fredag, mars 07, 2014

Den lille sjuklingen

Igår hade vi en Angry Bird med oss till förskolan :-)
Inatt och idag har Elliott haft fortsatt feber. Han var hos Michael på förmiddagen och hos mig på eftermiddagen. När jag vaknade så gick jag ut en runda med Oscar, då var klockan bara sju. Handlade frukost som jag tog med till Michael och Elliott. Sen gick jag över till mig och jobbade. Mamma ringde och frågade om vi behövde passning av Elliott. Men vi vill inte att de ska bli smittade, man vet ju inte riktigt vad det är Elliott har. Och det är lite lugnare på jobbfronten nu så kändes OK att vara hemma idag. Gulligt att fråga och om han är sjuk nästa vecka så vill vi gärna ha passning. Mamma och jag bestämde också att vi nog ska gå på bio på söndag, kul! Vid tiotiden körde jag till revisorn med kollektivbokföringsgrejor och stannade och pratade en stund, sen hem igen.

Elliott kom över vid 13 och då hade han just fått ipren så han var hyfsat pigg och vi spelade Super Mario och byggde lego. Vi byggde bland annat en sån här fin :-).
Mario, hehe. Nöjd med resultatet!
Vi satte på en film och la oss i soffan. Efter en stund tyckte Elliott att vi skulle stänga av, sen låg han som en liten hög i soffan och kändes ganska varm så jag tog tempen. Den var 39,5° så inte konstigt att han inte mådde bra längre. Jag gav honom alvedon och han blev bara varmare och varmare kändes det som. Han somnade i mitt knä och jag vågade inte röra mig utan satt alldeles stilla (förutom att jag klappade Elliott på håret och försökte kyla ner hans panna lite) i 45 min. Hade inte dator eller telefon i närheten. Sen andades han så flämtande, stackaren, och jag tyckte att det var läskigt. Jag gillar verkligen INTE feber! Så jag lyckades försiktigt få tag på min mobil och messade Michael som stod mitt i matlagningen i kollektivköket. Bad att vi skulle byta plats, att jag kunde ta över matlagningen om han kom och satt med min sovande fine lille skrutt. Sagt och gjort.
Soffhäng innan febern slog till ordentligt igen
Hunden var också trött
Alvedonen hjälpte inte alls, så Michael gav Elliott ipren och då äntligen gav febern med sig. Men han sov från halv fem till sju. Bra att sova när man är sjuk! Jag lagade Aloo Chana nere i kollektivmatsalen. Det var två sjuka i Michales matlag så det var lite stressigt men skönt att tänka på annat än lille sjuklingen en stund. När jag var klar och alla hade ätit så gick jag ut en runda med Oscar. Då hade Elliott vaknat och de gick över till Michael. Oscar och jag gick också dit. Jag hade med mig mat, hade ingen ro att äta i kollektivmatsalen så jag tog med min mat upp :-). Jag hade gått upp med mat till Michael redan innan.

Vi tittade på Nalle Puh film och jag somnade i soffan. Vaknade efter en stund och då var det läggdags för Elliott så jag gick ut med Oscar och hem till mig. Det är tredje natten Elliott får sova hos Michael. Jag är inte så bra på det där med sjukdomar, men det är Michael. Så känns bäst så :-).

Oscar börjar bli gammal...
Det känns som att Oscar börjar bli lite gammal. Han verkar se dåligt också. Två gånger har han gått in i en bänk när vi varit ute på runda... Och han ser inte saker man håller framför honom. Så vi ska gå och kolla synen hos veterinären nästa vecka. Han känns lite stel och seg också. Sötvovven. Ibland undrar vi om han är lite senil också :-(. Han är i alla fall finaste hunden i världen!

I love påskliljor
Nu kan man köpa påskliljor igen, såna där som ligger i små buntar och kostar ingenting. Då kan man unna sig några buntar och få en riktigt blommande bukett! Det tycker jag är underbart fint :-D.
Nu hoppas jag att Elliott får sova gott i natt. Man skulle önska att febern försvann, men efter vad jag hört om andra barn som haft liknande (vilket är många just nu) så varar den ibland i 5 dagar... Men men, hoppas kan man ju! Skulle tro att det är någon form av influensa då det är feber, huvudvärk och lite halsont. Influensatoppen var visst vecka 7-8 enligt rapporten, så det ska vara på nedgång nu. Blä för influensa.

Inga kommentarer: