lördag, oktober 04, 2014

Promenad, fika o lite huslighet

Efter frukosten visade Michael oss vägen till övergivna gamla fruktträdgårdar. Vi hade sällskap av Ashley och hennes mamma. Vi gick och gick, fint var det men blåsigt och så kom vi till en skog av päronträd och nässlor i massor :-). På vägen dit plockade vi kastanjer (som trillade ner från träden medan vi gick där, så man fick akta sig). Vi var ute i 1,5 timme. Fick en påse full med päron med oss hem.
Kastanjeallén
Gick förbi en fin liten damm
Elliott hittade två sniglar
Går mellan fälten
Ett fint träd
Någon tyckte att det var lite väl långt att gå...
När vi kom tillbaka hem så åkte Elliott och jag in till Triangeln där vi mötte upp Helene för en fika på Espresso. Te och kardemummabulle för mig och en fetaostmacka till Elliott. Det var roligt att träffa Helene och vi hade en hel del att uppdatera oss om. När vi fikat klart gick Elliott och jag och letade skor till honom och hittade faktiskt ett par som verkade bra.
En svart sko till vintern
Sen letade vi present till Josephine och Isabelle också. Elliott var väldigt fascinerad av en halloween-hand som satt fast i en godisskål och försökte fånga ens hand när man kom i närheten av den. Jätteläskig tyckte han och ville dit och kolla på den hela tiden :-D. Han önskar sig den jättemycket, hehe.

När vi kom hem så fick jag äntligen tummarna loss för att dammsuga. Michael lagade spagetti o köttfärssås på beställning av Elliott och jag gick dit och åt när maten var klar. Lyxigt att få lagad mat :-). Sen gick jag tillbaka till mitt och var lite huslig. Jag satte grädde i vattenbad för att göra Clotted Cream och jag gjorde lemoncurd som jag tyckte smakade väldigt gott. Sen brände jag mig på vattenånga och hade väldigt ont i fingret resten av kvällen (men inte nu längre).
Clotted cream och lemoncurd på G

Jag gjorde också en äpplepaj med kolasegt havretäcke.
Pajen innan den åkte in i ugnen. Sen hade den fin färg men då tog jag ingen bild... :-)
Elliott och Michael kom över och vi tittade på ännu en japansk film. Mycket märklig sådan... men Elliott gillade den. Vi åt äpplepaj (inte Elliott, han gillar inga pajer eller vaniljsås eller glass). Han åt godis istället :-). När filmen var slut sa Elliott att han var så trött så han ville gå och sova omedelbart. Michael gick hem till sitt och Elliott och jag gick och la oss. Vi läste ur hans bloggbok (första året) och han tycker den är så rolig! Det blev inte många sidor för han var så trött :-).Och nu är det nannedags även för mig. Orkade inte jobba denna kväll...

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Nu blev jag supersugen på äppelpaj! Men har en liten hängig vaccinerad gosse som bara vill vara nära nära mamman... undrar om det hjälper att visa maken din bild ;)

Hur gjorde du bloggboken?

Kattalena sa...

Hehe, klart maken vill göra äpplepaj till er!
Eller ta hand om sonen så du kan fixa paj, fast det kanske inte sonen tycker är lika bra :-)

Jag gjorde boken via Solentro.se. Den blev inte så snygg dock, rubriker hamnade på fel sida mot själva inläggen. Jag hade uppskattat om det var lite snyggare layout och det blivit en ny sida för varje inlägg... men den är ändå väldigt rolig att ha!

Det är möjligt att man själv kan gå igenom och redigera så det blir snyggare innan den "skrivs ut", men det lyckades inte jag så bra med. Kan vara att jag inte hade tålamod till det... hehe.