onsdag, februari 12, 2014

Oj oj vad många dagar som fick sammanfattas här...

Lördag: 
Det blev ingen simkurs för Elliott fick ont i magen när vi just var på väg och ville inte gå. Så vi stannade hemma. Jag gick ut med Oscar, Elliott var hos Michael. Sen åkte vi till Leos för att gå på Elis kalas. Kul hade de!

Söndag:
Började med styrelseträff på kollektivet. Vi röjde och fixade fint i kontorsrummet. Sen åkte Elliott och jag hem till Camilla där vi bjöds på middag och hade det trevligt! Camilla och jag gjorde glutenfria kokospannkakor till efterrätt och de var supergoda! Trillade dock sönder när man försökte vända dem, hehe. Efteråt skjutsade jag hem Elliott, gick ut en sväng med Oscar (Michael kände sig förkyld och febrig) och sen sov Elliott hos Michael och jag åkte till meditationen hos Benny. Camilla och Jonas var också med på den. Jag var så sjukt trött så ville mest sova och blunda hela tiden, så det var skönt att det var tre rätt långa meditationer :-D.

Måndag:
Michael och jag åkte till jobb efter dagislämning. På lunchen gick vi till Rosegarden. Jag hade egentligen mat med mig men behövde komma ut lite kände jag och så var jag väldigt sugen på deras lunch. Michael är inte så svår att locka med sig :-D. Det var hur gott som helst. På kvällen åt vi i matsalen och sen sov Elliott hos mig.

Tisdag:
Jobbade och på kvällen fick jag äntligen bokföringen för kollektivet. Det var sådär kul eftersom jag inte fick det helt bokfört och klart, utan jag fick det bokfört men alla kvitton från juni och framåt låg lösa i en plastpåse... Så först skulle de sorteras upp och in på respektive plats och sen var ingenting utskrivet av banktransaktionerna och de måste också vara som verfikat så jäklar vad mycket det plötsligt blev för mig att göra... Men jag är i alla fall glad att ha fått allt. Så jag inte behöver fundera mer på det! Snart årsmöte och då ska bokslut, revision och årsredovisning vara klar! Huga! Elliott sov hos mig.

Onsdag:
Efter att ha lämnat Elliott på dagis fick jag skjuts av Michael till jobbet. Jobbade på och det dök hela tiden upp en massa saker som inte var inplanerade från början. Så det var fullt upp. På lunchen testade Catta och jag hot yoga. Ligger alldeles bredvid och de har lunchexpress yoga på 45 min. Det var första gången jag var på varm-yoga och jäklar vad varmt det var! Alla runtomkring svettades som grisar, det rann från dem som om någon satt på en vattenkran! Stora blöta pölar på golvet alltså. Tyckte jag var lite läskigt faktiskt. Och jag kunde inte göra så många av övningarna pga att jag har en handled man inte kan stödja på. Den är inflammerad och öm och har varit det till och från under lång tid. Så det var nog inget för mig. Kanske borde gå och kolla vad det beror på :-).

Gjorde mig en mycket god lunch av tonfisk, äpple, cornichons och gräddfil. Sen jobbade jag på tills det var dags att ge sig av mot St Gertrud. Jag kom på två bussar som inte alls körde som jag tänkt mig så jag fick springa och gå en massa extra men kom tillslut fram. Annika och mamma var redan där och vi beställde mat och dricka och satte oss vid ett bord, alldeles vid scenen. Mycket bra placerade! Maten kom in, mitt kött smakade konstigt men annars var det gott! Jag klagade på köttet och fick en massa snacks i ersättning. Kunde fått en ny portion mat, men jag var inte så hungrig efter att ha ätit alla pommes, hehe. Det var trevligt att sitta och prata och titta på folk! Vid 20 dök Catta upp också, vi hade sparat en plats åt henne. Och sen började Dan Hylander och Janne Bark spela akustiskt. Jag tyckte det var jättebra och vi satt helt perfekt. Första set var lite covers och lite eget och andra set var Dan Hylander låtar med förinspelade trummor :-D. Very nice!
Catta skjutsade mamma och mig hem. Så himla skönt! Var hemma vid halv tolv eller nåt.
Duschade innan jag la mig så det blev lite sent...

Torsdag:
Vaknade i tid trots sen läggning. Elliott kom och ringde på när jag var nästan klar och vi gick iväg för dagis och jobb. Jag var så sugen på en Espressofrukost (var evigheter sen) så jag messade Åsa ifall hon skulle gå förbi något på vägen hit :-D. Hon var jättesnäll och köpte med frukost till mig! Den satt fint och det var evigheter sen sist. Efter lunch gick jag till läkaren på 20:e för slutprat om ryggen. Det slutade med att jag fick en cortisonspruta i handleden. Det gjorde ont! Men det var bedövningsmedel i så det kändes genast bra när han dragit ut sprutan. Jobbade vidare och mina föräldrar hämtade Elliott. När jag kom dit på kvällen så fick jag en riktig favoriträtt. Jag åt hur mycket som helst. Fläskkarré med apelsinsås. Så himla gott!!!! Tror jag ska föreslå det som kollektivmiddag nästa matomgång. Jag fick en bukett fina tulpaner med mig hem. Mycket trevligt!
Fina färgglada tulpaner!
Elliott sov hos mig på natten. Handleden värkte

Fredag:
Handleden helt smärtfri i stort sett! Fantastiskt bra ju! Så skönt att kunna använda den som vanligt igen. Jobbade och hämtade Elliott på dagis när jag jobbat klart. Han var glad och hade så roligt och ville inte alls gå hem. Så jag stannade och tittade på medan de lekte dansstopp och Elliott vann och alla rusade fram och sa grattis och kramade honom och de föll ihop i en bushög på golvet. Så himla gulligt! Det är så himla bra på dagiset nu. Organiserat och de verkar göra roliga och kreativa saker!
På kvällen åt vi middag i kollektivet. Det var Beuf Bourgignon och brulépudding till efterrätt. Trevligt med dessa kollektivmiddagar! Efter att vi ätit klart så hade vi fredagsmys hemma hos mig, Michael, Elliott och jag. Vi hade morot- och gurkstavar med dippa, samt lite chips och ostbågar. Kollade på film tills det var läggdags för sötskrutten. Michael gick hem till sitt, Elliott och jag gick och la oss.

Lördag:
Elliott vaknade med ett förväntansfullt "Idag ska jag sova hos mormor och morfar!", hehe. Vi steg upp och Michael kom över med frukost som vi åt. Sedan var det dags för Elliott och mig att åka till simkursen. Det var skoj med simkurs! Vi åkte till Emporia och fikade på fastlagsbulle efteråt.


Elliott lekte i lilla leklandet där och hittade en kompis :-). Hemma lagade jag schnitzelmiddag, Beckafamiljen tittade in mitt i matlagningen och det var skoj att träffa dem! Men oj så rörigt här var :-D. När maten var klar gick de hem och Michael kom och åt med oss.
Schnitzelmums
Elliott skulle sova hos mina föräldrar, han hade längtat så. Frågade hela tiden om inte det var dags att åka snart. Jag skjutsade honom dit. Sen åkte jag hem och bokförde/sorterade in papper och det gjorde jag typ till kl 01 på natten. Buhuu! När man kunde bara slappat och kollat på film. Varför tog jag på mig det här uppdraget egentligen. Fast det var ju inte meningen att det skulle bli så att jag skulle få en hög kvitton att sortera in... Allt skulle vara helt klart tom 15 dec och jag bara boka from då. Så blev det nu inte, tyvärr...

Söndag: 
Steg upp halv sju och fortsatte med projekt bokföring... Åt frukost och åkte sen till mina föräldrar och hämtade sötskrutten. Vi åkte hem till mig och kollade film och Elliott spelade wiii. Han var väldigt gosig och kramig den lille mannen. Jag älskar honom så mycket, finaste pojken!!!
Efter allt spelande gjorde vi oss klara att åka till Pelle och Lotta för att fira Ales födelsedag!

När vi kom dit hade mina föräldrar redan kommit och vi började med boccia i trädgården (vissa av oss). Jag avbröt efter en halvtimme eller så för jag frös väldans mycket om fötterna, hehe.
Elliott ville inte vara med på boccia 
Söta höns o tupp hos Pelle och Lotta
Vi blev serverade supergod äpplekaka och te. Sen supergod middag med rök-grillat kött, ugnsrostade rotsaker, tzatziki, ris, tomatsås, helstekta champinjoner, sallad med grapefrukt och äpple i. Åt massor, hur gott som helst. Och till efterrätt fick vi kladdkaka.
Några bilder på delar av den goda maten
Lite vårkänsla på bordet

Mycket trevligt! Jag var väldigt mätt när jag kom hem. Elliott slumrade till i bilen så jag fick bära honom upp till lägenheten, men då vaknade han, så vi borstade tänder och gick och la oss.

Måndag: 
Jobbade och det var massor att göra och vi fixade även lite i arkivet. Slängde en massa papper och ändå är det så himla mycket kvar att slänga! All bokföring innan 2003 ska iväg. Vi har inte plats att spara det längre. Jag skulle egentligen gått till tandläkaren med Elliott men de ringde och det var något som gått sönder där så vi fick boka om tiden. Jag ringde till dagis och fick prata med Elliott, så han visste att jag inte skulle hämta så tidigt. Istället bestämde jag att hämta kl 15. Han hade haft det jättebra på dagis. Vi gick hem till mig och Elliott spelad wiii, jag pysslade med kollektivbokföringen.
Jag fick plötsligt halsont och kände mig jätteförkyld och trött i kroppen och bläää!!! Michael bjöd Eriks pappa på middag och Elliott och jag var också inbjudna :-D. Vi åt chicken tikka masala med ris och raita och det var jättegott! Eriks pappa skulle till Kina dagen efter och gick hem fete rmaten. Jag gick till lägenheten och fixade lite efterrätt (äpplen med kolasås, rosmarin och salt + grädde). Tog med det hem till Michael och vi mumsade i oss nästan alltihop! Sen gick jag hem igen och tog "first defence" en spray jag köpte i London som ska stoppa virusinfektioner. Det kändes som att det kanske hjälpte lite.

Tisdag:
Fortfarande ont i halsen men lite bättre med den där sprayen tror jag. Jobbade på på jobbet och jobbade till kvart i sex. Mina föräldrar hämtade Elliott för Michael och jag skulle på möte på Humfryskolan. Trodde vi i alla fall, men när vi kom dit var det alldeles mörkt. Jag ringde rektorn och det var inget möte denna kväll (även om det stod så på hemsidan, det var ett misstag, hehe). Så de ska kalla alla föräldrar som har barn som står i kö på skolan veckan efter sportlovet istället.
Michael och jag åkte hem till mina föräldrar. Mamma hade lagat Jansson, så himla god och krämig! Mums! Och sen fick vi chokladpudding. Också mumsmums!!! Vi åkte hem vid åtta. Elliott sov hos mig och han sov i sin egen säng hela natten.

Inga kommentarer: