lördag, september 13, 2014

Yes! Muntliga redovisningen klar...

I tisdags jobbade jag som vanligt. På lunchen var vi på Akropolis, jag bad om hårt grillat grillspett. När det kom var det inte så välstekt tyckte jag men orkade inte säga något om det, så jag åt bara potatisen. När de dukade av så frågade han om jag tyckte det var för rött. Då sa jag att det tyckte jag och när jag skulle betala så behövde jag inte betala något. Det var ju schysst! Han lovade att de skulle steka det mer nästa gång jag kommer dit....

Efter jobbet var jag på Medicinsk yoga. Det var bra! Vi fick vars en cd med träningsprogrammet med oss hem. Det var ju väldigt sympatiskt. Meningen är att vi ska göra övningarna hemma varje dag.
Efter yogan tog jag tåget hem. Jag tittade in till Michael och Ellliott, de hade chipsmys och kollade på Apples event (eller vad det nu heter). Hehe. Jag mumsade också i mig lite, sen sa jag godnatt till en trött liten son. Han ville komma och sova med mig, men jag behövde plugga. Så istället nattade jag honom hemma hos Michael. Läste saga. Sen tog Michael över och jag gick hem och pluggade.

På onsdagen åkte vi till skolan och lämnade Elliott och L (ett grannbarn). Sen var jag på vårdcentralen och det tog mycket längre tid än jag hade trott det skulle göra, så jag blev så sen så jag missade tåget till Lund och fick ta ett senare tåg och kom 10 min försent till seminariet. Suck! Där redovisade 4 st sina artiklar muntligen. Skönt att få se hur de gjorde. Det var ju min tur nästa dag. Efter att de redovisat klart åkte jag hem och pluggade (och jobbade lite också). Sen hämtade jag Elliott. Hämtade Ida och Lenny också, så jag hade tre ungar med i bilen hem :-). De gick allihop hem till Michael, jag gick hem till mig och pluggade. Nu hade jag i stort sett läst hela artikeln...

Gick över till Michael o Elliott för att säga godnatt innan Elliott skulle nanna. Tänkte jag skulle försöka mig på att presentera mitt föredrag för Michael för lite input. Men Elliott var så himla trött så jag hoppade över det. Elliott hängde med hem till mig och vi läste saga och han somnade väldigt fort. Michael kom över och skulle lyssna på mitt föredrag, han tyckte nog att det var lite rörigt, hehe. Så jag fick revidera det. Men han som är mycket bättre på engelska hjälpte mig att förstå vissa avsnitt som jag inte hade lyckats klura ut. Så det var kanon. Sen fortsatte jag att plugga/sammanfatta tills efter midnatt. När jag släckt så kom Elliott in och la sig i min säng. Han hade med en massa gosedjur :-). Det snurrade i huvudet av all fakta men jag lyckades trots det somna, tack och lov!

På torsdagsmorgonen så vaknade jag tidigt. Elliott vaknade kvart i sju ungefär. Michael åkte med honom till skolan och jag stannade hemma och försökte sammanfatta det sista (och förstå helheten). Sen var klockan massor och jag fick rusa iväg till bussen. Hann med tåget som skulle vara framme i god tid... Jag skulle presentera mitt först, så jag ville ju inte komma försent. Men det gjorde jag i alla fall för det blev signalfel mellan Malmö och Lund och tåget stod stilla. Så jag sprang hela vägen till antropologen och när jag kom dit var jag helt andfådd. Som tur var hade en annan tjej fått börja när jag inte kom. Så jag kunde sitta och hämta andan innan det blev min tur. Och jag är nu sååååååå glad att det är gjort! Puh! Det kändes som att det gick bra! Det är en del av tentan som är den 30 september, så jag får inte veta vad han tyckte förrän då gissar jag... Men det var två stycken som sa till mig efteråt att de tyckte att jag hade presenterat det bra (och så att man förstod). Snällt ju!

Köpte med mig en sallad på väg tillbaka till Malmö och jobbet. Jobbade resten av eftermiddagen och tog sen buss hem till mina föräldrar. Där var en glad Elliott och mamma hade gjort egna soltorkade tomater. Hur goda som helst! Det måste jag också försöka mig på att göra. Jag fick Janssons frestelse och det var supermumsigt. Michael tittade också in, han hade bilen och skulle hämta oss och nu är rutan äntligen fixad! Han åt också lite (kyckling, han äter inte Jansson) och sen kollade vi på tv tills det var dags för Elliott att nanna. Vi såg bland annat "Landgång" med Anne Lundberg. Det var jättebra tyckte jag!

Och igår var det fredag och vi jobbade och efter jobbet hämtade vi Elliott och L. De ville leka lite på lekplatsen och stackars L trillade ner från en hög ställning med ansiktet rakt ner i sanden och fick sand i hela munnen och blödde näsblod :-(. Men han återhämtade sig snabbt när han sköljt munnen och torkat näsblodet.
L trillade högst uppifrån denna stål"rutschkana"
Sen åkte vi hem. Jag åkte hem till mamma och lämnade en grej och fick med mig squash till mig och Michael och hallon o angrybirdsplåster till Elliott. Elliott blev jätteglad och åt tillsammans med två kompisar upp alla hallonen på två sekunder :-D.


Vi åt mat i matsalen, jättegoda smörrebröd bjöds det på och en mycket god vitchokladkladdkaka till efterrätt.
Några av smörrebröden
Kladdkakan
Vi tittade på "Kiki's expressbud" på kvällen och hos oss var I, L och A och L somnade i soffan innan filmen var slut, hehe. Alla tyckte filmen var jättebra! Elliott sov hos mig i natt.

I morse vaknade vi tidigt och jag klippte Elliotts hår och sen duschade vi. Hela förmiddagen (efter frukost) spenderade vi med att bygga lego. Sen kom I och en timme senare kom L & A och undrade om de ville leka hos dem. Elliott följde med dit, I hängde kvar här med mig. Jag städade undan och putsade Elliott fönster. Nu ska jag ta och jobba ikapp lite. Har ju blivit lite mindre arbetstid nu när jag varit i Lund, så det försöker jag ta igen på helger och kvällar :-).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! Duktig du är som orkar med både jobb och skola!
Kram Becka

Kattalena sa...

Hehe, ja, det är på håret det! Men tack söta du!!!
Kram!