lördag, oktober 04, 2014

Det har släppt

Äntligen känner jag mig bättre! Gör bara lite ont på ett ställe i magen nu.  Så himla skönt! Jag skulle ha träffat en kompis igår kväll men jag ställde in det, vi har flyttat fram det en månad (första lediga tiden för oss båda) :-).

Jag var och jobbade och det var en väldigt koncentrationskrävande dag och när jobbdagen var slut kände jag tyvärr att jag inte hunnit med vad jag skulle. Men jag åkte och hämtade Elliott på skolan och han hade haft en tråkig dag sa han. Ingen som ville leka. Men de hade fått kanelbullar och bakat egna fina bullar i lera (eller vad det var för material) och han hade med sig en liten sådan bulle hem. Han var jättehungrig så vi gick in på Ica och köpte lite mat från salladsbuffén. Där mötte vi vår fd granne från Hagalundsgatan och pratade med henne en stund, sen träffade vi Erik och hans mamma också :-). Hämtade ut ett paket med en bok som läraren rekommenderat.

När vi kom hem åt Elliott sallad och sen satte vi oss i soffan och läste i boken. Klockan 18 var det mat i kollektivet så då gick vi dit. Vi serverades plommonspäckad karré med sås, pressad potatis, persiljegurka, gelé och morot till. Jättegott! Det var mumsig äpplepaj med vaniljsås till efterrätt.
När vi ätit klart gick vi hem till Michael och kollade film och åt lite ostbågar. vi såg "The secret world of Arrietty".

Elliott (och jag) höll på att somna i slutet av filmen (han är otroligt trött på kvällarna nu för tiden) och när filmen var slut sa jag godnatt och gick hem till mig.

Eftersom jag hade så mycket jobb kvar att göra så satte jag mig att jobba några timmar och la mig strax efter 00.

Nu är jag uppe, har just duschat och tänkte att jag skulle ta och jobba en stund. Vid lunchtid ska Elliott och jag fika med Helene. Det var evigheter sen jag träffade henne, ända sen i början på augusti vilket är alldeles för länge sen :-). Jag har just värmt min vetevärmare i mikron så jag kan få bort det ryggonda som jag har varje morgon. Det hjäper alltid som tur är.

I torsdags var det jobb och massor att göra. Jag åt knäckebröd till lunch och så kunde jag inte låta bli att äta godis, hehe. Tog med mig lite av det godis vi fick av Berit :-D. Handlade på Ica efter jobbet och till middag blev det entrecote med potatisgratäng, vinsås, pepparsås, vitlökssmör och sparris. Michael fixade gratängen och sparrisen :-). Ida kom upp och var här resten av kvällen. Vi tittade på barndokumentärer på TV. Det var skoj. Elliott sov hos mig.

Nä nu ska jag ta och jobba lite. Sen blir det förhoppningsvis en uppfriskande promenad för att plocka päron på något ställe som Michael hittat innan Elliott och jag ska bege oss in till stan för att träffa Helene. Jag rör mig alldeles för lite, en långpromenad är precis vad jag behöver.

Jag saknar verkligen Oscar! Finast finaste finaste vovven. Min egen vetevärmare och gosevovve. Det är jättetomt utan honom. Det är hur tråkigt som helst att inte Oscar finns längre :-(. Dessutom var han verkligen världens snällaste och bästa hund! Saknar hundpromenaderna också.

Elliott saknar också Oscar massor

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag älskar den där bilden när Oscar och Elliott ligger och sover! Den är helt underbar!
Och Widmarks böcker är riktigt bra, både de om Nelly Rapp och Lasse-Maja.
För övrigt är Christina Alvners bilder härliga. Hon bloggade flitigt tidigare :)

Kattalena sa...

Mmmm, den är himla fin! De var riktigt fina ihop Elliott och Oscar. Ända sen Elliott var nyfödd...

Ja, den började bra Nelly Rapp, så den verkar lovande. Jättefina bilder är det i boken!

Jag gjorde en bok av Elliotts blogg (det första året) och den läser vi på kvällarna. Den tycker Elliott är hur rolig som helst. Så jag är väldigt glad att jag bloggade för honom hans första år :-). Så mycket jag hade glömt bort om jag inte gjort det och så roligt att han uppskattar att läsa om det.