måndag, januari 13, 2014

Måndag

Idag är det måndag och helgen är slut. Det var fullt ös på jobbet och jag känner mig väldigt otillräcklig. Bara småsaker på listan som bockas av… Men Årsredovisningarna är i alla fall nu helt klara. Det är ju bra! Nu är det allt annat kvar. Hur som helst så var helgen väldigt trevlig!
Och så kommer det en liten sammanfattning. Hoppas ha lite mindre av den varan framöver och lite mer uppdaterade inlägg. Men ibland hinner man helt enkelt inte med…

Onsdag:
Fullt upp på jobbet. Vi åt mat i kollektivet Michael, Elliott och jag. Det var lasagne och gott! Så himla lyxigt alltså. Elliott följde med mig hem och vi spelade spel och umgicks. Det blir ju jättemycket mer tid över när man inte behöver fixa med mat själv. Jag skulle fixa en massa inför bankmötet dagen efter men jag var så himla trött så det var inte sant. Och jag hade ont i huvudet, ovanför ögat. Så jag gick och la mig samtidigt som Elliott. Vi somnade tidigt båda två och så vaknade jag kl 06 och tänkte att jag kanske skulle sätta mig och jobba, men jag orkade inte. Så jag somnade om.

Torsdag:
På torsdagen väcktes jag av telefonen och ett meddelande från Michael som undrade om vi var klara att gå till förskola och så. Hehe. Nä, vi sover skrev jag. Men vi blev snabbt klara och inte så försenade ändå. Men jag kände mig inte så väl förberedd jobbmässigt. Nu gick det dock väldigt bra ändå. Det var ett bra och trevligt möte och efteråt åt vi lunch på Hilton. Deras buffé är finfin!
Mina föräldrar hämtade Elliott på förskolan. Jag åkte dit när jag jobbat klart. Mamma skulle på handboll och Olle dök upp efter en stund. Stannade och fikade på en coca och sen åkte Elliott och jag hem till Michael som hade lagat jättegod mat (från matkassen). Det var ugnsbakad lax med parmesantäcke, ugnsrostade salamiskivor, ris med grönsaker i. Jag fick med en liten lunchlåda hem så hade jag lunch till fredagen. Superbra.

Fredag:
Jobbade hemifrån, vilket var toppen. Då kunde jag börja redan 07 när jag vaknade, ta en liten paus och hänga med Elliott till förskolan och så hem och jobba igen. Michael hämtade Elliott och så kom Elliott över till mig, så då blev det inte mer jobbat :-). Men det var mysigt. Vi gick ner och åt middag kl 18. Så himla smidigt! Och gott var det! Burgundisk gryta av något slag. Så trevligt att få maten serverad och sitta och äta i lugn och ro. Sen dukar någon annan av… Det var efterrätt också. Det är det på fredagar.
Efter middagen gick jag med Elliott och Michael till dem. Vi hade fredagsmys med chips och dipp och kollade på "Råttatouille". Sen gick jag hem till mitt och gjorde en youtubevideospellista. Den satte jag på och så försökte jag städa så mycket jag kunde, för på lördagen skulle jag få besök och det såg rent kaotiskt ut i min lägenhet. Gick och la mig alldeles för sent!

Lördag: 
Åkte till kontoret för att fixa med en present till kvällens 50-årskalas. Hämtade Camilla på vägen hem och hon hälsade på i vår lägenhet för första gången. Hon hade med sig frukostbullar, en superfin vårig bukett tulpaner och en gottepåse till Elliott. Vi fikade och hade himla trevligt! Elliott och Camilla byggde lego medan jag bakade en coca-colakaka. Den blev inte så jättebra. Glasyren blev helt misslyckad. Men det var kul att testa… hehe. Vi mumsade i oss lite kaka och sen spelade vi Ubongo tills det var dags för Camilla att ta bussen hem. Jag följde med henne till busshållplatsen. När jag kom hem igen så pysslade jag mer med presenten samtidigt som Elliott ritade små teckningar till mig på pappersresterna :-). Sen var det dags att åka iväg till kvällens kalas på Axelgård i Lund. Min bror Uffe firade stort! Direkt vi kom dit så försvann Elliott iväg med Malva. Han fick sitta med Mynta, Malva, Embla och flera andra. Han ville inte att jag skulle sitta vid samma bord. Han var såååå nöjd, typ i himmelriket :-D. Sen såg jag i stort sett inte röken av honom förrän vid halvtio tiden när jag gick in och satte mig i barnrummet. Hehe. Det var hur god buffé som helst! Jag åt massor av allt. Mumsfilibabba! Och jag pratade med många, bland annat några körmänniskor jag aldrig träffat förut. Anna-Carin höll ett kort och fint tal till Uffe! Det sjöngs och spelades och var väldigt trevligt! Vi åkte inte hem förrän vid elvatiden. Sötnosen somnade i bilen när vi var nästan hemma, men vaknade direkt vi kom fram till oss. Vi la oss meddetsamma vi kom hem, båda två.

