måndag, januari 06, 2014

Årets första dagar

Onsdag 1/1
Direkt efter frukost åkte vi alla till huset och tog bort det sista, grejor på väggarna, saker i frysen plus lite smått och gott som vi inte hunnit ta innan. Pianot började jag demontera. Pappa kom och hjälpte till och tog över demoleringen av pianot. Han skar av alla strängar och sen slet han i flera timmar med att få bort träet från järngrejen som sitter i mitten av pianot. Dessutom utomhus i hur kallt väder som helst. En städfirma kom vid 14-tiden. De var 5 personer och de städade från kl 14-20.30!!! Fatta hur glad jag är att inte jag städade alltså…. jisses vilken tid det tog och oj så fint de gjorde! De gjorde verkligen rent allt! Kanonbra!
Jag och Elliott cyklade hem men först cyklade vi till Ica och köpte några marsipanbröd och en coca till pappa. Vi lämnade dem till honom och sen åkte vi hem och åt, Michael också. Pappa ringde efter mer än en timme och då var han nästan klar med pianot. Jag trodde att han åkt hem för länge sen… hade jag vetat att han var kvar så länge hade jag kört dit med något varmt att dricka. Jag var helt frusen när jag kom hem så kan tänka mig hur kall han måste ha blivit!
På kvällen pysslade jag och försökte få ihop vitrinskåpet till köket. Det gick bra efter att ha gjort om några gånger eftersom jag är alldeles för snabb och inte läser instruktionerna ordentligt. Elliott var med mig hela kvällen och vi sov i Elliotts säng. Jag sov helt OK men lite trångt var det allt.

Torsdag 2/1
Jag tänkte åka till IKEA. Elliott ville inte följa med utan föreslog att han kunde få vara hos sin mormor o morfar istället. Jag sa till honom att ringa dem och fråga och det gjorde han. Han börjar bli en hejare på att prata i telefon :-D. Han fick jättegärna komma dit så Michael och jag skjutsade honom dit en stund senare. Michael släppte sen av mig på IKEA, han själv åkte till Fisktärnevägen och skruvade fast en list och körde och slängde pianodelar och fixade lite annat som skulle fixas där. På IKEA sprang jag på moster Annika som var snäll och hjälpte mig hitta det jag skulle köpa och lasta på det på vagnen. Sen körde hon mig och alla grejor till lägenheten också. Och Michael kom med säckakärran så vi kunde köra upp det till lägenheten. Hon hängde med till Fisktärnevägen och hjälpte oss lasta in det enormt tunga järn-schabraket från pianot.
Så himla snällt! Det var riktigt pissväder, regn och blåst. Michael och jag körde till IL Recycling och lämnade järngrejen. Den vägde 88 kg. Det var tre grabbar som lyfte ut den ur bilen och bar iväg den. Så himla skönt att vi slapp göra det själva alltså!!!

När vi var klara åkte vi till mina föräldrar och hämtade Elliott. Vi köpte med pizza på hemvägen, men jag fick inte äta min med de andra för just när vi skulle gå av kom vi på att vi glömt säckakärran där vi lämnat av järngrejen… Det är jobbets kärra och IL skulle stänga om bara 20 min. Så jag fick köra iväg och fixa det meddetsamma. Jag hann och fick kärran och sen åt jag min pizza som Michael hållt varm i ugnen. Elliott och jag var i lägenheten och skruvade ihop möbler. Det var himla bra att jag fick köpt det jag köpte. Så kunde jag packa upp några kartonger och påsar till. Jag har hur många som helst kvar… trots det. Och jag måste organisera om i köket.
Elliott med skruvmejseln i högsta hugg!
Fredag 3/1
Elliott sov ända till strax före 09. Själv gick jag upp vid 08. Michael kom och åt frukost med oss efter att ha rastat Oscar. Jag jobbade en stund med Årsredovisningen och Elliott var hos Michael. Men Michael skulle också jobba så han åkte till kontoret strax efter 10. Så Elliott kom över till mig och tittade på TV medan jag jobbade klart. Sen lagade vi lite lunch som vi åt och sen gick vi ut med Oscar och sen till Erik, där Elliott skulle leka en stund. Jag körde till mamma för att få sista nyckeln till huset. Hon åkte med mig in till stan. Klockan 13 var det möte hos mäklaren då allt med husköpet gjordes klart. Lånen är lösta och kontrakten skrivna, så nu är det bara lägenheten att fokusera på. Så himla skönt! Michael, Elliott och jag tänkte fira att allt är klart med goda ostar från lilla butiken vid Triangeln (fick presentkort från jobbet i julklapp). Men när vi kom dit så var det stängt :-(. Så vi fick åka till ostaffären i Limhamn och de hade inte alls mycket roligt denna dag. Men vi fick ihop lite mer efter ett besök på Malmborgs och Lidl också :-). ichael hämtade Elliott hos Erik och vi åt middag hos Michael.

Efter maten hade jag en träff med en av styrelsemedlemmarna i kollektivet och sen gick jag till lägenheten och diskade och pysslade. Elliott o Oscar kom och vi pysslade lite till. Michael kom också hit och vi dukade fram ostar och smågotter och tittade på film (På andra sidan häcken). Sen gick Michael till sitt. Elliott och jag målade en bänk. Elliott var superduktig och fick måla det mesta och sen var klockan alldeles för mycket.
I målartagen, kanonbra hjälp alltså.

Lördag 4/1
Elliott sov ända till 08 och sen duschade vi. Michael föreslog att vi skulle åka och äta hotellfrukost. Vi skulle ändå lämna in iPaden för lagning av glaset. Vi åkte till Scandic (där vi har 20% rabatt) och det var trevligt med frukost, även om den inte var superduper gällande utbudet. När vi sen skulle lämna iPaden så var de inte säkra på att den gick att fixa, då ena hörnan blivit intryckt. Så vi skulle återkomma när teknikern var på plats. Vi åkte till Jysk och Rusta och sen hem. Hemma i lägenheten tog jag tag i köket (äntligen) och försökte få någon ordning på var saker skulle vara. Det tog en himla tid men blev bra mycket bättre än innan. Bara det att jag har en jättekartong full med godis och bakgrejor som jag inte har en aning om var jag ska göra av? Var ska det få plats? Det står kvar i sin låda…
Jag åkte iväg för att hitta julklappar till morgondagens träff. Gick på Triangeln och hittade det mesta. Köpte mat på Hemköp och åkte sen hem och satte på potatis. Elliott kom över till mig och sen kom Michael och vi åt varmrökt lax med kokt potatis och romsås. Vi kollade på film och snacksade. Elliott och Michael gick hem till sitt ganska sent. Jag hade massor kvar att fixa med. Satte på en film på TV och skruvade ihop hundra grejor… typ. Klockan var 02 när jag la mig för att sova. Uppe lite för länge kan man tycka… Men det är ju så mycket att göra!

Söndag 5/1
Steg upp strax efter 08 och gick ut med Oscar på morgonrunda. Sen gick jag över till Michael och åt frukost med honom och Elliott. Elliott hängde med mig tillbaka till lägenheten. Vi skruvade ihop en byrå och sen var klockan mycket och det var dags att göra sig klar för bokcirkel-/julklappsträff hos Ingrid. Jag gick ut en runda med Oscar och sen kom Becka och Hanns och hämtade upp mig. Josephine skulle leka med Elliott och Elliott väntade ivrigt på henne.
Det var jättetrevligt hos Ingrid och kul att träffas allihop! Ingrid bjöd på kalkon, morötter och brysselkål med kryddsmör till. Det var jättegott! Och sen fick vi äpplepaj med grädde. Jättefina julklappar fick vi också! Roligt att vi ger varandra julklappar.
Jag tog tåg och buss hem och när jag kom hem så ville Elliott vara hos mig. Catta och Nea tittade förbi strax efter 19, det var skoj. Nea och Elliott lekte och busade.
Busungarna!
Michael kom hit och fixade med min dator så att jag har bildbibliotek och filmer på plats. Nice! Jag packade upp grejor och nu börjar vardagsrumsdelen snart se hyfsad ut… I natt sover Elliott hos Michael och Oscar hos mig. Jag har varit ute en kvällsrunda med honom och sen kollade jag på TV och packade upp lite mer grejor. Nu är det läggdags, tiden springer iväg...

2 kommentarer:

Anne Grethe sa...

Oh, som dere jobber og står på, jeg blir sliten bare av å lese om alt dere gjør. Men det blir vel bedre nå når du har bare leiligheten.
Elliott ser ut til å være en kjempeflink hjelper :)
Godt nytt år i ny leilighet!!

Kattalena sa...

Tack! Ja, nu är det äntligen lugnare! Skönt!
Elliott är jätteduktig! Till stor hjälp :-)