fredag, april 25, 2014

(56/100)

Idag var det jobb som vanligt. På lunchen gick Michael och jag till Akropolis och åt souvlaki. Gott som vanligt. Sen slutade jag tidigare för att hinna laga mat i kollektivet. Idag lagade vi citronmarinerad kyckling allt i ett och så en pastagratäng med halloumi och aubergine till vegetarianerna. Vi hade hemmagjord glasstårta till efterrätt. Det gick mycket bra att laga mat även idag trots att två var borta och vi gjorde snyggt iordning efteråt. Var inte klara förrän kl 20... och började 15.30.  Vi gjorde några kycklingklubbor till Elliott och han fick lite sparad pasta som blev över när vi gjorde pastagratängen. Han var mycket nöjd och åt upp alltihop :-). Det hör inte till vanligheten, han brukar inte äta så mycket där. Men det är nog mest för att han inte gillar när saker är ihopblandade. Han vill helst ha dem separerade utan såser, röror eller kryddor. Typ bara de "torra" ingredienserna var för sig. De säger de på förskolan också att det är det han gillar. Att det är inte lönt att fråga om han vill smaka på saker som är ihopblandade. Jag själv rör gärna ihop allt, hehe.

Efteråt gick jag upp till Elliott och Michael och vi kollade film och åt lite chips och dippa. Jag somnade i stort sett efter en halvtimme eller så (eller halvsov men försökte vara vaken). Så HIMLA trött. Fick verkligen släpa mig hem när Elliott skulle nanna.. det blir ingen mer TV för mig ikväll. 

I morgon kommer Helene och ska kolla film med mig och Elliott. Jag hoppas jag hinner städa innan, hon kommer redan 12. Hehe. Här är så himla rörigt! Idag hann jag ju ingenting. Ska fixa på balkongen och försöka rita upp och såga till en rullgardin till sovrummet också. Och skulle gärna jobba lite, så jag kommer bättre ikapp. Jag är i alla fall glad att jag fick definitivregistrerat en hel megahög fakturor på jobbet idag. Hade varit ännu bättre om jag hunnit sätta in alla mina kopior och verifikationer i pärmar också. De ligger i en jättehög i min brevkorg. Men jag får vara nöjd med att ha hunnit med en hel del idag, trots allt. Likvidöveriskt och betalningsförslagsgenomgång, resultatgenomgång för två av bolagen, lite avstämningar, bokningar, genomgång av saker att göra inför halvårsbokslutet (som är nu)  mm

Vi funderar på om vi ska välja en annan skola än den Elliott är anvisad till. Den skola vi funderar på heter Humfryskolan. Idag fick jag veta att barnet till en fd kollega går på den skolan och att de är supernöjda. Det var ju skoj! Så jag ska ringa och prata lite mer med henne. Så svårt att veta hur man ska göra alltså. Det finns ju absolut fördelar med att bo och gå i skola på samma ställe, speciellt med tanke på kompisar och så. Men det är ju andra fördelar med en skola som har väldigt engagerade pedagoger och som jobbar på ett sätt som man själv gillar och som verkligen bryr sig om alla barn som går där och det är en privatskola som inte är vinstrdrivande och som startats av engagerade lärare som vill skapa framtidens pedagogik. Och som jobbar mycket för gruppkänsla och medkänsla och ansvarstagande elever som får tänka själva och som uppmuntras till det. Gillas verkligen av mig.

Apropå inget alls - det här la någon upp på FB och det tyckte jag var bra :-).


Inga kommentarer: