söndag, juni 09, 2013

Semesterkänslan håller i sig...

Tisdag: 
Elliott hade feber så Michael fick stanna hemma med honom på förmiddagen. På eftermiddagen skulle mina föräldrar hämtat honom på förskolan så Michael körde Elliott till dem vid ett-tiden. Att han hade feber berodde på att han blivit vaccinerad. Redan samma kväll fick han feber. På eftermiddagen dagen efter hade den dock försvunnit, tack och lov :-). Jag jobbade på och när jag skulle gå så upptäckte jag att jag glömt mitt jojokort hemma. Så jag fick ta tåget till Hyllie (istället för buss direkt till mina föräldrar). På stationen kan man nämligen köpa biljett på annat sätt. Michael hämtade mig på Hyllie och vi åket hem till mina föräldrar. När vi kom dit var grillen igångsatt och vi blev bjudna på mycket god grillmat! Himla trevligt och vi stannade tills det var dags för sötskrutten att nanna.

Onsdag:
Jag var på trevlig jobblunch med Torgny och Ann. Efter maten drack jag en latte, första latten på jättelänge! Det gick bra (fick inte ont i magen). Vi skulle gått på bokcirkelträff hos Becka på seneftermiddagen men den blev inställd pga sjukdom. Istället jobbade jag lite längre. Det kändes bra! Jag tog tåget hem och väl hemma hade Michael fixat middag (hemmagjorda hamburgare med getos) och det var jättegott! Efter maten gick Elliott och jag ut i trädgården. Där var vi hela kvällen och la tegelstenar mellan gräsmattan och trädäcket. Så att vi ska kunna klippa med gräsklipparen istället för att behöva klippa med handsaxen. Det blev bra! Elliott hjälpte till jättemycket och bar dit tegelstenar till mig och visade hur jag skulle gräva, för det visste han bäst! :-). Vi gick inte in förrän klockan var närmare åtta och det var dags för honom att nanna.

Torsdag:
Catta och Nea tog med Elliott och mig på utflykt till Ystad djurpark. Vi åkte vid 10 och när vi kom fram var det galet mycket folk där! Det var Coop-dag och fritt inträde för medlemmar. Bilar stod precis överallt! Vi hade jättetur och hittade en p-plats alldeles vid ingången. En liten stund senare stängdes den parkeringen. Det var strålande väder och vi började med att bre ut picknickfilten och fika lite. Vi satt alldeles vid lemurerna vilka är otroligt söta! De kom så nära att man kunde klappa på dem.
Nea vill klappa lemuren 
... och poserar

Åsnor klappas 
Fin surikat spanar ut över alla människorna 
Lite bad blev det också!

När vi kom hem igen så hade mina föräldrar just kommit hit. Catta och Nea åkte hem. Pappa hjälpte Michael med trädäcket på terassen. Jag tog fram lite ostar och crostini att fika på. Sen grillade vi och satt ute och åt. Mycket trevligt med besök och matsällskap! Medan pappa och Michael fortsatte med trädäcket så gick mamma, Elliott och jag en promenad med Oscar. Efteråt ville Elliott visa dem en låt från en Rammsteinkonsert. Så de fick titta på den :-D. Elliott och Michael har kollat på denna konsert när jag inte varit hemma. Jättebra tycker Elliott att den är! 

Fredag: 
Vi hade semester allihop denna dag och åkte till hamnen för att hämta vår nyköpta Cargobike. Elliott och jag premiärkörde den hem!  
Premiärtur!
Vårt första stopp var vid lekplatsen på Ribban. 
Där fick busungen leka av sig lite
Mamma hade varit i stan och skulle cykla hemåt så vi mötte upp henne vid hundrastplatsen på Ribban. Vi cyklade längs stranden ända till Hammarspark (med ett stopp för inköp av makrill på fiskrökeriet). Jag cyklade mestadels utan elmotorn igång. Mycket motion fick jag! Även med elmotorn får man trampa hela tiden, vilket ju är jättebra. Jag var lite rädd att jag inte skulle få någon motion av att cykla till jobbet om jag skulle ta hjälp av motorn, men det är ingen fara med det, hehe. Mamma stannade vid plantshopen. Elliott var inte så sugen på att titta på blommor så vi cyklade hem, med elmotorns hjälp. Det är fantastiskt. Så mycket vi kommer att använda denna cykel! Me like!!! 

Trots att vi åkte iväg redan 10 på morgonen var jag inte hemma förrän tre eller så. Vi åkte allihop till Emporia för att handla. Catta och Magnus dök upp där en sväng, de behövde fördriva tiden i väntan på att Cattas cykel skulle bli färdigreparerad. När vi kom hem igen så klippte jag gräsmattan. Äntligen! Elliott hjälpte till också. Tömde gräset som samlats upp i komposten tex :-). Michael skruvade brädorna till trädäcket. Jag skruvade också lite brädor framåt kvällen. Och sen så var det klart! Blev himla bra! 

Lördag:
Så skönt med långledigt! Denna dag kändes ju som rena bonusen! Elliott och jag gick upp först. Vi satte oss i soffan och spelade candycrush. Jag kommer ALDRIG förbi nivå 70…. Nu har Elliott nästan hunnit ikapp mig. I morse kom han till nivå 69. Han kommer säkert att gå om mig alltså...
Elliott och jag åkte till en kvinna (som vi fått rekommenderat) och Eliott fick en lektion i piano. Jättekul var det att lyssna på. Vi har ju inte spelat på riktigt alls och absolut inte pratat noter osv. Så han fick verkligen en nybörjarstart. Bara det att hålla händerna rätt är ju jättesvårt. Han tyckte att det var kul! Vi ska öva lite hemma och sen får vi se hur vi gör. Ska nog testa några gånger och se om han tycker det är skoj eller inte framöver. 

På vägen hem stannade vi i Limhamn och fikande en kortis på Espressohouse. Även om jag inte gillar det stället speciellt mycket. Elliott lyckades välta ut en cola över hela mig, hehe. Så jag var ganska klibbig när vi åkte därifrån. 

Hemma igen så har jag varit i trädgården mest hela dagen. Klippte cypresserna (eller thuja eller vad det nu är) och de är hur gamla som helst och har megatjocka stammar. Så det mesta fick jag använda motorsåg för istället för häcksax. Och det hände något så jättehemskt! Jag såg inte ett fågelbo. Och när jag försent upptäckte det hade jag skadat en liten fågelunge. Fy så hemskt! Jag kände mig som världens hemskaste människa. Stackars, stackars lilla fågel!!! Den blödde så Michael fick ta hand om den :-(. Usch så hemsk jag kände mig alltså. Sen kollade jag noga varenda gren så jag inte skulle råka klippa in i något mer fågelbo. Den stackars fågelmamman satt och tittade på mig och jag bad den så hemskt mycket om ursäkt, men det förstod hon såklart inte. Usch och fy! Stackars stackars henne. Jag var tvungen att ta paus och återhämta mig efter denna händelse. Sen klippte jag lite till och råkade slinta lite och klippa sönder sladden. Då fick Michael nog och tog över (det var bara 1 m kvar av häcken, så det var inte så mycket. 

Elliott och jag gick ut en långpromenad med Oscar. Några bilder från promenaden nedan. Vi var ute i en timme och avslutade med lite lek i Afrika-parken.

Full fart på sparkcykeln


Städa hann vi också klämma in idag. Michael dammsög och plockade undan en hel del, jag dammsög klart det sista och dammade av och ordnade hyllan i köket. Nästan alla fönster hann jag tvätta också. Efter promenaden med Oscar satte vi oss ute och åt mumsiga kräftor med vitlöksbröd till.
Jag är så glad att vi nu har en trädgård med kvällssol! Det är ju fantastiskt så mycket längre man kan vara i trädgården då. I vårt gamla hus ville man inte vara ute efter kl 18 för det var så skuggigt och kallt. Här är det bara superskönt att vara ute kvällstid. Och sen Rammsteinkonsert på TV för Elliott tills det var läggdags :-). Jag nattade honom och Michael var ute med Oscar. Efteråt kollade vi ett avsnitt Vampire Diaries.

3 kommentarer:

Petra sa...

Jag sitter tvärfast på bana 180 i Candy Crush. Men just när man lagom tänker ge upp brukar det lösa sig. :-)

Vad otrevligt med fågelungen! Inte precis vad man förväntar sig att hitta när man klipper häcken liksom.

Kattalena sa...

Wow! Vad långt du kommit!!! Jag kommer aldrig förbi 70. Eller jo det ska jag minsann... men det dröjer visst :-).

Ja, fy vad läskigt det var. Jag får ångest bara jag tänker på den stackars stackars lilla fågelungen! Jag hade verkligen inte en tanke på att det kunde finnas ett fågelbo där mitt i busken. Men det kommer jag alltid att kolla hädanefter!

Kattalena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.