lördag, april 26, 2014

Sommarkänsla (57/100)

Idag var det varmt och skönt ute! Elliott var bjuden på kalas men ville inte gå. Vi tackade nej igår när vi var helt säkra på att han verkligen inte ville gå. Men vi åkte och köpte en present till födelesedagsbarnet på förmiddagen. Själv var jag uppe halv sju och började ÄNTLIGEN att städa! Det var så mycket att plocka undan så jag var inte klar förrän vid 11 och det kändes så himla bra att ha plockat undan, dammsugat och våttorkat golven. Rent och städat och fint! Och balkongen fick också ett lyft och jag har satt blommor i balkonglådorna.

Inga foton togs idag. Det är väldigt vad jag blivit dålig på att ta bilder nu för tiden... hoppas på bättring på den fronten.

Efter den lilla shoppingturen till Limhamn (inköp av present och ostar) så åkte vi hem. Jag snabbduschade och sen gick Elliott och jag ner och mötte upp Helene vid busshållplatsen. Vi gick hem till oss och Elliott fick ett påskägg med godis och korsord i. Snällt. Vi dukade fram ostar och lite snacks och så kollade vi på "Dumma mej". Det var skoj! Sen satt Helene och jag en stund på balkongen medan Elliott byggde lego. Det var himla fint väder, dock lite blåsigt som det ofta är. Ska försöka sätta upp ett vindskydd så småningom. Fast idag gjorde det inte så mycket att det blåste för det var varmt nog ändå.

En sväng om Ikea hanns också med, jag köpte två positionsstolar till balkongen, tänker att de är skönast att sitta i. Tyvärr var alla dynorna slut, men de skulle komma nästa vecka. Så ska jag bara hitta ett bord också, sen är balkongen ganska komplett. Jag älskar faktiskt att bo i denna lägenhet. Sol på balkongen hela dagen, ljust och luftigt och varmt och skönt. Lovely! Sen kan jag förstås sakna den fina våren i trädgård, med alla lökväxter och allt som blommar nu. Hoppas få till en blommande balkong som kompensation :-D. Men i övrigt så saknar jag inget med att bo i hus. Inte just nu i alla fall.

Elliott gick ner med presenten till Ida (som var kalastjejen) och hon blev glad och övergav sina gäster (vuxenkalaset efter barnkalaset) för att gå upp och leka med Elliott. Vi fick typ tvinga tillbaka henne efter en stund :-). Till middag åt vi fläskilé i grönpepparsås med klyftpotatis och sallad till. Det var gott. Blev lite film och snacks på kvällen också... nyttigt värre denna dag. Jag ska se till att röra på mig lite mer. Att cykla till jobbet är en bra början! Men var ska jag hitta öronmuffar någonstans? Eller nu när jag tänker efter så hade jag ju faktiskt ett vindskyddande pannband över öronen förra sommaren. Det är ju det jag måste hitta, var kan jag ha gjort av det någonstans? Det var superbra.

Imorgon ska jag och en till städa köket & matsalen kl 10 (efter förra veckans matlagning). Jag gillar ju att städa (för det mesta) så det känns OK. Hoppas det inte tar för lång tid bara. Jag behöver åka till Ollebo och slänga skräp (sopsortering) och köpa jord. Och kl 14 ska vi på kalas i Lund.

Inga kommentarer: