onsdag, november 06, 2013

hej vad det går

Måndag:
Efter jobbet blåste det upp till storm! Jag hämtade Elliott på dagis och skulle gå till Ica men oj vad det blåste. Det flög saker på oss och jag var rädd att Elliott skulle bli skadad. Som tur var kom Michael och mötte oss och bar Elliott hem så han inte behövde ha ansiktet i fritt blås :-). Det var skönt att komma innanför husets väggar. Jag oroade mig lite över att behöva flyga till Finland på tisdagen.

Tisdag:
Jag skulle ta flyget till Helsinfors för ett jobbmöte. Jag hoppades att det skulle vara inställt, hehe. Jag var så trött efter London och ville inte åka i turbulent väder. På morgonen steg jag upp tidigt, tog bussen lite senare än jag tänkt. Då fick jag meddelande om att flyget var inställt, men jag blev ombokad till ett senare flyg. Efter en massa velande hit och dit och en liten stund på jobbet så bestämde jag mig för att åka ändå.

 Flygresan gick finfint och jag tog taxi till mötet. Det var trevligt att träffa de finska bokförarna och de hade fixat fika och allt. Vi fick pratat om det vi behövde och sen sa de att nu är det nog dags att åka. Mitt flyg gick 18 och jag hade tittat på klockan som bara var kvart över tre. Det vara bara det att jag var en timme fel… för jag tittade på datorklockan och den hade inte ställt om sig till finsk tid, vilket mobilen hade :-). Så hon var alltså kvart över fyra och jag fick något bråttom ut till flygplatsen. De ringde taxi och jag åkte i rusning men hann till flyget i god tid trots förseningen, pub!

 Flygresan hem gick också bra men var lite försenad. Jag var något trött när jag var framme i Köpenhamn. Michael hämtade mig på Hyllie och vi åkte hem till mina föräldrar som hade hämtat Elliott idag. De hade besök av Pelle-familjen och det var jättekul! De hade sparat mumsig middag och godaste passionsfruktstårtan till mig! Jag var hungrig så det satt som en smäck och sen åt vi goda ostar också! Tjejerna dansade (Mire, Mynta och Malva) och Elliott också. Han var så lycklig och hade det finfint. Söta allihop! Det blev en sen kväll och vi la oss inte förrän vid halv elva…

Onsdag:
Elliott vaknade tidigt trots sen läggning. Det var jobb som vanligt och halv två åkte Michael och Elliott till doktorn för att kolla upp Elliotts ständiga harklande. Det hade dock blivit någon sorts förväxling och det var inte någon tid där. Michael skjutsade Elliott till mina föräldrar efteråt. Mynta och Malva var fortfarande där då :-). Jag jobbade på allt vad jag kunde och efter jobbet hämtade Michael mig och vi körde till mina föräldrar. Mamma bjöd på buffelmozzarella och ostar. Vi satt och pratade och hade det bra. Michael köpte hamburgare till oss. Elliott var trötter så det blev en tidig kväll och vi gick och la oss direkt vi kom hem.

Torsdag: 
Jobbade på och jobbade tills det var Winnerbäck. Jag hoppade över yogan. Desirée hade fixat gästlisteplatser (2 st) till Winnerbäck på Arenan. Mamma och jag träffades där och vi fick jättebra platser, på 9:e raden. Winnerbäck kom in och publiken älskade honom meddetsamma. Det var fint! Och så sjöng han sina fina låtar med deppiga texter och det var coolt med filmen som visades i bakgrunden och det var jättebra ljud och bra låtar även om alla var "nya". Jag kallar ju "Söndermarken" låtarna för nya fast de tydligen redan är 10 år gamla! Han spelade bara typ 3 låtar från riktigt gamla skivor. Men han är förlåten för han spelade "Jag är ingen soldat" och den älskar jag och den gjorde han så bra! Och han var så söt och pratade inte så mycket, men sa att han inte visste vad han skulle säga när han stod där på scen och det tyckte jag var gulligt. Det var en jättebra konsert, även om jag gillade konserterna med tjejerna som körade och den gamla spelglädjen i Hovet mer. Fast det var på ett annat sätt och just nu passar det här nog honom bra! Undrar just hur många gånger jag egentligen har sett honom? Hur många som helst. Det är inte många konserter jag missat när han varit här i skånetrakten alltså… Kul att mamma följde med! Pappa kom och hämtade oss efteråt och jag fick skjuts hem, snällt :-)

Fredag:
Jobbade och det var halvdag. På lunchen träffade jag Helene och vi åt en getostsallad som var riktigt god! Det var skoj att träffa henne! Sen jobbade jag lite innan jag hämtade Elliott halv tre. Vi åkte till Paletten och köpte blomma till Annika som vi var hemburna till på gåsmiddag. Vi kom dit alldeles i tid, eller tom lite tidigare och Ludde och Aline kom bara en liten stund efter. Sen kom mamma, pappa, Olle och Marianne också. Det var jättegod gås! Och väldigt god efterrätt också! Helstekta äpplen med mandelmassa och nötter.
Mums!
Annika och Elliott spelar något på mobilen.
Elliott fick lego som han byggde på jättelänge. Kul! Rolf ordnade några tävlingar (musik och årtal och sånt). Det var skoj! Elliott och jag kom iväg jättesent och han somnade i bilen meddetsamma.

Lördag:
Vaknade med ont i huvudet/ögat och kände mig allmänt risig. Vi åkte till Scandic och åt hotellfrukost. Det var länge sen sist! Michael, Elliott och jag. Det var jättegott och Elliott åt hur mycket som helst, det gör han minsann inte hemma :-). Efteråt lämnade vi Elliott för lek hos Erik, de var helt lyckliga när de sågs och började leka meddetsamma. Efteråt åkte vi hem och jag började plocka undan lite, skulle ju vara visning på söndagen. Catta ringde och vi träffades på IKEA för lite glöggmys (som de bjöd på för familjemedlemmar). Provsatt några soffor och började kallsvettas av huvudvärken och bihålorna… Var helt slut. Vi åkte till Mobilia och fikande på te och så köpte jag lite snittblommor och presenter till Nea som fyllt 3 år.
presenterna
 På vägen hem hämtade vi thaimat, Catta åkte hem till sitt och jag hem till mitt och Elliott som älskar sin sesamkyckling var väldigt glad över thaimaten jag kom hem med. Gott var det som vanligt. Jag hade fått en present av Eriks mamma som nyss varit i Kina. En jättefin halsduk i väldigt mjukt och fint material. Så gulligt av henne! Vi hade lite myskväll och åt osthjärtan och tittade på tv. Jag nattade sötnosen.

Söndag: 
Fixade iordning inför visningen, tvättade alla fönster som var galet smutsiga efter stormen. Myste till det så gott vi kunde. Sen åkte vi och åt lunch medan det var visning. Elliott uppskattade lunchstället, Noodle Market. Michael och jag tyckte det var sådär. Men det var trevligt ändå! Det hade bara varit ett enda par på visningen… Så himla tråkigt. Är nog inte bästa tiden att sälja hus nu på hösten? Vi funderade ut en plan B. Det kändes OK! Så att vi inte står handfallna om inte vi får sålt huset nu.
Positivt med visningen är att jag köper fina blombuketter :-D
Buketten har vi ju glädje av hela veckan :-)
Hur som helst å var jag helt slut och hade ont i bihålorna. Så jag la mig samtidigt med Elliott efter att vi sett "Rapunzel" vilken var rolig, men vi orkade inte se hela, så vi har halva kvar.

Måndag:
Jobbade. Kände mig helt luddig i huvudet av bihålorna eller nåt. Ställde in träningen. Jobbade till 18, var hemma 18.30 och fick spagetti o köttfärssås som Michael lagat. Mycket gott. Elliott hade ritat fina teckningar på förskolan.
Bland annat den här teckningen. Så söt!!! 
Elliott och jag kollade TV och hängde i soffan tills det var nattningsdags.

Tisdag:
Jobbade och mina föräldrar hämtade Elliott så både Michael och jag kunde jobba heldag. Det behövdes :-), När vi kom dit efter jobbet hade de köpt massor av supergod sushi som vi mumsade i oss!
Sushi sushi! 
Och mera sushi! 

Onsdag:
Och idag är det onsdag och suddigheten i huvudet har släppt något men inte helt. Jag är helt röd i ögonen så trött jag är och skulle egentligen gått på konsert nu på kvällen och sett Billy Bragg. Men jag orkar helt enkelt inte. Även om jag vet att han säkert är jättebra och det var evigheter sen jag såg honom senast. Synd, men nog klokt beslut att stanna hemma.

Efter jobb idag var Michael, Elliott och jag med Catta och Nea på Espressohouse och firade Neas födelsedag. Hon fick presenterna och hon tog på sig alltihop så fort hon fikat klart. Gullunge! Hon tyckte alltså om dem :-D. Elliott och Nea lekte lite och jag fikande på en muffins och vitchokladmjölk. Sen hade jag tänkt jobba igen på kvällen men var alldeles för trött.
Nea med sina presenter
Det var körsång också på kvällen men eftersom jag har lite ont i halsen och rösten är sådär så bestämde jag mig för att hoppa över den också.

Inga kommentarer: