onsdag, oktober 16, 2013

Hösttider

Nu har alla på eko varit förkylda mer eller mindre. Och Elliott är också lite förkyld. På dagis står det lapp om magsjuka. Det märks att det är hösttider. Det var väldigt fint höstväder förra veckan. Denna veckan har dock inte varit lika fin, det är mest blåsigt och mulet inte sådär jätteskönt precis.

Jag hade en väldigt hektisk vecka förra veckan, uppbokad dag som kväll. På torsdagen var jag och fikade med Catta. Vi unnade oss lite Afternoon tea. Very nice!
Skål!
Det är så mysigt med Elliott, han är på så underbart humör hela tiden. Kramig, rolig, snäll och glad! Han verkar trivas jättebra på förskolan och i fredags hade han med sig en film till fredagsmyset. "Min vän Totoro". Den tycker han så mycket om och de hade tittat på den på dagis. Jag hämtade honom ganska tidigt och vi gick in om Ica på hemvägen. Köpte ingredienser till tacos. Och jag köpte en cherry coke. Mycket god tycker jag. Sen hade vi fredagsmys med tacos och chips :-).

Oscar myser
Michael nattade, jag gick ut en långpromenad med Oscar. Det blåste ganska mycket men var ändå skönt. Vi gick bort till lägenheten där vi ska bo. Jag tog tid gällande hur långt det är från nya lägenheten till en stor lekplats som verkar bra. Det tog tre och en halv minut dit, hehe. Det var ju inte så lång tid. Så även om det ligger i andra änden av där köpelägenheten ligger så är det väldigt kort sträcka att gå :-).

I lördags skulle det varit ett kalas men det blev inställt, så jag bokade klipptid och åkte in till stan istället. Passade på att ta en fika med Helene samtidigt och det var himla trevligt som alltid. Och sen klippte jag mig och det behövdes. Michael och Elliott hade varit på lekplatsen där vid nya lägenheten och den hade varit jätterolig, de hade varit där i nästan två timmar :-).

När jag kom hem så plockade vi iordning lite. Mest finputs. Som att damma av, det är otroligt hur mycket damm det kan bli i det här huset! Redan dagen efter att man gjort typ kliniskt rent är det damm överallt! Det ska bli väldigt skönt att slippa städa här sen när vi flyttat. Men jag kommer att sakna fina trädgården och vardagsrummet med kaminen. Den går varm nu kan jag säga! Vi har eldat nästan varje kväll. Får passa på nu medan vi kan :-). Hög mysfaktor! Och jag som jämt är frusen tycker det är fantastiskt med värmen som kaminen ger.

På söndagen var Elliott och jag på dansen. Det var kul! Men oj vilken svår dans de ska lära sig! De är bara 5 i hans grupp och denna dag var de bara 3 stycken. Och de dansade koncentrerat i 40 min. Jättesöta! Efter dansen åkte vi hem. Jag trodde Elliott skulle på kalas hos Josephine kl 13 (vi har städat undan allt för visningen så hittade inte kalaskortet) men 12.15 ringde telefonen och det visade sig att det började kl 12, hehe. Vi var helt klara så det var bara att skynda ut till bilen och åka iväg. Elliott trodde jag skulle vara med och blev ledsen när jag lämnade. Men det hade gått finfint och han hade haft roligt! Vi stannade en stund och pratade innan vi åkte vidare till nästa kalas :-D.

På vägen till Lund så lämnade vi Oscar hos Desirée och sen åkte vi och firade Frej! Mina föräldrar var också där och vi spelade spel och bjöds på gryta och jättegoda muffins som Tor bakat och så goda frysta jordgubbstårtan med vit choklad och maränger.
Tors mumsiga muffins!
Det var roligt och alla (de nu stora) barnen är så gulliga. Elliott var superglad att få komma dit och hade det så bra så! Och det hade vi också. Vi hade visning denna dag och det kom 13 par på 45 min. Så det var ju bra. Inga bud än dock...

På jobbet ligger jag efter och högarna växer. Är årsbokslutstid och då behöver jag verkligen jobba mer än vanligt. Det har jag dock inte hunnit med. Tog en lång-dag i måndags och fick undan en del. Sen har resten av veckodagarna mest gått åt till att reda ut trassel (typ två hela arbetsdagar...)
I måndags var jag även hos naprapaten och tränade, det var bra! Ska träna 2 dagar i veckan under åtta veckor med början nästa vecka. Han sa att det är bäst om jag gör lite varje dag hemma, typ 15 min. Som att sitta på bollen när jag kollar tv och göra lite övningar samtidigt. Det tycker jag låter toppen. Så man får in det i vardagen. Det mesta handlar om att jag behöver bli uthålligare och jobba upp alla de små musklerna som hjälper till att stabilisera rygg och annat.
Fina trädet börjar få höstfärger
På tisdagen hämtade jag Elliott på dagis och vi handlade på Ica på hemvägen. Sen gjorde vi pannkakor (Elliott blandade ihop allt och jag stekte dem). De blev jättegoda! Sen hade vi hemmakväll Elliott och jag. Michael jobbade och kom hem när jag hade nattat sötnosen.

Igår var det onsdag och mina föräldrar hämtade Elliott på förskolan. Michael jobbade hemifrån, jag jobbade på kontoret och det var bara trassel hela dagen. Michael hämtade mig och vi tog med oss hämtmat hem till mina föräldrar (thai och kina), moster Annika var också där och åt med oss. Det var jättegott och trevligt! Vi satt och pratade tills det var dags att bege sig hemåt och nanna.

Elliott hade varit lite låg på dagis hade ena fröken sagt. Han berättade (när vi frågade honom) att han inte haft någon att leka med på förskolan denna dag. Så det var det han var lite ledsen över. Och så är han snörvlig, men det har han varit ett tag nu. Tycker han borde bli frisk snart eller bli riktigt förkyld, det här mellantinget är så stötigt. Nåväl! Elliott längtar tills på lördag när han ska få sova hos mina föräldrar för då ska Michael och jag gå på fest på Österlen. Om jag orkar, hehe!


Snart är det London och det ser jag fram emot! Bara knappt två veckor dit. Vi ska se Arctic Monkeys på fredagen och Boomtownrats på lördagen. Skoj! Och på fredag har Annika bjudit med mig på hotell i Köpenhamn. Ska bo där natten mellan fredag och lördag. Ska också bli skoj, det är inte så ofta vi träffas eftersom hon bor i Uppsala :-). Förra gången hon var i Köpenhamn hann jag inte träffa henne, så då bestämde vi det här.

Inga kommentarer: