tisdag, oktober 08, 2013

Blivit med lägenhet

I söndags kom ingen på visningen av huset. Det var ju lite snopet. Iofs var det VIP visning och inte utlagt till allmänheten, men ändå. Så nu blev jag lätt stressad över att det kanske inte är någon som vill köpa vårt fina hus? Igår kom det hur som helst ut på nätet och vi får hålla tummarna för att någon blir intresserad. På eftermiddagen åkte vi till kollektivhuset igen. De kunde inte ge oss de fina hörnlägenheterna då det var andra som var före oss i kön och de inte kunde avstyra dessa uthyrningar. Däremot var det två helt andra lägenheter som skulle bli lediga inom kort. Så vi fick titta på dessa två. De låg på översta våningen, den ena med stor loftgång (som man kan ha utemöbler på) men utan balkong och den andra med smal loftgång och balkong. Den ena i ena huset och den andra i andra huset. Det är en gångbro mellan husen (på varje våning) så för Elliott blir det bara att gå över den när han ska gå mellan oss :-). Det är ju himla smidigt. På kvällen var jag på meditationen. Camilla och Jonas var också där.

Av någon icke-definierbar anledning tyckte jag om lägenheten med balkongen. Den är liten och ganska trång med ett pyttekök där inget köksbord får plats, det får man ha utanför i vardagsrummet. Men känslan var bra! Känns som att jag skulle kunna trivas där. Minns inte alls hur den såg ut, vilken färg det var på tapet eller skåpluckor. Minns inte vad det var för golv heller... Det enda jag minns är att det var ekparkett i vardagsrummet och mintgrön mosaik i köket. Tyckte ändå att jag tittade mig omkring i lägenheten, konstigt att jag inte minns mer av den. Michael gillade den andra lägenheten bäst, så det var ju bra att vi inte ville ha samma :-D

På måndagen jobbade vi som vanligt. Elliott ville sååå jättegärna hem till mina föräldrar just på måndagen och de var snälla och hämtade honom på förskolan. Han var väldigt glad över detta :-). Michael och jag funderade på lägenheterna och bestämde oss för att de blir bra. Nära för Elliott, billig hyra (jämfört med andra lägenheter vi tittat på) och så det där finfina med lagad mat 3 dagar i veckan om man vill. Jag skulle träffa Helene efter jobbet, men vi miss-kommunicerade lite så det blev att vi pratade i telefon istället. Men det var bra det ändå för kl 19 skulle vi till kollektivhuset för att skriva kontrakt. Det bestämdes på förmiddagen. Så jag hade ju ändå knappt hunnit med träffen. Jag tog tåg och buss dit och mötte upp Michael och Elliott i kollektivhuset.
Vi skrev på kontraktet och pratade med två av styrelsemedlemmarna. 40 lägenheter är det i huset, så det är många människor vi kommer att lära känna :-). Och skulle det vara så att inte huset blir sålt så kan vi säga upp lägenheterna. Det hade vi ju inte kunnat med köpelägenhet. Så det känns mycket bättre såhär.

Idag är det tisdag och det har varit fullt upp. På lunchen träffade jag Ingrid, vi skulle köpa present till Åsa och så lunchade vi samtidigt. Vi gav Jensens böfhus en ny chans. Det var gott denna gång. Vi shoppade och sen åkte jag tillbaka till kontoret och jobbade en stund innan jag och Michael åkte hem. Elliott följde med en dagiskompis hem efter förskolan. Jag jobbade lite hemma och spelade musik och sen nattade jag finingen som Michael hämtade vid 18-tiden.

Nu vet jag inte om jag ska nanna eller kolla på TV? Klockan är 22 så kanske bäst att nanna. Sov i Elliotts säng halva natten i natt. Där sover jag bättre, så jag sov i alla fall till kl 03. Det var ju bra! Har sovit så himla dåligt senaste dagarna. Känns som att jag har världens sömnbrist. Ser tröttare än tröttast ut också och mitt hår är för långt för att vara kort så jag får nog gå och klippa mig även om jag skulle vilja få ut det lite längre. Men vägen dit är så störig, det är liksom både för långt och för kort på samma gång.

Resten av veckan är fulltecknad. Imorgon ska jag luncha med Lina, sen är det körsång på kvällen. På torsdag ska jag till 20:e för att lägga upp rehabprogrammet, sen ska jag ta en snabbfika med Catta och sen ska jag på Yogan. Fredagen är inte uppbokad på kvällen, så det blir fredagsmys hemma då. Och så lite plocka iordning inför söndagens visning. På lördagen är det kalas för Josephine och Isabelle. På söndagen är det först barnkalas hos Josephine (för Elliott att gå på) och sen ska vi fira mitt brorsbarns födelsedag i Lund. Plus att det är visning av huset (om nu någon kommer)...
Nästa vecka hoppas jag är något lugnare :-)

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Vi har haft så fullt upp med jobb och flyttande att jag har varit rätt dålig på att läsa bloggar de sista veckorna. Och därför hade jag alldeles missat det här med flytt och lägenhetsletande.
Grattis till lägenheterna!
Lite tråkigt låter det förstås allt, kanske alldeles särskilt om man inte har någon helhetsbild, men vad skönt att ni verkar så överens!

Kattalena sa...

Hehe, ja, det är mycket man ska hinna med! Kul att du tittat in här! Tack så mycket! Det är både tråkigt och lite spännande på samma gång. Och vi är verkligen jätteöverens om det även om vi båda kan tycka det är synd också. Men det ska nog bli bra! Det tror och hoppas vi i alla fall! Perfekt att vi kan bo så nära varandra så det blir smidigt för Elliott. Det är det absolut viktigaste :-)

Anne Grethe sa...

Gratulerer med leilihetene! Håper det blir fint for dere alle 4 :)

Kattalena sa...

Tack snälla! :-)