Söndag:
Elliott vaknade vid halv åtta och då steg vi upp. Vi förberedde för frukost och Michael kom och åt med oss. Sen gick han hem till sitt. Klockan 11 skulle det plockas undan julpynt i kollektivmatsalen så vi gick ner och hjälpte till. Efteråt var det fika på äppelkaka och vaniljsås. Mycket gott och trevligt.
Gillar verkligen det här med kollektivet :-D.
Elliott och jag flyttade om lite i hans rum och jag satte upp en hylla på väggen. Jag har verkligen tummen mitt i handen. Men en hylla fick jag upp i alla fall. Den andra får jag sätta upp en annan dag. Vi var på Ica och handlade till maten. Det blev kräftor (Elliott som valde) och vitlöksbröd. Vi åt vid fyratiden, Michael åt med oss. Han hjälpte mig att borra hål i skåpet för diskmaskinsslangarna. Men vi hann inte koppla in den. Men nu står den i alla fall precis där den ska, så det är nog inte jättemycket kvar innan den fungerar. När man är van vid diskmaskin känns det inte som att man gör annat än diskar när man är hemma, hehe.
Så jag ser fram emot när den kommer igång. Elliott gick med Michael hem och jag åkte iväg för att sjunga ut julen i Andreaskyrkan med mina föräldrar. Det var skoj! Kul att prata lite med mamma innan och roligt att sjunga! Det var fina låtar och prästen pratade om vem som skrivit dem i pauserna. Efteråt åkte jag hem, kollade läget hos Michael och Elliott kom över till mig när de hade spelat klart spelet de just påbörjat. Vi pysslade lite här hemma innan vi gick och la oss.

Måndag:
Jag vaknade hyfsat tidigt och satte mig att jobba en liten stund medan Elliott sov. Sen åkte vi till förskolan och jag vidare till jobbet. Det var otroligt vacker himmel på väg mot jobb. Riktigt lysande röd! Och det var kallt! -6 grader
Tog en Bild från bilen, verkligen fantastisk himmel! 
.
Hade lunch med mig och var och tränade på eftermiddagen. Nu har jag bara en gång kvar med personlig tränare. Skönt att det är klart. Ska se till att göra övningar hemma. Så himla jobbigt att springa iväg på lunchen, stressigt. Men det känns bra att ha tränat och han är himla trevlig han som visar vad jag ska göra. Jobbade till strax efter halv sex. Sprang iväg till tåget och hann faktiskt till kollektivet till 18 när middagen serverades. Det var ris med kyckling och räkor. Elliott tyckte om det. Och jag med! Jättegott faktiskt. Det blev mat över så jag tog med mig som jag kan ha till lunch imorgon. Så himla bra alltså. Kostar 20 kr och så billigt kan man ju verkligen inte hitta någon lunch. Elliott skriver en massa på en whiteboardtavla och det är så fina saker (som att jag är cool, hehe) och nu är pennan helt slut, så vi får nog ta och köpa en ny som de kan ha. Så kan vi skaffa en egen som Elliott och jag kan skriva med när vi är där :-D.

Efter middagen gick Elliott med mig upp till lägenheten. Vi spelade helt genialt och han var sååå trött stackaren. Har blivit många lite för sena kvällar. Sen var han väääldigt täppt i näsan i natt. Så kan vara så att han har en förkylning på g. Vi får väl se. När vi hade spelat klart så skulle vi skruva ihop en pall, men då tyckte Elliott att det var dags att gå till pappa och sova. Han tog Oscar med sig och Michael mötte upp honom halvvägs på loftgången :-). Jag jobbade en stund. Elliott hade somnat väldigt fort, sa Michael när jag hämtade Oscar för en kvällspromenad. Efter promenaden gick Oscar och jag hem och jag satte på TVn och kollar nu på "Rita" en dansk serie. Oscar har lagt sig på mina fötter. Sötvovven. Snart ska jag nanna. Men skönt med lite tv-avkoppling först. Är otroligt trött!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Du har säkert skrivit det tidigare, men jag har missat... Hur funkar det med maten -är det ngn som är ansvarig eller är det som en restaurang? Blir så nyfiken nu när du flera gånger har skrivit att det är så smidigt att gå ner :)

Kattalena sa...

Hoppsan! Det har jag säkert missat!
I kollektivet är det 6 matlag, det är obligatoriskt att vara med när man flyttar in här. Man är ca 5 personer i matlaget och var sjätte vecka ska man laga mat tre dagar (mån, ons, fre). Så fem veckor kan man sätta sig vid dukat bord tre dagar i veckan :-). Väldigt bra tycker jag!