fredag, januari 31, 2014

Helgen stundar

Idag är det fredag och helg igen! Trevligt! Denna vekan har gått så himla snabbt.

Igår på jobbet hade vi besök från King Island Roxystars. Vi gick igenom deras bokslut, vilket jag håller på med just nu. På lunchen var vi ute och åt och det var gott och trevligt. Lite roligt att träffa bolag som jobbar med melodifestival och annat. De är i Malmö med en av sina artister nu, det är ju delfinal här på lördag. Mötet gick bra och jag hann jobba undan lite annat också då mina föräldrar hämtade Elliott på förskolan. Efter att jag jobbat klart så åkte jag hem till dem. Moster Annika var där och vi fikade i köket. Trevligt! Elliott och pappa spelade spel. Sen spelade vi Olsson alla utom Annika som begav sig hemåt. Vi beställde sushi och åt till middag, jättegod var den! Och Elliott och jag hade en mycket trevlig kväll och åkte hem först framåt kvart i nio. Vi gick upp till Michael och jag hjälpte honom med att spika en hylla. Sen gick Elliott och jag hem till mig och la oss. Jag sov ganska oroligt och drömde konstiga drömmar...

I morse var vi uppe strax före sju och la lite pärlor innan det var dags för dagis. Jag jobbade hemifrån vilket var väldigt bra för jag var väldigt effektiv och fick undan massor på förmiddagen. På lunchen åkte Michael och jag till Emporia. Vi åt pizza på en av de lugnare restaurangerna, en slice för 25 kr tog jag och det var en av de godaste pizzor jag ätit! Helt superkrispig botten, mycket ost (mozzarella) och supergod fyllning. Billigt och gott! Dit får jag gå fler gånger.

Sen handlade jag till kvällens kollektivmiddag. Vi började laga mat redan kl 15 idag. En spanjorska som är i mitt matlag gjorde Paella. Eller vi gjorde det såklart allihop men det var hon som visste hur vi skulle göra och som stod för receptet. Det är himla trevligt att laga mat sådär tillsammans. Elliott tittade in, han hade åkt pulka med Michael efter dagis.
Då spanjorskan var ny i matlaget och de åt med oss för första gången så bjöd de på vin :-D.
Paella under tillagning
Färdigt och dags att servera
Det var jättegod Paella. Deras son var också med och efter maten (och efterrätten som var en mumsig chokladfondant med glass o bär) så gick Elliott med deras pojke upp på andra våningen i kollektivhuset och spelade dataspel :-D. Jag stannade kvar i köket med matlaget och städade undan och diskade och sånt. Vi var ganska nöjda med kvällens middagsinsats. Roligt att lära sig laga mat åt så många, det var 22 st idag.

Hämtade Elliott och vi gick hem till mig för lite fredagsfilm och chips (som vi egentligen var lite för mätta för). Michael och Oscar var också med. Sen gick Michael hem till sitt. Oscar och Elliott sover hos mig i natt. Imorgon är det simning kl 09. Sen kalas på Leos lekland. Och förhoppningsvis ska jag äntligen få bokföringen? Vi får väl se…

Och alla har fått besked om vilken skola de har kommit in på, alla utom Elliott då… för vi har inte fått något brev. Så jag ringde till skolan och pratade med dem och undrade var han skulle gå. De sa att de hade skickat ut brev till oss. Sen sa de att på vår förra adress skulle vi hamna på Ängslätt och nu på Sundsbro, men eftersom vi just flyttat så var det lite oklart var vi skulle hamna. Så hon skulle prata med sina kollegor och sen skulle de skicka ut ett besked till oss. Men hon visste inte var han skulle hamna. Det tyckte jag var konstigt, för hade de nu redan skickat ut något så måste de ju ha vetat var han skulle hamna? Vi vill till Ängslätt för den andra skolan är bara en massa baracker i en lerpöl typ… Se här. Det verkar ju sådär… Står i kö på en annan skola också så vi får väl se hur det blir. Är nyfiken på var han kommer att hamna så hoppas de skickar något snart :-). Anmälan ska vara inne om två veckor, så inte så lång tid på oss ju.

Inga kommentarer: