söndag, december 01, 2013

Gala!

Igår var vi på julgalan på Arenan. Det var hur bra som helst! Faktiskt! Vi satt så himla högt upp att jag nästan fick svindel när vi satte oss. Men det var kul för man såg ju typ allt där uppifrån :-). Allra bäst var Timbuktu och Lasse Berghagen. De öste på rejält! Brolle var också bra! Ja, alla var bra på sitt sätt, vissa mer och vissa mindre. Kul med alla dansare också. Gillar verkligen att kolla på dem!

Julgalan var en av födelsedagspresenterna till pappa. Och innan galan gick vi till Ribersborgs restaurang och åt. Catta och Magnus var också med. Det var jättegod mat! Och lugnt och skönt att sitta där. Catta var med på julgalan sen. Skoj!

På förmiddagen var jag hos frissan. Där fick jag vänta och vänta i evigheter för att hon hade en annan kund samtidigt. Satt o läste veckotidningar så det var ju ok... men ändå irriterande. Det är ju inte så att jag har gott om tid direkt och i vanliga fall brukar det gå hur snabbt som helst. Så det var ju inget jag räknade med, att sitta där i timmar…

Sen sa jag att hon kunde klippa lite mer där bak denna gången då det är kallt o håret blir så elektriskt och svårhanterat när det är för långt. Och jag ville ha röda slingor. Men hon tyckte färgen blev så bra i sig själv (mörk) så vi kunde skippa slingorna. Sen började hon klippa och jag tänkte "hjälp vad gör hon???". Hon klippte mitt hår hur kort som helst på ena sidan o lite mindre kort på andra. 
Jag satt som i chock typ. För det blev knappt 1 cm långt på ena sidan :-O. 
Men men, det är som det är. Hade jag passat i det hade det ju varit superpraktiskt för man behöver inte fixa med det alls... Tyvärr tror jag inte det passar mig så jättebra men jag får väl ge det en chans… Är så van vid mitt korta men ändå stora burr så att ha det så här kort o platt känns väldigt, väldigt märkligt.
Nåväl, det växer ju ut, bara det att det växer så HIMLA långsamt.

Sen på eftermiddagen skulle jag hämta julgalabiljetterna, hade köpt en deal till rabatterat pris. Det var en hur lång kö som helst! Eeevighetslång. Och utomhus… så jäklar vad jag frös. Stod där 1,5 timme innan jag kom fram. Bara typ 1 som expedierade hela den långa kön… Galet! Men det var värt det! Det var en himla bra show :-). Och jag hade ju telefonen och spelade slut på mina liv i candy crush och läste bloggar. Varken det ena eller det andra har jag hunnit med på ett tag, så det var ju fint att komma ikapp lite där. Michael tände brasan tills jag kom hem så jag kunde tina upp mig lite innan det var dags att åka iväg. Hehe.

Idag var Elliott och jag på dansen på morgonen, det var kul men kallt. Nästa gång får inga vuxna vara där när de dansar (det fick vi inte idag heller egentligen, men eftersom vi var flera som var där fick vi sitta som publik nere på golvet, då de nu övar inför uppvisningen). Jag har inte talat om det för Elliott än, hehe. Då vill han inte gå nästa gång. Men jag ska sätta mig utanför i kapprummet, så syns jag ju inte i alla fall. Eller nåt. Vi får se :-D.

Efter dansen åkte Michael, Elliott och jag till IKEA och kollade på grejor. Det bordet jag funderade på var slutsålt, så då kan jag skippa det. Funderar vidare lite till. Michael kollade på några grejor. Elliott och Michael åt, jag hade så ont i huvudet så jag kunde inte äta just då (vaknade med huvudvärk men glömde ta tablett innan dansen). Så jag drack en treo så länge… När den hade verkat så åt jag lite kaka.
Tack och lov hjälpte den efter ca 20 min och sen dess har jag inte haft mer ont. Skönt!

Vi åkte hem och Elliott och jag satte oss i soffan och kollade "Dumma Mej". Klockan 16 åkte vi till kollektivhuset och jag fick nyckel till min lägenhet. Tjohoo! Så kul att äntligen få se den! Det var dock väldigt mörkt och nästan inga lampor, så jag såg inte jättemycket. Det jag såg var en ENORM fläck på parkettgolvet… den stod i besiktningsprotokollet. Så han som bott där håller på och slipa och ha sig för att få bort den. Det såg ut att gå sådär… hehe. Han får imorgon på sig också, han har fått en nyckel. Så får vi se hur det ser ut sen… Annars får de ta dit en golvkille eller nåt. I övrigt var lägenheten förvånansvärt fräsch. Bara en massa spackelhålsfix som ska målas över och det gör jag själv, tänkte ändå måla de flesta väggarna. Känns fräschast så. Det var större än jag mindes. Och kändes väldigt trivsamt därinne också.

Efteråt så när vi körde hem sa Elliott att det ska bli kul att flytta till lägenheten. Gulligt! Vi åkte hem och lagade tacos som vi mumsade i oss. Sen har jag och Elliott kört bilar i hans bilbana (som han och Michael byggde ihop häromdagen), vi har byggt lego och suttit i soffan och löst korsord. Vi gick en kvällsrunda med Oscar också. Michael nattade medan jag satte mig att jobba. Så har jag fått gjort en lätt årsredovisning och svarat på lite revisionsfrågor idag. Det känns bra. Så hoppas jag hinna med mer imorgon. Imorgon ska jag göra paus för lite afternoon tea på eftermiddagen, på ett cafe bredvid kontoret. Istället för lunch tänkte jag :-).

2 kommentarer:

mossfolk sa...

När man gör en sådan utförlig frisyrbeskrivning är allt en bild på sin plats också ;)

Skönt att det känns bra med lägenheten. Hoppas bara att fläcken går att få ordning på. Och barn är ofta så oerhört anpassningsbara!

Kattalena sa...

Hehe, hmmmm, vi får se…

Ja, det känns bra! Jag ska visa en bild på fläcken. Den är stor!!! Hoppas verkligen den går bort.

Ja vi hoppas på det! Att barn är anpassningsbara. Vi ska i alla fall göra allt för att det ska bli så bra som möjligt för vår guldklimp!!!