tisdag, mars 04, 2014

Nytt lunchställe och afternoon tea

I morse försov jag mig. Vaknade tjugo över sju vilket är lite väl sent då Elliott lämnas på förskolan kvart i åtta. Men vi lyckades komma i tid och jag var på jobbet tio över åtta :-).
Höll på med försäljningen hela förmiddagen och plötsligt var det lunch. Idag lunchade jag med Pernilla och vi gick till Nois café och deli. Det var ett bra ställe som jag inte ens visste att det fanns. Det var dock koriander i nästan allt, men det var bara att säga till att man ville ha det så fick man utan. Jag tog risnudelsallad med mango, risnudlar, picklad rättika, morot, groddar, sallad, färska örter, salladslök, friterade risnudlar, jordnötter och sesamfrö, lime-chili fisksås, stekt fläsk med citrongräs. Det var överraskande gott och väldigt mycket/många smaker! Rekommenderas att testa!

Efter att ha varit inom Hemköp där jag mötte o pratade med Karolina (som jag inte träffat på evigheter) så var jag tillbaka på jobbet och plötsligt var klockan kvart i fyra och det var dags att åka till förskolan och hämta Elliott. Vi åkte hem och spelade lite wii (Mario) och vi var jättebra och klarade hur många nivåer som helst. Sen åkte vi hem till Catta o Nea och Catta hade gjort clotted cream och lemoncurd och vi bakade scones enligt följande recept. Vi gjorde halv sats och ganska små bullar. De blev jättegoda!





Ingredienser

 4 st

  • 9 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl filmjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda mjölet med bakpulver, socker, salt och matfettet, skuret i mindre bitar, i en matberedare eller i en bunke till en smulig deg. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Dela degen i bitar, en bit per portion. Tryck ut varje degbit på bakpappersklädda plåtar till runda kakor ca 18 cm i diameter. Skär ett djupt kryss i varje bröd.
  4. Grädda mitt i ugnen i 12 min. Låt sconsen svalna på galler innan det bryts i bitar och serveras.
Jag hade fått med mig barbiedockor från mamma och dem gav vi till Nea. Elliott har nästan aldrig lekt med dem så vi tänkte att de kanske skulle komma till glädje där. Och det gjorde de! Nea och Elliott satt och borstade hår och klädde av och på dem meddetsamma :-).Efter att barnen fikat lekte de för fullt medan Catta och jag satt kvar och fikade upp alla dessa scones med de mumsiga tillbehören och ett blommande kinesiskt te :-). Tyvärr glömde jag min mobil hos dem... så inga bilder idag. Förstår inte att jag alltid ska glömma den alltså! Glömde den förra gången jag var där också... När vi kom hem knackade vi på hos Michael så Elliott fick säga godnatt till honom. Jag passade på att låna hans mobil och ringde till Catta för att säga att hon kunde ta med den till sitt jobb så ska jag hämta den där imorgon. Sen gick vi hem och läste saga och nu sussar Elliott sött och det ska snart jag också hoppas jag.

Inga kommentarer: