onsdag, december 18, 2013

Excel - hate it

Ja alltså idag hatar jag excel. Jag håller på med ett jättestort dokument som revisorerna ska ha och det har helt flippat ut. Om jag gör något i en flik så håller den på och formaterar om och har sig i en annan flik!!! Så när jag äntligen hade fått ihop alla siffror och allt var rätt, så hade den på egen hand muppat till fliken jag jobbat i och fått rätt på innan. Det är så man vill gråta. Och jag kan inte kopiera och klistra in i något annat dokument, för den säger att det är fel på utklippsområdet. Men det är exakt samma. Det är helt enkelt så att denna arbetsbok blivit korrupt på något sätt. Så jag får börja om från början. Hata hata.

Så större delen av jobbdagen satt jag och jobbade med excelarket och hann inte bli klar innan jag skulle iväg till matlagningen. Hämtade Elliott på vägen och han var med och lagade mat :-). Det tyckte han var toppen. Det var inte så mycket han kunde göra, men han sköljde morötter och hjälpte mig hälla över de rivna morötterna i en skål. Han är så gullig och var så positiv till allt (det är han nästan alltid). Det var två andra barn där också idag. De kom jättebra överens, det var en pojke som var lika gammal som Elliott (och busig) så de lekte en hel del. De busade men sen spelade de bland annat Fia. Jag skulle springa iväg och köpa lite mjölk, då ville Elliott vara kvar där själv :-D. Och han följde med de andra barnen en sväng till deras mormor som bor i huset och passade dem idag. Så det var en hit! Det var makaronipudding till middag, jättegod! Elliott tyckte också om den och åt med god aptit.

Sen skulle jag gått på julkonsert på kvällen egentligen, men så blev det att vi inte gick och det var nog ändå bra. För då gick Elliott och jag upp i lägenheten och fixade lite. Michael har fått sin lägenhet idag också, så vi var där och tittade.

Jag försökte hitta alla styrelsemedlemmar då de behövde skriva under ett bankärende. Men det var inte lätt. Och det var hundra signaturer på olika ställen och såklart missade vi ett papper. Jag ska ju ändå jaga rätt på de som inte var där, så de andra får jag leta upp igen då för ännu en underskrift :-)

Jag tycker det är väldigt trevligt med det här kollektiva faktiskt! Att äta tillsammans, att man lär känna dem i huset och att Elliott tycker att det är kul (än så länge). Det blir toppen!

Vi åkte hem vid åttatiden. Elliott tömde posten och hittade ett kuvert till sig själv. Väldigt glad blev han! Han brukar alltid beklaga sig över att det aldrig är någon post till honom. Och i detta brev var det dessutom en julklapp. Och i denna klapp gömde det sig en korsordsbok! Oj vad han blev glad! Han rusade in i vardagsrummet och satte sig att lösa dem meddetsamma :-D.

Själv gick jag ut med Oscar medan Michael nattade. När jag kom tillbaka skulle jag göra klart exceldokumentet och det har flippat hela kvällen. Så jag ger upp. Får börja om från början… buhuu...

1 kommentar:

åsa sa...

Buuu!!! För Excel!!!