söndag, september 08, 2013

Veckan som varit

Och så har det redan gått mer än en vecka sen förra inlägget! Det är väldigt vad tiden rusar iväg.

Förra fredagen fixade vi kräftskiva med jobbet. Alla fixade och donade och det blev så himla bra o gott!
Efterrätterna förberedda
Snacksen framdukade
Dukningen fixad
De goda pajerna
Ostarna och brödet
De supergoda kräftorna, supertjusigt upplagda av Åsa
Flera fat dukade vi fram
Det var vi i Malmö och det danska kontoret som firade kräftskiva ihop. Vi började med att spela kubb (+ snacksa och dricka öl). Sen åt vi kräftor och sjöng snapsvisor på både svenska och danska.
Kräftkalaset igång
 När det började mörkna gick vi tipsrunda i mysiga trädgården bland alla gångar och med tända marschaller som lyste upp vägen vid varje tipsrundelapp.
Marschaller vid varje tipsandefråga
Det var svåra frågor denna hade vi dock alla rätt på :-)

Det var en del slit och släp med backar och annat så på lördagen vaknade jag med jätteont i höften och i ryggen. När man inte har ont så tror man ju att man kan göra en massa som man nog inte borde :-)
Jag körde och hämtade Oscar på förmiddagen och så upp om kontoret och lämnade lite backar och andra grejor. Sen hämtade jag Elliott hos mina föräldrar. Han hade haft det så bra så bra!
På eftermiddagen var jag på Jägersro med mamma. Vi hittade riktigt bra sittplatser, åt mumsig räkmacka och jag vann minsann lite på två tvillingar :-).

På söndagen var jag och fikade med Camilla på Emporia. Hon introducerade yoghurt-glass-stället som var roligt då det var en miljon grejor man kunde välja att ha på sin glass. Färska frukter, såser, godis, strössel. Typ allt man kan tänka sig. På eftermiddagen tittade mamma och Annika förbi och vi fick jättegoda gräddbullar och färska fikon. Det var trevligt med oväntat besök! Jag höll på att rensa lite bland Elliotts kläder, väldigt många han har vuxit ur. Jag hade ont i magen sen fredagen (på ett sätt jag inte brukar) så det var lite jobbigt och natten till måndagen hade jag såpass ont att det var svårt att sova.

På måndagen tänkte jag att det var bäst att ta en halvfastedag och se om det kunde hjälpa. Det gick hur bra som helst och jag jobbade ganska länge. Magontet försvann. När jag kom hem så lekte jag "angrybirds" med Elliott och sen nattade jag honom. Sen åt jag lite vattenmelon innan jag skulle sova.

På tisdagen kände jag att jag gärna kunde fastat en dag till, men det gjorde jag inte. Hade inte längre ont i magen så på lunchen gick Michael och jag på Noodle Market. Elliott och Michael hämtade mig på kontoret. Minns inte riktigt vad vi gjorde på kvällen.

På onsdagen hade jag massor att göra på jobbet. Mina föräldrar hämtade Elliott på förskolan. Efter jobbet hämtade Michael mig och vi åkte hem till dem. Mamma hade lagat supergoda kycklingen med ingefära. Oj så gott det var alltså! Sen fick vi getost också, jag åt säkert halva på egen hand :-D.

På torsdagen jobbade jag på och hämtade Elliott efter dagis. Jag hade hoppats att han skulle vilja följa med mig till IKEA men det ville han inte :-(. Så jag fick åka själv. Det är mycket roligare att åka med Elliott. När jag hade köpt vad jag skulle så hittade jag inte bilen! Kom absolut inte ihåg var jag hade parkerat, hehe. Så jag sprang säkert runt i en kvart innan jag hittade rätt... Vi åt pasta när jag kom hem och sen var jag ute med Oscar medan Michael nattade.

Sen var det fredag. Michael och jag åt lunch på Emporia (jag åt sushi) och jag gick hem ganska tidigt och hämtade sötnosen på dagis. Vi åkte till Limhamn och handlade lite ostar och annat gott till kvällsmat. Sen mumsade vi oss det och plötsligt var det läggdags. Nattade sötskrutten och sen tittade vi på ett avsnitt av Broadchurch.

Och igår var det lördag och det var Mulle-loppet. Vi träffade Mullegruppen och så var det lite aktivitet och fika och Elliott har ångrat sig och vill vara med på Mulle denna terminen. Han ville inte innan. Jättekul tycker jag. För det är en himla trevlig grej. En av oss får åka med (Elliott vill absolut inte vara själv) så vi sa att vi kan vara lite hjälpledare vid behov. Det var roliga aktiviteter de hade anordnat i Slottsparken och jag anmälde Elliott till skridskoskola till hösten.
Elliott matar änder och en ensam vit anka :-)
När vi kom hem åt vi lite sallad till lunch.
På kvällen var vi hemma hos Becka och firade hennes födelsedag. Det var jättetrevligt och vi fick massor av goda tilltugg, mumsig middag och aprikos och vitchokladpaj till efterrätt. Elliott och Josephine var ute och lekte i "parken" och Elliott hade jätteroligt! De lekte med flera andra barn. Mysigt att det är så många barn ute och leker där! Michael och Elliott gick hem när Elliott var så trött att han knappt kunde hålla ögonen öppna. Jag stannade kvar och gick och la mig vid 02-tiden.
Sov gott till halv sju. Elliott sov ända tills kl 08 minsann. Och nu ska vi äta frukost och om en timme är det hans första gång på dansen denna terminen. Hoppas att det blir kul!

Inga kommentarer: