onsdag, april 09, 2014

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika (4 pers) (40/100)

4 st kycklingbröstfiléer + (smör att steka i)

1 st tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
Salt, peppar
2 dl riven ost
1. Stek filéerna i smör så de får fin yta 
2. Skiva tomaten tunt
3. Lägg filéerna i ugnssäker form och lägg på de skivade tomaterna
4. Hacka basilikan fint och strö över
5. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. 
 6. Häll blandningen över kycklingen och strö över osten. 
7. Gratinera i 200 grader c:a 20 – 25 min.
Mycket gott blir det!!! 
Servera med det du gillar som tex potatis, ris eller haricot vertes.

3 kommentarer:

åsa sa...

Låter gott! Måste jag testa!

Anonym sa...

Jag också. Låter mumsigt. Känns lite lchf, fast utan potatisen då.

/Becka

mossfolk sa...

Just det receptet brukar vi också göra. Gott och enkelt.