onsdag, juli 03, 2013

Maffigaste/stressigaste veckan på länge

Måndag: Började jobba efter en veckas semester. Jisses vad det var/är att göra! Jag kämpade på med att få undan. På lunchen träffade jag Catta, Magnus och Nea, Catta bjöd mig på lunch på Texas Longhorn. Det var trevligt och Nea är så himla söt alltså! Kul att få träffa dem, de har varit i Sthlm och i slutet av veckan åker de till Grekland och min vecka var ju fullsmockad så det var fint att vi i alla fall hann med en lunch! De hade varit på Kolmården och var helt lyriska över hur bra där var! De hade även varit på Tom Tits i Södertälje och trodde att det skulle vara superkul för Elliott (och oss andra).

Isabelle var också med en stund
Bokcirkelträffen som skulle vara kl 16 blev framflyttad till kl 17 vilket kändes väldigt skönt, så jag fick undan lite mer i jobbet. Bokcirkelboken var Rikard Wolffs "Rikitikitavi" och vi träffades hemma hos Becka. Hon bjöd på Raclette, vilket jag aldrig har ätit förut! Det var supergott! Speciellt att hälla osten på potatisen alltså. Och vi satt ute hela kvällen. När jag kom hem såg Michael och jag ett Vampire Diaries avsnitt som jag somnade i och sen gick jag och la mig alldeles yr i bollen efter för mycket rosévin och för lite vatten :-).

Tisdag: Var på jobbet kl 07 för att hinna med lite mer. Galet mycket hela dagen. På kvällen firade vi Olles födelsedag där vi bjöds på traditionsenlig middag! Mycket trevligt och jättegott som alltid! Det regnade mest hela tiden så vi gick inte och spelade kubb som vi brukar, men några av oss (mina föräldrar, Olle, Elliott och jag) gick ut och sparkade lite boll :-).

Bollspel
Full fart!

Onsdag: Möte på morgonen på jobbet, fakturascanning. Det vill vi ha! Skulle vara jättebra.
Jag var hos tandläkaren på lunchen och fick äntligen en ny bettskena. Efteråt mötte jag upp Åsa och Michael på Rosegarden där vi åt god lunch. Det är inte så ofta Åsa är med och lunchar, så det var kul! Sen tillbaka till jobbet. Mina föräldrar hämtade Elliott så både Michael och jag jobbade på tills det var dags för mig att gå på oljemålningskurs. Den skulle vara utomhus och det var inte precis något strålande väder! Efter att vi gått mot småbåtshamnen där vi höll på att blåsa bort och frysa sönder, så blev det att vi gick hem till en av deltagarnas trädgård och satt där istället. Mer lä och lite mindre kallt. Det var roligt att måla som vanligt! Efteråt åkte jag hem till mina föräldrar och hämtade Elliott. Han hade haft det jättebra (som alltid)! När vi kom hem var det dags att sova. Och inget hade jag hunnit planera inför lördagens fest denna kväll heller. Men jag la mig och googlade recept tills jag somnade.

Torsdag: Jag gick till jobbet så tidigt jag orkade, det var galet mycket att hinna med. På lunchen testade vi ny buffée "noodlemarket" på triangeln. Den var kanonbra! Där fanns tre olika "matplatser", man kunde koka färska nudlar och lägga på vad man ville ha, det fanns mongolian barbecue och så massor av färdigrätter (bla calamares). Jag tyckte verkligen den var bra alltså! En ny favorit!
Sen jobbade jag och jobbade och var inte klar förrän klockan var halv tio. Michael och Elliott kom och hämtade mig för Elliott (som hade varit hos mina föräldrar efter dagis) ville träffa mig innan han skulle nanna, han var dock så trött så trött så det var nog inte bästa idén att åka hela vägen för att hämta mig, han hade haft det bättre hemma i sängen skulle jag tro. Men det var skönt att få skjuts hem! Sen nattade jag Elliott och det var mysigt! Tor och Frej hade också varit hos mina föräldrar och de hade varit och spelat minigolf. Elliott hade haft jättekul! När Elliott somnat så gick jag själv och la mig. Hann inte planera inför kalaset denna kväll heller.

Fredag: Skyndade till jobbet och ville få undan så mycket som möjligt. Hade sjukgymnastikstid kl 12 så det var ju inte så många timmar jag hann jobba innan det och efter jobbet var jag tvungen att handla inför lördagen eftersom vi skulle träffa Michaels syskon kl 17. Annikas födelsedagspresent var minigolf och middag på Kajutan, så det skulle firas på kvälen!

Jag fick springa ifrån mina jobbhögar för att hinna till sjukgymnastiken, kom dit med andan i halsen och hon sa "Andas!".... hehe. Jag fick några övningar som jag både ska styrketräna och andas i, repetitiva för att jag ska komma ner i varv samtidigt. Mina benmuskler är utmattade (pga stress trodde hon) så vi fick ta låga vikter där :-D. Jag bestämde mig för att nästa vecka tänker jag verkligen INTE stressa och inte framöver heller. Inga fler så fulla veckor som denna varit! Även om jag vill göra en massa saker och allt är roligt, så ska jag prioritera!

Nåväl, efter sjukgymnastiken hämtade jag två getostbaguetter på Picknick (väääldigt goda) och Michael och Oscar mötte upp mig och vi åkte hem och åt och jag snabbplanerade vad jag skulle bjuda på på lördagen, skrev inköpslista och ilade iväg till Limhamn för att handla allt. Jag hade tur och fick tag på det mesta! Puh! Sen hem, precis lagom för att hinna duscha och gosa lite med Elliott. Sen skjutsade vi Elliott till mina föräldrar för att sova över där och själva körde vi till Sibbarps minigolfbana dit de andra också kom. Vi spelade minigolf och det gick väldigt bra för min del först, men jag tappade en himla massa slag på slutet. Michaels bror Håkan vann :-). Efter golfandet så gick vi till Kajutan och åt middag. Jag tog filé Oscar.
Filé Oscar
Det var god mat och trevligt sällskap!
När jag kom hem orkade jag inte fixa så mycket fast jag borde, plockade undan lite och så satte vi på ett Vampire Diaries som jag somnade i...

Lördag: Steg upp innan sju och vispade grädde till hemmagjort smör (det var kul och blev gott!), marinerade kött, tog fram duk och sånt. Sen skjutsade jag Michael till Limhamn (han skulle köpa/hämta en cykel) och själv gick jag in på Systemet och sen på Malmborgs för att handla lite till kvällens tillställning. Åkte hem till mamma och Elliott. Vi gick ut i trädgården och plockade en bukett blommor. Jättefin blev den!
En ros från mammas trädgård
Elliott och jag åkte hem. Jag körde iväg och handlade på Mobilia, hamburgare till oss alla till lunch och present till kalaset som Elliott skulle på nästa dag. Köpte annat smått och gott också. Allt hann jag på under en timme. Sen stod jag i köket och fixade, Michael städade, vi dukade och sånt och jag var knappt klar när gästerna kom :-). Åsa, Jörgen och Ingrid kom först, med sig hade de fina lilla Dixie! Sjukt söt är hon alltså! Och hon var så duktig. Det var Oscar också, som för det mesta lät henne vara ifred :-). Sen kom Becka, Hanns, Josephine och Isabelle. Elliott fick massor av fina presenter och jag fick också jättebra presenter! Bland annat ska jag få nya naglar och fotvård! Tjohoo!
Två fina buketter
Vi grillade färskpotatisar (liggandes på flingsalt och invirat i folie), de blev himla goda! Men det tog mycket längre tid än receptet sa... Skulle grilla oxfilé och entréc ôte indirekt. Men vi glömde öppna spjället och glöden slocknade så det blev också försenat... hehe. Som tur var blev i alla fall allt klart samtidigt! Såsen som jag gjort dubbel sats av i förväg, den skulle jag värma. Då glömde jag den på högsta värme och när jag kom ut i köket igen så luktade det brandrök. Något fastbränd sås som var helt förstörd... Suck! Som tur var hade jag en annan sås också... Men det var lite synd, den hade varit god! Vi hade vitlökssmör till och grillade rödbetor med getost.

Sen hade vi chokladfontän med färsk ananas, jordgubbar och marshmallows att doppa. Mumsigt!  Och så prinsesstårta som Elliott och jag gjort innan på dagen.
Tårtan

Sen mumsade vi på ostar och pratade tills det var dags för Elliott att nanna, då var han trötter.

Söndag:
Vaknade lättad! Värsta stressiga veckan över! Vi tog det lugnt på morgonen, åt frukost och hade det bra. Strax före 12 cyklade vi och lämnade Elliott på "superhjältekalas". När vi kom hem passade jag på att städa Elliotts rum ordentligt! Sortera iordning alla grejor och torka bort en himla massa damm. Skönt att äntligen få det gjort!!! Det har jag velat göra länge...

Blev klar precis tills det var dags att hämta på Alex kalas. När vi kom var de sista på väg hem så bara Elliott var kvar. Vi fick stanna och gå husesyn och så bjöds vi på våfflor med sylt, grädde och nutella. Det var gott och trevligt! Kalaset hade gått jättebra! Alla barn fick göra masker och Alex mamma hade sytt slängkappor åt allihop! Elliott hade haft jättekul och vi cyklade hem efter en timme då vi skulle få besök på eftermiddagen.

En stund efter att vi kom hem så dök Åsa, Niklas, Emmi och Ebba upp. De skulle hämta flyttkartonger och stannade på fika, vilket var himla trevligt! De provade vår cargobike och det gick mycket bra för dem att cykla på den. Kul! På kvällen åt vi rökt lax, romsås, färskpotatis med det hemlagade smöret. Mycket gott!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

En massa skojigheter och en väldigt fin tårta, men jag blir alldeles stressad bara av att läsa allt ni gör.
Bestämde mig bums för att idag göra... mest ingenting ;)

Kattalena sa...

Hejsan! Ja jättekul saker men oj vilken vecka :-). Skönt med en göra ingentingdag (och med semester)!!!

Veckan efter ställde jag in alla kvällsaktiviteter för då var det bara jobb, även på kvällarna...

Men nu är vi i Roskilde på festival o minisemester. Jätteskönt!!! Och Elliott stortrivs. Finns dock inget bra internet så bloggandet får vänta tills vi kommer hem :-)