söndag, april 27, 2014

Städning, sol och finfint kalas (58/100)

I natt sov jag väldigt dåligt, trots att jag var jättetrött när jag la mig. Jag drömde mardröm och gick in och la mig hos Elliott sen för jag blev lite mörkrädd :-). Men det var lite för trångt så efter någon timme eller så gick jag tillbaka till mitt eget rum. Elliott kom in till mig ganska snart efter. Vi steg upp tidigt och jag gjorde pannkakor till frukost.

Sen gick Elliott över till Michael och jag gick ner och städade köket efter veckans matlagning. Det gick finfint, tog nästan två timmar. Elliott och Michael åkte till sollekplatsen. Själv satte jag mig på balkongen. Och jag har himla tur för om jag sitter i solstolen så har jag det helt insynsskyddat. Reser jag mig upp så är det inte insynsskyddat. Men räckena är så höga att jag faktiskt kan sitta där i solen utan att någon ser mig. Det var ju bra!
Jag påbörjade hopskruvning av stol, men orkade inte göra klart det... hehe. Får bli en annan dag.
Några balkongblommor
Detta ska bli slingerväxter av olika slag.
Min gula pensée och i bakgrunden en kvällslysande mask...
Krydd- och jordgubbskrukan

Lavendel och hängpelargoner
Elliott kom till mig strax före vi skulle åka. Ida kom upp och ville leka och var kvar tills vi gick. 
Vi åkte in till Lund och firade Martins födelsedag! Det var himla trevligt. Vi hade nästan en heldag ute. Först bjöds vi på allehanda gotter i form av tapas så som marinerade kronärtskockor, soltorkad tomat, pesto rosso och pesto verte, crostini, minisalami och melon. Vi satt ute i solen och åt. 

Sen spelade vi boccia. Elliott var med i början men hoppade av ganska snabbt. Han hängde dock ändå med oss hela vägen när vi spelade. 
Fina tusenskönor i gräsmatten
Väntar medan kloten kastas
Gungade hellre än att spela boccia
Klättrade i repstegen 
Rolig repstege som funnits där i många år nu
 När vi spelat klart så var det dags för middag. Det bjöds på lammstek späckad med fetaost, klyftpotatis, ugnsstekta rotfrukter, sallad, sås och olika sorter gelé (bland annat krusbärsgelé):
Mums-mumsig mat! 
Vi sjöng för födelsedagsgrisen, spelade myrstacken och sen fick vi även tårtor och sen var det mer spelande. 
Elliott tyckte att han kunde köra när vi skulle åka hem :-)
Strax efter 20 åkte vi hemåt och jag lämnade Elliott hos Michael. Han skulle sova där i natt. Sen gick jag till mitt och pysslade lite. Såg en Greys med Michael när Elliott somnat. 

Och så glömde jag ju skriva igår att jag äntligen rensade avloppet med en sån där vajer... det var ganska äckligt men gick bra. Det forsade nämligen vatten ur tvättmaskinsavloppsgrejen när jag försökte tvätta, så jag hade inget val annat än att skruva isär och rensa och ha mig i både golvbrunn och tvättmaskinsavlopp. Så nu hoppas jag att det är välrensat och att inte vasken kommer att få stopp jämt. Michael hjälpte mig med det hela :-)

Och nu är helgen slut och imorgon är det jobb igen...  Kort vecka är det och det är ju himla bra!

2 kommentarer:

Anne Grethe sa...

Så mange fine blomster.Likte veldig godt den med lavendel og pelargonier. Tror jeg må ha en sånn jeg også :)
Også all den gode maten! Jeg ble veldig sulten :-)

Kattalena sa...

Tack! Det är så kul med blommor!
Och gott med mat :-D