torsdag, september 26, 2013

Äntligen klart och supertrevligt firande

I tisdags efter jobbet så fixade vi och donade här hemma. Putsade fönster, röjde arbetsrummet, städade Elliotts rum och faktiskt lyckades vi bli nästan klara med det mesta! Arbetsrummet helt röjt i och det mesta genomgånget och städat.

Här kommer en bild från väggmålandet i söndags.
Elliott ville gärna hjälpa till och det fick han såklart! Jätteduktig var han på att måla.
På onsdagen jobbade jag lite hemifrån men sen var jag tvungen att fixa det sista innan fotografen skulle komma kl 13. Jag sopade och fixade ute på terassen, planterade lite blommor och plockade bort alla hundgrejor och hundpuffar och bäddade och fixade. Michael kom hem från jobbet vid 10.30 och satte upp paviljongen och vi rensade ogräs på framsidan och hann få bort det värsta innan fotografen dök upp. Sen jobbade jag medan det fotades. Fotografen behövde ingen hjälp alls, han flyttade på grejor och så själv. Det tog lite mer än en timme. Jag fick mycket jobb gjort under tiden :-). När han var klar kom Michael hem efter hundpromenad. Han hade med sig hamburgare som vi slängde i oss innan vi åkte till jobbet.

Elliott skulle sova hos mamma och pappa, för vi skulle bort på kvällen. Vår chef skulle firas med överraskningsfest. Vi jobbade tills det var dags för firandet på Årstiderna, i Jörgen Kocks hus. Där är man ju inte varje dag om man säger så...
Lånad bild för att visa hur fint där är...
Och firandet var verkligen såååå trevligt! Först fick vi champagne och tilltugg. Sen en jättegod halstrad pilgrimsmussla med tillbehör serverad på en liten sked :-). Och så gick vi in i ett valv, ett eget rum för oss alla. Det var anställda från Sthlm och Köpenhamn med också. Det var så trevligt och chefen blev överraskad och väldigt glad. Det hölls fina tal från de flesta (inte från mig för jag är verkligen ingen som håller tal... hehe). Maten var så himla god! Först fick vi en förrätt på hummer med mango.
Mums!
Sen middag som var örtbakad renfilé med svampragu och svartvinbärssås. Renköttet var väldigt väldgit rött så jag vågade knappt äta det men alla andra gjorde ju det så... Och det var himla gott faktiskt!
Efter det fick vi inbakad västerbottenost m kummin. Också supergott! Och vi fick vitt vin och rött vin och dessertvin. Jättegoda allihop! Och sist men absolut inte minst efterrätt.
Chokladbakelse, körsbärsglass och några lime o sockergrejor
Det var hur lyxigt som helst! Tiden flög iväg och vi kom hem vid 01 eller nåt. Jag hade svårt att somna och sen vaknade jag pigg som en lärka kl 05.30. Jag försökte somna om men det gick inte. Så jag steg upp och tänkte jobba men kom på att jag glömt min dator på jobbet. Så jag körde till jobb och var där kl 06. Där tyckte jag det var så stökigt i köket att jag diskade och städade och så fixade jag lite på toaletterna (torkade av skitiga väggar och lister) och så såg jag att läsken tagit slut. Stockholmarna skulle komma in om kontoret så jag tyckte att det i alla fall kunde se lite mer hyfsat ut hos oss...

Så jag tog ner alla läskbackar i bilen och slängde lite skräppåsar. Åkte till Coop och pantade backarna + burkar som jag också fick med mig. Sen köpte jag ny läsk och så var klockan plötsligt fem i halv åtta och jag skulle hämta Elliott hos mamma 07.30.
När jag kom dit så ville Elliott absolut inte till dagis, men han var påklädd och klar :-). Han hade haft det hur bra som helst och ville vara kvar hos mina föräldrar (såklart :-D). Men jag lyckades få med honom i bilen och mamma lovade att han kunde få komma och hälsa på imorgon också och det ville han verkligen. Sötnosen!

På dagis mötte Michael upp oss. Vi lämnade Elliott och jag gick hem och jobbade hemifrån. Michael åkte till jobbet. Kl 09.15 hade jag tid på vårdcentralen och jag fick remiss till multimodal smärtbehandling på tjugonde efter att läkaren kollat och klämt på ryggen och dragit i ben o armar :-).
Det var på tjugonde som jag köpte en dyr rygg-rehab för länge sen och den fungerade jättebra. Så jag hoppas att de får rätt på rygg, höft, axlar och nacke nu :-). Hade varit toppen!

På jobbet hade vi möte med Sthlms och Köpenhamnskontoret och det var intressant och alltid roligt att träffas och prata. Jag är väldigt glad att jag jobbar där jag gör. Himla trevligt ställe! Även om det är väldigt stressigt nästan jämt så är det också himla kul. Och musik är en otroligt trevlig produkt, speciellt för en musikälskare :-).

Lite Playgroundmusik som jag lyssnar på just nu:





Idag efter jobbet så var jag på medicinsk yoga och det är så bra! När jag kom hem hade Michael lagat mat från Linas inspirationskasse och det var jättegott!

Dagens middag
 Och nu är klockan alldeles för mycket och det är verkligen läggdags! Jag har ont i rygg och mage men hoppas få sova ordentligt. Natti natti.

2 kommentarer:

Anne Grethe sa...

Hei, skal dere flytte?
Elliott ser ut til å være en flink hjelp med malingen.Han er flink til det meste,tror jeg:-)
Den middagen ser nydelig ut,jeg blir sulten av å se bildene.
Av musikken likte jeg best, Det hende.
God helg :-)

Kattalena sa...

Hejsan! Jajamen. Vi ska flytta till vars en lägenhet har vi tänkt. Så därför är det fullt upp här :-)
Ja, Elliott är världens bästa lille hjälp! Han är så fin! Mitt hjärta!
Kul att du tyckte om Det hände!
Och tack för att du kommenterar! Alltid så kul att få en kommentar :-)
Önskar dig också en god helg!