söndag, januari 26, 2014

Helg ljuva helg

Fredag
Jag hämtade Elliott efter jobb. Vi åkte hem och lämnade av lite grejor och sen åkte vi till Ica och hämtade paket, bland annat från Telia så jag kan få bredbandstelefon och så min present raclettegrillen. Efteråt gick vi till min lägenhet och byggde lego tills det var dags att äta.
Ännu ett hus av samma lego som förra huset för ngn dag sen
Och ett till. En superbra legolåda helt enkelt, tre hus i en låda. 
Det har varit Michaels matlag som haft maten denna vecka. Det var väldigt god fredagsmiddag, fläskfilé i mumsig sås med klyftpotatis och sallad. Och till efterrätt fick vi smulpaj med vaniljsås och grädde. Elliott tyckte också att det var mumsigt! Efter maten gick Elliott och jag till Michaels lägenhet, Michael fixade i köket i kollektivmatsalen och när han var klar så hade vi lite fredagsmys med chips och dippa och vi kollade Rosa Pantern. Jag somnade i soffan i stort sett redan vid åtta. Fast Elliott och jag pallrade oss hem till min lägenhet en stund senare. Han sov hos mig på natten.

Lördag
Vi steg upp tidigt, Elliott och jag. Han hade varit himla snörvlig på natten och jag fick ge nässpray 05 på morgonen (för andra gången). Då sa vi att vi nog inte skulle simma. Sen när vi steg upp så hostade han och så men sen verkade han pigg ändå. Så vi åt lite frukost och sen packade vi ihop grejor och åkte till simningen kl 09. Det var rolig simning! Elliott ska lära sig bröstsim och det är vad kursen går ut på. Han tyckte det var toppenkul! Efter att ha duschat i dessa opraktiska duschar där det är vatten på golvet ända ut till ytterskorna typ så åkte vi till Mobilia. Där köpte vi en present till eftermiddagens kalastjej. Vi passade också på att fika på Barista. Det var mysigt!
Fikatajm

Vi åkte hem om lägenheten och packade in paket och Elliott skrev på kortet. Michael skjutsade oss till busfabriken där kalaset var. Elliott hittade direkt sin kompis John och de hade stort kram- och brottningskalas. Det var typ inga föräldrar som stannade kvar (utom jag) så jag hade fullt sjå att hålla reda på alla, kändes typ som att det var mitt kalas! Jäklar vad där är stort och stökigt och pojkarna var dåliga på att hålla koll på varandra, så där fick jag hänga på. Flickorna däremot gick omkring och höll varann i handen och hade full koll på var alla var (alla tjejerna alltså) :-). Så jag var helt slut efter kalaset. Elliott busade runt och det varade i nästan tre timmar allt som allt. Hehe.
Michael kom och hämtade oss och vi åkte hem till kollektivet.

Jag åkte och handlade på Ica och sen gick jag hem och förberedde för premiären av raclettegrillen.
Michael och Elliott kom över när jag var klar och så åt vi och det var jättegott men hur mäktigt som helst så vi var proppmätta efteråt. Vi kollade på en Wallace och Gromit film och Elliott och jag åt lite chips och dippa. Denna gången var det Michaels tur att nästan somna i soffan fast hos mig, hehe.
Jag höll mig knappt vaken heller. Vi kollade lite videos på Elliott när han var liten och så lite youtubeklipp på hundar och katter. Sen gick Michael hem till sitt och jag nattade Elliott som somnade sött i sitt rum. Snörvlig även denna kväll.

Söndag
Elliott och jag vaknade tidigt och gick upp vid halv sju. Vi pysslade med pärlor och jag strök några så att vi fick lite fina bokstäver av pärlor. Vi gick över till Michael och åt frukost och sen körde jag till IKEA och köpte sängben till Elliotts säng. Skulle gått på Rusta också men de öppnade inte förrän kl 11. Jag körde hem igen och gick till mat-mötet. Mitt matlag som har middagen nästa vecka och nu kollade vi igenom hur många som ska äta i veckan och vad vi behöver handla till maten. När vi var klara körde jag in till stan.

Jag mötte upp mamma på Filmstaden och vi hämtade ut biljetter, mamma hade fått två fribiljetter av Olle (och de gick ut 31/1 så hög tid att använda dem). Vi gick sen till Hollandia och fikade på supergoda scones och te. Mysigt! Och sen gick vi på bio och såg Hästmannen. Den var så himla vackert filmad, nästan varje scen/bild var som ett litet njutbart konstverk alltså! Och så var hästmannen så gullig. Den var dock sorglig och slutade ännu sorgligare :-(. Men den var bra, tyckte jag verkligen.
Så det var en mycket väl vald film! Mamma som valt den :-).

Skjutsade mamma hem och gick sen till Michaels lägenhet för att höra om Oscar skulle ut på promenad. Michael ville gå med honom så jag stannade kvar och var med Elliott så länge. Elliott som välkomnade mig med en bamsekram! Love him som much!!! Efter hundpromenaden hämtade Michael thaimat som vi åt till middag. Men usch vad jag mådde skumt efteråt. Det gör jag fortfarande, lite. Men inte som innan. Elliott hängde med mig hem efteråt. Vi ritade lite och så satte jag upp några tavlor på väggen i hans rum. Han pärl-pysslade och sen kom Michael och hämtade honom för då var det dags för honom att nanna. Han ska sova hos Michael nu två nätter.

Jag satte mig att jobba, har mycket att jobba ikapp… Jobbade 1,5 timme sen orkade jag inte mer och satte mig och försökte få rätt på sladdarna till förstärkaren och hemmabiosystemet. Det gick sådär kan jag säga. Fick inte riktigt ihop det om man säger så. Får nog be Michael om hjälp. Han har ju gjort det förut, det är de högtalare vi hade i huset...

Fattar ingenting och två sladdar hittar jag inte och vet inte om jag satt in det rätt eller fel...
Nu är klockan alldeles för mycket som vanligt. Så dags att nanna. Sov gott!

Inga kommentarer: