fredag, juni 21, 2013

Semestervecka och födelsedagskalas

I måndags var Elliott och jag ute på cykeltur. Vi cyklade in till jobbet då jag skulle till tandläkaren för att göra avtryck till en ny bettskena. Under tiden jag var där var Elliott på kontoret med Michael. Vi möttes upp när jag var klar och åt lunch på Rosegarden. Efteråt ville Elliott absolut tillbaka till jobbet, det var tydligen hur roligt som helst där tyckte han! :-D. Så vi åkte dit och sen cyklade vi hem. På vägen stannade vi på en lekplats där Elliott lekte en stund. På kvällen åt vi kräftor med vitlöksbröd och satt ute på terassen. Mysigt. Jag försökte komma på vad jag skulle bjuda på på födelsedagen, bläddrade i tidningar och sökte på nätet.


På tisdagen var det dags för lite massage (groupon deal). Elliott och jag cyklade in till jobbet (han såg mycket fram emot att få komma dit igen) och jag gick på massage. Den var inte så jättebra, det var en apparat (med infraröd värme) som gjorde hela jobbet och den var lite väl hårdhänt :-). Men men, det har säkert gjort någon nytta. Efteråt gick jag upp till jobbet och försökte få med mig Elliott till Folketspark där vi skulle träffa Helene. Vi cyklade dit, något försenade. Torkild var också med och vi fikade på Far i Hatten. De berättade att de tyvärr inte kunde komma på torsdagskalaset. De hade med sig jättefina presenter till Elliott och när vi fikat klart så gick Torkild vidare. Helene, Elliott och jag var kvar i parken och satte oss vid lekplatsen medan Elliott lekte. Sen fick han åka veteranbil och så åt vi sockervadd.
Sockervaddsätaren!
Helene och Elliott
Bilåkaren
Efteråt cyklade vi hem till mina föräldrar och sa hej! Det var kul! När vi cyklade därifrån så tog batteriet till cykeln slut. Det gick fint att cykla hem så också, lite tyngre och tog lite längre tid... hehe. Jag hade gärna haft batteriet på raksträckan men det var säkert bra med motionen! På kvällen åkte jag till Ica Emporia och storhandlade. Sen gick jag kvällsrunda med Oscar.
Kvällis med Oscar
Och som vanligt tog jag en bild på bron :-)
Och igår var det onsdag och då startade jag dagen hos sjukgymnasten kl 08. Elliott och Michael sov fortfarande när jag gick iväg. Efteråt handlade jag på Malmborgs. Sen åkte jag hem och skjutsade Elliott till mina föräldrar där han var hela dagen. Själv lämnade jag in videoband för digitalisering, åkte till systemet och handlade. Pappa var snäll och följde med Michael för att köpa paviljong (den var stor och tung) och när de kom hem så tillbringade Michael eftermiddagen med att sätta upp den (plus att dammsuga där inne). Själv fixade jag med mat och städade undan och tvättade och hade mig ända tills mina föräldrar kom med Elliott och då var klockan över nio på kvällen :-). Något trött i fötterna gick jag och la mig efter att ha förberett det sista.


På torsdagen fyllde jag år! Redan på morgonen blev jag finfint uppvaktad av Michael och Elliott.
Presenter och kort
Massor av fina och roliga presenter fick jag! Bland annat en chokladfontän. Så dagen startade riktigt bra! Jag stod i köket resten av dagen (förstår inte hur allt kan ta sån tid!) men med en liten paus då jag passade på att rensa bort lite ogräs på framsidan av huset.

Jag stod i köket när de första gästerna dök upp. Det var mina föräldrar och de hade med sig hur många roliga presenter som helst! Sen kom Annika, Rolf, Uffe, Anna-Carin, Martin, Hilda, Frej, Tor, Olle, Camilla, Jörgen, Jonas och Josefin. Kalaset var för både mig och Elliott och vi blev så firade så firade! Jag hade en riktig "bad hair day" men det försökte jag att inte låtsas om :-D.Det var hur trevligt som helst med kalas och vilka fina presenter jag fick! Bland annat fick jag en supercool uppblåsbar spa-pool med bubbel och allt av mina föräldrar. Den ska bli sååå spännande att prova!

Vi åt buffé som bestod av club sandwich smörgåstårta, dubbelmarinerad fläskfilé, fransk potatissallad, rostbiff, remoulad, rostad lök, cornichons, ostar och annat smått och gott.
Buffén
Vi satt ute för det var ju jättefint väder! Efter maten gick vi bort till fotbollsplanen och spelade kubb samt boccia och Elliott hade med sig sin fotboll :-). Michael stannade hemma och fixade inför efterrätten. Oscar fick vara i arbetsrummet större delen av kvällen men efter att vi gick ut fick han också vara med på kalaset. Han lyckades så klart norpa åt sig tårta och annat gott. Hehe.
Kubbspelarna (killarna) - vi spelade tjejer mot killar
Det var skönt att komma ut en runda och roligt att kasta kubb!


Michael satte upp en paviljong på nya trädäcket innan på dagen, det har varit en plan sen lång tid tillbaka. Det har varit Michaels idé & projekt det hela och det blev riktigt bra :-). Lite kul också för innan har vi aldrig velat sitta på den delen av terassen, det är så mörkt & skuggigt där. Men nu sökte sig alla ditåt (alla som ville vara ute) och vissa satt där ute ända till kl 23 minsann!
Vi ska skaffa några fina lampor, en matta och sånt också. För att mysa till det ännu mer.


Efter promenaden och lekarna så gick vi hem och åt jordgubbsgräddtårta, kladdkaka och så  hade vi marshmallows och jordgubbar som vi doppade i chokladfontänen.
chokladfontänen
Det var en jättemysig och rolig födelsedag! Jag kände mig väldigt firad! Elliott la sig inte förrän kl 00 och jag kom inte i säng förrän kl 02 :-).

Inga kommentarer: