onsdag, mars 12, 2014

Son med ont och jobbmiddag på St Markus

Idag hade Elliott jätteont i sina blåsor i munnen och svårt att äta. Jag hittade en smördegsrulle i kylen som gick ut idag. Elliott rev fetaost som vi la på smördegen och rullade ihop till fetaostsnurror som vi bakade i ugnen. De blev jättegoda och Elliott lyckades äta flera stycken trots att han hade ont. Vi cyklade bort till vårdcentralen för att höra om det fanns någon salva eller dylikt som kunde hjälpa mot det onda. De trodde att han hade någon halsinfektion för hans halsmandlar var så himla svullna, men streptokockprovet var negativt. Så det är säkert virus och antagligen Afte-blåsor? Jag vet inte jag? Jobbigt har han det vad det än är...

Vi spelade wii hela förmiddagen. Sen byggde Elliott lego medan jag lagade broccolisoppa och diskade upp i köket. Elliott fick äta soppan med sugrör för det gjorde för ont att tugga. När iprenen hade slutat verka var han väldigt hängig och ledsen och satt i soffan med rinnande tårar. Lille skrutten Jag önskar så att han inte skulle ha några blåsor alls det är ju jättejobbigt för honom. Och jag tycker så synd om honom när han blir så ledsen. Men det blir lite bättre när han fått smärtstillande.

Vid halvtretiden kom mina föräldrar och de fick stanna och titta på när Elliott och jag spelade wii, hehe. Sen var de snälla och skjutsade mig till apoteket och jag köpte en salva att sätta på Elliotts läppsår/blåsa. Vi åkte hem till dem och Elliott provspelade deras wii (som de införskaffat) :-D. Pappa skjutsade mig till jobbet, det var himla snällt. Annars hade jag inte hunnit jobba alls faktiskt... Nu hann jag inte heller göra så mycket den lilla stund jag var där men jag upptäckte hur väldigt mycket jag borde göra, hehe.

Tjejerna på eko hade fixat himla mycket nu när jag varit borta. De hade gjort klart och ställt i ordning i hela arkivet! Flyttat alla föregående års pärmar dit (de får plats nu efter att vi slängt typ 5 års bokföringverifikationer) och ställt i ordning och fixat en massa i sina rum så att nu efter typ 6 år är det äntligen klart!!! Fantastiskt bra och fint blev det!

Vi samlades alla strax före 17 och gick till St Markus vinkällare.
Åsa och jag på väg till St Markus
Där åt vi åt deras goda buffé, ostbrickan & lammracks var mina favoriter :-D.
Liten del av buffén
Ostarna
Det var himla trevligt och vi fick ett ovanligt gott vin till det hela! Efter att vi ätit klart och så och Michael och jag var på väg till mina föräldrar för att hämta Elliott så ringde mamma för att säga att vi inte behövde skynda oss då Elliott just somnat i soffan :-). Det hade gått finfint och han hade inte haft så jätteont, inte förrän medicinen slutade verka märktes det så mycket. Förutom att han inte gärna ville äta för han var rädd att det skulle göra ont. De hade byggt lego - djurfigurer. Jättefin fågel hade han byggt. Michael bar ut den sovande Elliott som fick fortsätta att sova i min famn i bilen på väg hem. Han vaknade till när vi kom fram men tror han somnade ganska snabbt igen (han sover hos Michael i natt).

Nu ska jag jobba undan en massa när jag har chansen såhär på senkvällen. Måste få in alla bokslutsbokningar då vi hade deadline idag. Hoppas att jag lyckas med det... Jag har inte sååå jättemycket kvar.

Michael var hos ögonläkaren med Oscar idag och de konstaterade att han ser jättedåligt. Så det ska undersökas vidare då det inte syntes något i själva ögat. Kommer troligtvis någon annanstans ifrån. Sjukdom eller tumör om jag förstod det hela rätt? Vi får väl se vad de kommer fram till.

Inga kommentarer: