söndag, september 29, 2013

Helgen och lägenhetsbesvär

Fredag:
Det var splittrat på jobbet i fredags. Men det var roligt att jobba och Michael och jag åt lunch på fd la Couronne. Där var jättefin salladsbuffé, stora portioner mat och även hembakad kaka till dessert. Så det var mysigt! Efter jobbet åkte vi hem till mina föräldrar, de hade hämtat Elliott på dagis idag. Det var en trött liten man vi fick med oss hem för fredagsmys. Vi svängde in om ostaffären i Limhamn på vägen hem. De hade en getost jag aldrig sett förut. Jag fick smaka och oj vad den var god! Köpte en bit sådan och så två små salami som verkade speciella.

Elliott ville följa med mig till affären och handla när vi kom hem.
Snäll kille ville bära båda matkassarna
De var inte så tunga som de ser ut :-)
 Vi hade en fin kväll och mumsade på goda ostar, salami och "sombreros". Vi såg även en film "Min granne Totoru". Den var jättefint tecknad och rolig handling! Den tyckte vi om allihop.
Lördag:
Elliott steg upp 06.30 och jag hängde med honom ut i soffan med täcke och kudde och försökte sova en stund till, vilket såklart inte gick :-). När Michael steg upp vid 09 så åt vi frukost. Det blev rostat bröd och amerikanska pannkakor. Efteråt tog Michael bort badkaret så jag kunde skura rent. OMG som det såg ut därunder!!! Jisses, har sällan sett något så äckligt förut. Men jag skurade och skrubbade och tog olika sorters rengöringsmedel. Så det såg mycket bättre ut efteråt. Och sen hällde jag på ättika på all kalk och sen åkte Elliott och jag iväg och hämtade mamma. S Vi körde till Konserthuset för att gå på Nallekonsert. Jag parkerade i typ världens minsta ficka, hade kanske 1 dm på varje sida...
På Konserthuset mötte vi upp Catta, Magnus och Nea. Vi hade perfekta platser, allra längst fram. Jag hade som vanligt glömt att Elliott skulle ta med sig ett kramdjur... men han hade en gottepåse. Och det var en himla bra snubbe (Niklas Riesbeck) som ledde nalleföreställningen. Han sa "Och här är en som har med sig godispåse istället" och så bad han att få smaka. Så Elliott fick gå fram och bjuda honom på en godis :-D, det var kul! Så behövde han inte vara ledsen över att inte ha någon nalle med... hehe.
Elliott och gottepåsen 

Efter nallekonserten skjutsade vi mamma hem. Väl hemkomna hos oss själva så skurade jag klart badrummet med ättikan så gott det gick. Michael gjorde rent själva badkaret (fötter och sånt). Jag gick ut i uthuset och röjde, det tog lååång tid. Röjde ut det mesta och sopade och satte sen in det lite mer planerat. Så nu ser där också hyfsat ut. Började ta tag i trädgårdens "skräphörna också". Det gick inte lika bra, då var jag trött. Så jag bara tog undan en del, hjälpte Michael in med badkaret och sen när det var på plats så tog jag mig en välbehövlig dusch.

Efter duschen lagade vi mat. Det blev enkel mat, Pekas köpe-potatisgratäng, färdig rödvinssås (som blev himla god) och så gjorde vi rostbiff i ugn till. Vi hade även sallad och vitlökssmör. Catta, Magnus och Nea kom precis när maten var klar och vi satte oss och åt allihop. Det var trevligt! De fick med sig lite kläder och skor som inte Elliott kan ha längre och Elliott och Nea lekte massor. De byggde koja, lagade mat och sen snacksade de på ostbollar och tittade på film tills det var dags att nanna.
Jag nattade och somnade till en stund, men när jag vaknade så kollade Michael och jag på ett avsnitt CSI. Jag var alldeles speedad när det var läggdags så jag kunde inte somna på evigheter. Satte på "Sleep cycle" appen på telefonen och ska använda den nu ett par nätter så jag kan kartlägga hur (dåligt) jag sover.

Söndag:
I morse var vi uppe strax efter 07 och åt frukost en stund senare. Elliott och jag gick på dansen och han hade så himla roligt! Det var jättekul att titta på! Men oj vad jag frös. Det är kallt som attan i den där salen.

Sen var vi allihop och tittade på en hyreslägenhet i ett kollektivhus som verkade trevligt! När vi kom hem så pratade vi om det hela och sen så lagade jag lunch (schnitzel, sås och potatis med rivna morötter till, Elliott som bestämde middag idag). Elliott åt som en häst! Efteråt rensade jag lite ogräs på framsidan. Vid halv tre hämtade Elliott och jag upp mamma och vi åkte till Kockums Fritid för att se Mora Träsk. Det var en höjdare! Elliott var med och gjorde alla rörelser hela tiden (mestadels sittandes i mammas knä). Det var bra ljud och bra luft i lokalen. Så det var kanon!

Efteråt åkte vi till Mobilia, där det var invigningserbjudanden. Jag köpte lite smått (två boll-krysantemum (eller vad de heter) och värmeplåster till ryggen). Innan vi åkte hem så fikade vi på Barista. Jag på en jättegod morotskaka o cola :-). Mamma hoppade av hos sig på vägen hem.

Apropå att vi ska sälja vårt hus förresten. Jag har ju inte förklarat varför.
Michael och jag har efter väldigt många och långa diskussioner och funderingar bestämt oss för att separera. Vi är helt överens och tror och hoppas att det kommer att bli väldigt bra för oss alla. Vi vill göra det på det absolut bästa sätt för Elliott och för oss själva. Vi är supergoda vänner och funderar hit och dit kring hur och var vi ska bo. Ett måste är att vi ska bo nära varandra. Och vi har haft samtal med mäklare och banker och tjo och hopp. Och nu har vi två lägenheter vi bjudit på som båda är i samma bostadsrättsförening, mittemot varandra med liten uteplats. Men det är ganska nybyggt, höga avgifter och stor insats med tanke på detta. Plus att föreningen är högt belånad (som nya föreningar ofta är). Så det gör oss något tveksamma. Speciellt som att flera banker också påtalar att det är väldigt svårsålt i detta område och att de egentligen är tveksamma till att låna ut.

Och nu i helgen ringde vi och pratade med styrelsen i ett hyreshus (som är ett kollektiv) i samma område och vi fick komma dit och träffa dem och titta på en lägenhet. Det visade sig att det skulle kunna vara så att det finns två lediga hörnlägenheter i detta hus, på vars ett våningsplan och då hade det ju också kunnat vara bra! De har inte alls samma mysfaktor som köpelägenheterna som verkligen är i toppskick och med mysig uteplats på en gård på 2:a våningen.

Men risken är ju obefintlig med att hyra. Trivs man så är det ju jättebra, billigare hyra och dessutom kan man äta lagad mat tillsammans med andra tre dagar i veckan. Och det kan ju vara bra att känna in detta område innan man ev skulle bestämma sig för att köpa något där. Tänk om man inte trivs och sitter fast i en osäljbar bostadsrätt? Så även om den inte kanske var superbästa lägenheten (12 kvm mindre än bostadsrätten) så kändes den ändå som ett rimligt alternativ. Så nu är vi eller i alla fall jag SUPERFÖRVIRRAD... Lite märkligt att en sån möjlighet dyker upp precis just nu? Det kanske är ett tecken? Men mitt hjärta är i bostadsrätten, den är så himla fin och mysig... medan intellektet är hos hyresrätten...

Och jag skulle gått på meditation nu på kvällen men Michael mår illa, så jag får stanna hemma och natta sötskrutten. Lite synd men mest synd om Michael såklart. Jag hade ju behövt en meditation för att få lite  ordning och reda bland alla tankar som far omkring i huvudet. Men det kanske jag kan lyckas få ändå! Jag får sova på saken helt enkelt.

2 kommentarer:

Petra sa...

Vilket boendedilemma! Själv kan jag bara intyga att det INTE är kul att sitta fast i en köpt bostad som inte går att sälja (utan brakförlust)! Det gjorde jag 1992-1999. Jag fick hålla på och hyra ut i andra hand och bo där själv fast jag egentligen inte ville tills bostadsmarknaden tagit sig igen.

Hoppas ni hittar ett bra alternativ som känns både tryggt OCH mysigt!

Kattalena sa...

Jaaa! Dilemma och det är just det första där man är lite rädd för, att sitta fast. Det är ju tryggare i hyres att man kan flytta när man vill :-)

Tack! Jag hoppas också vi hittar det :-D. Lutar nog åt kollektivet just nu...