fredag, januari 17, 2014

Kallt och ruggigt

I tisdags jobbade vi på med fakturascanningen och det gick väl inte så himla bra. Men på eftermiddagen kändes det som att vi tagit ett steg framåt i alla fall, så bättre än igår. Jag och Michael lunchade på Emporia. Jag tog en god sallad med parma, mozzarella, rostade solrosfrön och pesto av soltorkad tomat. Sen jobbade jag vidare tills det var dags för lägenhetsvisning i kollektivet. Vi träffades halv sex och så kom det en massa människor och vi informerade dem om vad kollektivboendet innebär (som att det är obligatoriskt att laga mat tre dagar var sjätte vecka) och sen visade jag lägenheten för hälften av personerna som kom. Sen tog en annan över och jag åkte hem till mina föräldrar.

Annika var där och jag grattade henne för hon hade vunnit lite på travet :-). Elliott hade varit ute och handlat med henne och fått ett pussel och en godisbit :-). Mamma dukade fram massor av goda skaldjur och en supergod sås. Den var visst på crème fraîche, majonnäs, dill, salt, peppar, citron och vitlök har jag för mig. Mmm! Och skaldjuren var också supergoda, speciellt krabban och de färska räkorna (det var även inlagda musslor, havskräftor och hummer). Vilken lyx en helt vanlig vardag!

Sedan var det handbollsmatch och dags för mig och Elliott att åka hem till vårt. Elliott ville väldigt gärna lägga pusslet han fått när vi kom hem så vi la lite pussel innan vi gick och la oss. Michael och Oscar tittade förbi och sa godnatt och jag passade på att klippa Oscars klor.

Jag la mig samtidigt som Elliott. Mysigt! Men jag kunde absolut inte somna. Så jag vände och vred på mig i flera timmar och Elliott snurrade också en hel del. Kl 04 kom jag på att jag kanske borde ta ett annat täcke till Elliott (ett tunnare) och så öppna fönstret. Efter det sov vi gott båda två till strax före sju.
Vi gick upp och Elliott la klart sitt nya pussel (efter att han var ombytt och klar). Michael och Oscar kom och hämtade upp oss och vi åkte till dagis för lämning.

Jag jobbade hemifrån och tiden flög iväg. På lunchen var jag på IKEA en sväng och sen hem och kollade bokföringen för kollektivet innan fd kassören kom hit och vi gick igenom lite av bokföringen men han var inte helt klar än så kommer på söndag igen. Vi fakturerade hyror och efter några timmar gick han och jag gick in om Michael och sa natti natti till Elliott. De satt och spelade "Mastermind" och det gick tydligen väldigt bra! Tog med mig Oscar på promenad och sen tillbaka till lägenheten och tog en matpaus och åt lite räkor med en sås av cremefraiche, dill och citronpeppar. Kollade säsongens sista avsnitt av Rita. Sen gick jag in och gjorde klart hyrorna. Och så jobbade jag lite till med PGM. Så himla mycket att göra överallt.

Idag var det kallt och ruggigt ute här på morgonen, mörkt och blött. Usch. Ser fram emot vår snart, även om vintern just hittat hit lite. På jobbet var det massor att göra och vi rensade i arkivet också. Slängde hur mycket papper som helst och tömde hur många pärmar som helst.
Vi lunchade på en nyöppnad vietnamesisk buffé. Det var helt OK. Men sen fick jag ganska ont i magen. Och det har jag fortfarande nu på kvällen. Känns inte alls kul. Det kan vara stress också, eller en kombination. Trist i alla fall.

Jag hämtade Elliott på förskolan, när jag kom dit var de ute och han och Erik kastade snöbollar på varandra och hade hur kul som helst. Den ena av fröknarna berättade att en av pojkarna hade kräkts i soffan bland alla barnen. Så hon hoppades att de inte skulle bli smittade allihop. Suck, det kändes ju sådär alltså. Jag blir ju helt nojjig och nervös :-(

Elliott och jag gick till Ica och när vi skulle betala kom jag på att jag glömt plånboken hemma, så jag hade inget att betala med… Jag ringde Michael och han kom och löste ut oss, snällt!
Vi gick hem och jag fick med Michaels hjälp äntligen upp taklampan och en liten hylla i Elliotts rum. Elliott la pussel och löste korsord. Vi skulle äta i matsalen så vi gick ner vid 18. Jag kände mig inte ett dugg hungrig och tvingade i mig lite mat (vilket inte är likt mig). Så det var lite jobbigt tyckte jag. Sen gick vi upp till mig för lite film och fredagsmys. Eftesom jag hade ont i magen var det inte så mysigt för min del och eftersom Elliott sover hos mig i natt så nojjar jag över att han ska bli sjuk fast det inte är lönt. Blir man sjuk så blir man, det kan ju hända precis när som helst. Inte lönt att oroa sig i förskott...

Grejen är ju att så länge vi bodde ihop (Michael och jag), så sov Elliott oftast med Michael. Även om vi delade på nattningen. Jag är så ljudkänslig och vaknar lätt och så är jag ju alltid lite rädd att han ska bli sjuk. Så om jag blev väckt eller orolig så gick jag och la mig i Elliotts rum eller i vardagsrummet.
Men det är väldigt mysigt att sova ihop med Elliott, såklart! Så det blir ju lyxigt på sitt sätt nu! Men som idag när jag har ont i magen och är lite nervös då känns det inte lika kul. Jaja, det får väl vara såna dagar/kvällar/nätter också.

Och imorgon är det simskola kl 09. Jag har letat och letat efter Elliotts badbyxor men inte hittat dem. Hmmm… Undrar just hur vi ska lösa det. Har hittat ett par fotbollsshorts som han nog får ha. De är dock vita så hoppas att de inte blir helt genomskinliga i vattnet :-D.

Inga kommentarer: