torsdag, april 10, 2014

onsdag och torsdag (41/100)

Igår var det hälsokontroll och alla mina värden och prover var bra. Doktorn trodde att mitt ont i sidan vid revbenen som jag har ganska ofta nog är gall-känningar. Och det är ofarligt och inget att göra åt. Det är ju vad jag själv misstänkt också, så det är säkert så.

Jag hade lunch med mig till kontoret (rester från gårdagen) och det var mycket gott även denna dag (tagliatelle med ost- och tomatsås). Skönt att jag haft egen lunch två dagar i rad och inte behövt gå ut och äta. Ska försöka hålla lunchbesöken på restaurang till två gånger per vecka och ha med mat resten av dagarna. Strax före 17 kom Helene upp på jobbet. Vi pratade och gjorde en meditation som var väldigt bra och där vi båda fick avslappning + intressanta upplevelser, ändå varade den bara 15 min :-). Kul var det att ses, det är lite för sällan!

Efteråt tog jag tåg och buss hem och gick upp till Michael och Elliott och sa godnatt (och mumsade i mig en kaviarmacka och lite Halloumi). Tog med mig Oscar på en kort kvällspromenad i det apkalla blåsiga vädret. Det var 8 grader men kändes som minus 20 typ...

När jag kom hem så skruvade jag ihop min sänggavel. Den var väldigt lättmonterad. Oscar blev däremot väldigt förvirrad när jag ställde sängen på sidan och han inte kunde lägga sig där. Så jag gick ut med honom till vardagsrummet och satte på en film. Så somnade han i soffan bredvid mig. Då gick jag tillbaka till sovrummet och skruvade ihop gaveln klart. Den blev faktiskt jättebra! Mycket nöjd. Gick tillbaka och fortsatte titta på filmen som hette "The Lucky One". Den var fin. Men jag satt i evigheter och försökte komma på vilken serie hon som spelar kvinnliga huvudrollen varit med i. Kom på det till slut. Hon är huvudperson i "Orange is the new black" som jag också tittar på :-).

På natten sen fick jag lyfta Oscar upp och ner ur sängen, då den blivit väldigt hög med sin gavel. Men han skulle inte upp och ner så många gånger så det gick bra.

 Idag är det torsdag och jag hade så himla ont i ryggen när jag vaknade. Det har jag i stort sett varje morgon. Tar ca en timme innan jag kan röra mig normalt. Undrar verkligen varför? Vi lämnade sötnosen på förskolan och åkte vidare till jobbet. Jobbade på och på lunchen åt jag på Akropolis med Michael, Torgny och praktikanten. Sen var det jobb igen.

Skjutsade Michael och Oscar hem och tillbaka till jobb igen. Slutade strax före 16 och åkte till frisören.. Hon är ryska och lite rolig faktiskt. Lite småtokig, hehe. Hon färgade och klippte men så blev färgen lite för ljus i min utväxt och det var inte så fint så hon fick färga på med mörkare i hårbotten. så det tog lite längre tid än det brukar, nästan 2 timmar. Och så tog hon ändå bara 500 kr, det är typ halva priset mot vad det brukar kosta. Mycket bra. När man har kort hår måste man ju klippa sig så himla ofta.

 När jag var klar körde jag direkt hem till mina föräldrar. Jag brukar alltid köra hem och fixa håret först, men det gjorde jag inte idag. Och denna frissan är bra på det sättet att hon rufsar till håret, alla andra frisörer brukar platta ner det och då ser jag verkligen inte klok ut. Mina föräldrar hade hämtat Elliott på förskolan och min moster Annika var också hemma hos dem. Annika gick efter en stund och mamma fixade middagen som på min beställning bestod av toast med löjrom / sikrom, rödlök och crème fraîche. Gud så gott det var!!! Jag var så sugen på det och har längtat efter det i flera veckor känns det som :-D. Mums! Vi åt även krabba och räkor och en jättegod citronsås till.

 Pappa sa att en av de skivor jag gett honom var varenda låt bra på (det var en av de gamla skivorna). Det var kul att höra! :-) Sen byggde Elliott, mamma och jag på ett legohus tills det var dags för oss att åka hem. Michael skulle på konsert och behövde bilen, så vi var hemma 20.30.

Då fick vi även med oss Oscar som direkt gick och la sig i min säng. Här sussar han sött. Finaste Oscar! Vad jag kommer att sakna honom... Världens gosigaste hund. Men en hund ska må bra och det gör inte Oscar. Så vet att det är bäst som det blir. Men det kommer att bli mycket tomt och ledsamt... 

Kan det inte bli vår och varmt igen? Jag vill gå och köpa en islatte med Åsa på lunchen ju. Det är man inte sugen på i det här vädret precis... Och jag vill fixa med balkongen och köpa pelargoner.

Och så vill jag ta lite foton. Det är så tråkigt att inte blogga några bilder. Så skärpning på mig! Förresten har Åsa och jag bokat in oss på en fotogrej. Man ska gå runt i Malmö i tre timmar och få lära sig fotografera blommor och annat under ledning av fotograf. Ska bli skoj!

 Nä, nu ska jag stänga datorn och läsa min bok. Den är så spännande! Godnatt och sov gott.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Har ni bokat in någon tid för Oscar? Jag tyckte att det var så himla svårt, varje gång vi nästan bestämt oss med Lurvig tyckte vi att han blev piggare igen. Ja, tills han en natt kraschade alldeles, då var ju beslutet inte svårt alls. Men fy så tomt det blev sen.
Den där fotorundan låter ju jätterolig! Skulle också kunna tänka mig att vara med på något sådant!

Kattalena sa...

Ja, det blir på tisdag, hemma hos Michael. Så han inte behöver åka till djursjukhuset för det gillar han inte alls. Usch ja, så svårt att ta det här beslutet. Och ja, kan verkligen tänka mig att det blir tomt sen :-(.

Ja, jag hoppas den är kul, fotorundan! De hade många olika i lite olika städer här i Skåne :-D.
Kanske finns något sådant uppe där du bor också?