onsdag, oktober 01, 2014

Bloggar ikapp lite...

Fredag:
Vi hade matlagning i kollektivet och gjorde en tacobuffé och det såg så gott ut när allt var framdukat! Det var gott också! Till efterrätt bjöd vi på marängsviss. Jag mådde jättebra tills sådär 10 min efter att vi ätit klart, då fick jag superont i magen och var tvungen att gå hem... Hade tänkt sitta med tentan men jag hade så ont i magen så det gick inte och jag däckade redan kl 21, helt utmattad.

Lördag:
Vaknade kl 06 och satte mig direkt och skrev på tentan. Det gick sådär, det var så mycket och det är så svårt att få ner det i koncentrerat format på papper. Tog en paus då Catta var hur snäll som helst och kom med sin Chrysler för att köra min soffa till kontoret. Michael hjälpte till att bära och hela soffan gick in i bilen utan problem. Catta körde iväg när soffan var levererad och vi åkte hem och Elliott och Michael åt tacos-rester till lunch. Jag åt lite jag med, sen gick jag hem och fortsatte med tentan. Elliott och jag matade en katt och tömde kattlåda hos en i kollektivet som var bortrest. Himla bra kattströ det finns nu för tiden! Vid tretiden åkte vi till Lund för att fira Frejs födelsedag. Där serverades vi en mycket mumsig tapasförrätt.
Mumsig förrätt
I köket var det korv-tillagning på gång. Hemmagjord korv med olika smaker. Efter tapasen så gick vi ut och spelade Boccia. Det var kallt men kul :-). När vi kom tillbaka hem stoppades det korv, det gick lite trögt (svåra fjälster) men sen tog det fart! Under tiden maten var i ugnen så spelade vi Ubongo. Till middag bjöds vi på pasta och hemmagjorda korvar varav den provencalska var min klara favorit! Innan maten hann vi spela lite Ubongo. Efter maten var klockan mycket och det var ganska snart dags för mig och Elliott att åka hem. När vi kom hem och efter att Elliott gått och sagt godnatt till Michael så gick vi och la oss. Jag försökte läsa lite mer till tentan men klockan var alldeles för mycket så det blev inget med det.

Söndag:
Jag satt i stort sett hela dagen med en av tentauppgifterna. Hur svårt som helst att veta vad man ska skriva. I 6 dagar har jag hållt på med denna fråga :-O. Jag pausade och städade i kollektivet (gör man efter matveckan) och gick sen tillbaka och skrev igen. Elliott var hos mig mycket (han var också ute och sparkade boll med Michael). Det var mysigt att han var hos mig även om jag bara satt och skrev och läste. Han satt bredvid mig och ritade eller tittade på youtube.
På kvällen tog jag en timmes paus och kollade film med Elliott och Michael. Sen gick de hem till sitt och jag satte mig och skrev igen. Klockan 22 fick jag hur ont i magen som helst. På ett jättekonstigt sätt. Inte så att jag var dålig i magen, det gjorde bara väldigt väldigt ont. Jag blev lite rädd att jag skulle svimma eller nåt så jag gick hem till Michael som satt och jobbade. Jag vankade omkring där i en halvtimme eller så, sen kände jag mig lite mindre rädd och gick hem igen och fortsatte skriva. Jag la mig inte förrän 03.30. Dels var jag alldeles för uppvarvad och dels hade jag alldeles för ont i magen.

Måndag:
Steg upp 06.30. Kände mig oväntat pigg men hade fortfarande väldigt ont i magen. Varje steg jag tog smärtade. Väldigt märkligt. Hur som helst så pallrade jag mig iväg för att lämna Elliott och åka till jobbet. På jobb var det hur mycket som helst att göra med utredning och inläggning av förskott till vårt nya royaltysystem som Michael byggt upp. Vi hade möte om hur databasen ska jobba och så var det såklart en massa annat som skulle göras också.

Jag åkte hem strax efter 17 och här hemma lekte Elliott med Ida och Lenny. Vi sa hejdå till barnen och gjorde oss klara att åka in till Lund för att fira Rolfs 60-årsdag. Jag hade fortfarande väldigt ont i magen så jag var inte på topp, men det var väldigt kul att träffa alla som var där! Vi bjöds på jättemumsig tapastallrik och sen oxfilé med potatiskaka, sparris, bönor, sallad, frukter, bearnaise och aprikossås. Mumsigt mumsigt! Elliott var hur trött som helst redan kl 19, han nästan satt upp och somnade :-). Han fick lägga sig i soffan och spela på sin iPad. Rolf hade ett musikquiz som jag inte kunde mycket av men som var roligt! Efter quizzet var klockan väldigt mycket för lilla sötskrutten som var så trött så trött. Han sjöng i bilen hela vägen hem, sånger jag aldrig hört förut så jag lärde mig en ny sång eller två.

