När jag jobbat klart så bakade jag maränger.
Nybakade maränger, segt goda i mitten
Joakim kokte revben på kinesiskt sätt med grönsaker och stjärnanis och annat mumsigt. Luktade fantastiskt gott. Sen grillade han dem i grillpannan, glaserade dem och så åt vi dem med kokt ris, vitlökssås och haricot verts. Supergott!
När vi ätit klart satte jag på en omgång clotted cream (man kokar grädde i vattenbad i ca 3 timmar och ställer sen kallt 10-12 timmar). Jag gjorde även lemoncurd. Vi tittade på "Parenthood". Åt lökringar & maränger som snacks. Vi måste skärpa oss. Vi har ätit alldeles för mycket och alldeles för mycket sötsaker och snacks senaste tiden. Eller egentligen hela detta året :-D. Så nu får det vara slut på det. Hur det nu ska gå till. Det är ju så himla gott och vi är lika lätt-påverkade båda två. Har många ursäkter för att unna oss lite extra gott :-).

lördag 20/1
Catta skulle komma hit på lite scones-frukost och jag steg upp och bakade Scones. Elliott kom över  för att äta med oss. Catta kom och vi drack te och åt scones med clotted cream och lemoncurd.
Lite clotted cream o lemoncurd
Det var trevligt! Sen skulle hon på Yoga och Elliott skulle på Pokemon runda med Michael. Joakim och jag passade Heimi och satte oss för att planera nästa vecka. Mat och annat. Elliott hade inte varit på humör, trött och hängig, så de kom tillbaka ganska snabbt, Heimi hämtades och Joakim och jag åkte till Möllan för att handla lite till maten. Oj vad stökigt det var på Möllan, där skulle jag inte så gärna vilja bo. Väldigt många märkliga människor, nästan lite obehagligt. Plus att jag nästan blev påkörd av en bil med en förare som verkade helt borta... Jag som alltid tyckt så mycket om Möllan!

På hemvägen åkte vi in om Burger King och köpte med hamburgare till Elliott. När vi kom hem så tittade vi på "Parenthood" och tog det lugnt. Jag hade så himla ont i nacken denna dag. Jättejobbigt. Varken treo eller ibumetin hjälpte. Joakim o jag satte på en meditation och sen gjorde jag ett yogapass för nacken. Hjälpte inte mycket men kändes bra. Kollade mina värden från blodprovstagningen. Som vanligt fel på skönldkörtelvärdet. Men det är alltid rätt när jag går på läkarkontroll. Stör mig. Det var lite lite d-vitamin (som vanligt) och lågt järnvärde (som vanligt). Sen ett värde som hade med njurfunktionen att göra som inte var riktigt som det skulle, men annars allt bra.
Sweet slappar på soffbordet
Elliott kom hem och vi åt spagetti och köttfärssås till middag. Vi såg en film "Varghunden" med Elliott. Den var lite rå men fin och spännande också. Vi åt morots- och gurkstavar med dippa samt lite lökringar. Mysig kväll. Av någon anledning var Sweet helt tokig i vargen och ville kolla på TVn en massa :-D. Det har han aldrig någonsin gjort förut.
Sweet väntar på att vargen ska komma tillbaka
Tråkigt är att han trots att han är lugnare, fortfarande kissar på fel ställen. Nu har han kissat en gång på vardagsrumsmattan och även lämnat några droppar på golvet i vardagsrummet och på andra ställen. Suck!!!! Vi vet inte om det är så att han kissar på pälsen och sen sätter sig och lämnar droppar? För det är bara små droppfläckar ibland. Men så jobbigt. Kan ju inte ha kiss lite här och där, det går inte...

1 kommentar:

Anne Grethe sa...

Gratulerer med ny leilighet. Blir spennende å se hvordan den er.Lykke til :))