Elliott sov hos Michael och jag gick hem och skrev på fråga nummer två... Ettan får jag nog anse vara avklarad nu. Den tog ju bara 6 dagar, hehe.

Tisdag:
Det var väldigt dimmigt på morgonen, jättefint!
Dimma över parkeringen och kullarna :-)
 Vi körde Elliott och Lenny till skolan och jag hade ledigt från jobbet för att göra klart tentan. Oj oj, vad det var stressigt, den skulle vara inskickad och klar kl 15 och jag hade inte ens börjat på sista frågan. Jag jobbade på med fråga två och sista frågan kom jag inte igång med förrän jag typ bara hade en timme kvar på mig... så den blev väldigt hafsigt skriven, nästan så jag skäms... men de två andra var lite mer genomarbetade. Ont i magen hade jag fortfarande, obehaglig ont så kunde inte gå så fort och kände mig konstig. Michael skjutsade mig till röntgen vid 14, en tid jag fått för ryggen, det gick snabbt och jag var klar efter en kvart. Så då var det hem igen och fila på sista frågan innan den skulle in. Prick 15 skickade jag in den.

När jag var klar med den så åkte jag till Elliotts skola och där kom Elliott gåendes med sin klass från en lekplats. Mamma och Berit kom också dit och vi hämtade Elliott och tittade in lite snabbt i klassrummet :-). Vi åkte hem till mig och de provsatt min nya soffa :-D.
Min nya sköna soffa, tavlan är inte längre på rätt plats, ska flytta på den :-)
Elliott och jag fick MASSOR av godis av Berit. Hehe. En stund senare åkte vi allihop hem till mina föräldrar och där var Annika & Rolf och vi åt jättegod mat (torsk med bacon och soltorkad tomat och varmrökt lax, ris och vitvinssås) och sen tittade Olle också in och åt lite! Efteråt var det tårtkalas! Mumsiga tårtor. Mamma och Annika åkte iväg och spelade Bridge, Elliott och jag stannade kvar en liten stund och Elliott satt med Berit vid datorn och spelade spel, pappa och jag diskade :-). Sen var det dags för sötnosen att nanna och vi åkte hem. Jag hade med mig en stor tårtbit till Michael och den satte han i sig hela på en gång :-D. Elliott sov hos mig och somnade redan 20.15. Jag hade fortfarande ont i magen och var lite deppig för det, men läste en massa veckotidningar och sen somnade jag. Så himla skönt att inte ha någon tenta att skriva på längre!

Onsdag:
Fick tid på vårdcentralen på förmiddagen för att kolla magen. Det var en snäll och trevlig läkare som lyssnade och tog prover och så skickar han mig på remiss till kvinnokliniken där mitt magonda verkar höra hemma. Efter läkarbesöket åkte jag till jobbet och där var det massor att göra. Eftersom jag inte mår toppen jobbade jag inte så himla snabbt alltså. Åsa och jag var och shoppade presenter till Beckas barn på lunchen, vi ska på kalas dit på söndag. Jag hittade faktiskt också ett par tights som jag tänker ha när vi ska på partyt i Stockholm - Firandet av Playground 15 år och VDns 60-årsdag på Operakällaren. Det blev korv med bröd till lunch. På eftermiddagen firade vi chefen som fyllde år idag! Det var två goda tårtor han bjöd på.
tårtorna
Eftersom jag jobbade så segt så blev jag inte klar förrän strax före 18 och när jag var på väg hem var bensinen slut i bilen så jag fick tanka. Sen såg jag Elliott och Michael i kollektivmatsalen så jag gick in och sa hej till dem. Hade med tårtbitar till Michael även idag :-D.
Jag gick hem och plockade bort alla vissna blad från blommorna på balkongen, det har jag tänkt på länge men inte hunnit med allt pluggande. Elliott kom upp till mig och vi satt i soffan tills det var dags för honom att sova. Michael hämtade honom och nu kollar jag ikapp på Idol. Kunde inte låta bli lite godis ur godispåsarna innan, Elliott fick också. Nu hoppas jag på att denna konstiga värk i magen ska försvinna så jag kan känna mig normal igen. Och framförallt hoppas jag att det är borta innan vi ska till Stockholm nästa vecka...

2 kommentarer:

Petra sa...

Usch vad otrevligt med sådan där ihållande magsmärta! Hoppas du får en tid snabbt så de kan reda ut vad det är som gör ont (eller ännu hellre att det går över av sig själv förstås!).

Kram! /Petra

Kattalena sa...

Ja, men nu verkar det tack och lov vara borta igen, det värsta! Så himla skönt. Tack! :-)