måndag, maj 13, 2013

helgen!

Lördag: 
Elliott och jag steg upp vid halv sju tiden. Vi satte oss i soffan och jag jobbade lite och han spelade spel. Michael vaknade just när vi tänkte gå till ICA. Vi tog med oss alla petflaskor och gick dit och köpte lite frukost.
Elliott bar den ena kassen hela vägen och pantade sen alla flaskorna :-)

Hemma igen åt vi frukost och sen åkte vi in till Limhamns leksaksaffär och köpte en present till ett kalas som Elliott skulle gå på på eftermiddagen. När vi var klara så åkte vi bort till Cargobikes vid slakthuset. Där provcyklade jag en lådcykel med elmotor. Den kostar hälften av vad Christianiacykeln gör. Det kan man ju undra varför. De sa själva att Christiania cykeln är en riktig deluxe, har många detaljer med finlir och något bättre kvalitet och troligtvis betalar man en hel del för märket. Men det gör inte Cargo bike är dålig, möjligen inte lika exklusiv :-). Skulle tro att den räcker fint för våra behov... Det var i alla fall hur kul som helst att cykla med den och Elliott trivdes med att åka i den :-D. De berättade att det blivit otroligt populärt med lådcyklar så efterfrågan är stor. Det är ca 2 veckors leveranstid på en sådan. Så nu ska vi fundera på saken här hemma. Jag är ganska säker på att det skulle vara fantastiskt bra med en sådan! Och så bra att kunna cykla med Oscar till jobbet. Och bra om man vill cykla på utflykt, istället för att ta bilen liksom (inom Malmö då...).  
Me like!!!!
Vi hann precis hem om innan det var dags för kalas. Vi åkte och lämnade Elliott på detta och sen trädgårdsarbetade jag där hemma och grävde upp hur många maskrosor som helst!!! Vi har hela gräsmattan full... Trots att jag rensade bort massor är det minst lika många kvar. Jag älskar ändå att trädgårdspyssla. Det är så avkopplande och jag gillar det verkligen. Och så älskar jag blommor! Det finns så många fina. 
Rosenmandel på väg att slå ut i blom
En av mina fina tulpaner! 
Sen fick jag bråttom för jag skulle fika med Helene kl 15. Vi satte oss på Waynes Coffée uppe på Triangeln. Det var riktigt mysigt där. Lugnt och stillsamt och bekväma stolar att sitta i. Så dit kommer vi nog att gå fler gånger. På hemvägen gick jag inom Emporia och hämtade ett paket. Mina beställningar verkar bli skickade dit nu när macken här i närheten stängt. Det är helt OK för vi är ju där ganska ofta.

När jag kom hem så fixade Michael pasta. Jag hade minsann fått 7 rätt på travet! Men det gav bara 248 kr (som vi är 5 som delar på) :-). Pappa tittade förbi med en jättefin Magnolia och en klematis. Jag och Elliott gick ut och grävde ner det lilla Magnoliaträdet på framsidan. Blev jättebra! Sen åt vi middag framför TV:n. Nattade världens bästa och mysigaste sötskrutt. Han har en ny favoritgrej: Han säger "jag ska göra något du tycker om" och så pussar han mig typ fem gånger i pannan, sen på ena kinden, andra kinden, hakan och sist på näsan. Gullunge! Finns inga ord för hur fin han är alltså... 

Söndag:
Steg upp och började jobba 06.30. Elliott satte sig bredvid och höll mig sällskap. Tog paus för frukost och sen åkte Elliott och Michael på Knytte. De var borta länge (gick till båtlekplatsen efteråt). När jag jobbat klart så städade jag snabbt undan lite eftersom vår hundvakt skulle vara här och passa Oscar på eftermiddagen :-). Klockan sprang iväg och Michael och Elliott kom hem i sista sekunden och Michael ville duscha innan vi åkte iväg. Puh! Så vi blev lite försenade till eftermiddagens kalas för mitt brorsbarn Martin. 

När vi började köra dit kände jag hur det började riva i halsen, bara sådär pang på kände jag en förkylning komma över mig. SÅ onödigt!!! När vi kom fram var mina föräldrar redan där, de är alltid i tid :-D. Vi började med att beundra deras nya kök. Kommer att bli jättefint! Allt var inte helt klart än men det var helt funktionsdugligt. Sen dukades det fram en supermumsig förrätt (sparris, ost och tomat). 

Vi spelade boccia i trädgården. 
Jag hittade en nyckelpiga
Elliott lekte i trädgården. Och han var massor med Embla :-).  
Martin lärde Elliott att klättra på taket till lekstugan
De hade en jättefin kungsängslilja. En sån var jag nära att köpa på plantskolesafarin :-)
Har man stort träd kan man ha gungor och annat kul! 
Vi mumsade på supergoda tårtor och spelade spel, sen åt vi jättegott grillat kött och spelade sen spel igen. Mycket trevligt!

När vi körde hem kände jag mig verkligen inte bra. Så fort jag kom hem gurglade jag med saltvatten, tog ipren och coldzyme. Tittade på en VD och sen la jag mig och sov i soffan. Tog en insomnings-tablett för halsen kändes som ett stort öppet sår och jag skulle aldrig somna om jag inte gett mig lite hjälp på traven... Vaknade på natten och hade superont, tog mer ipren och coldzyme... och strepsil. Bläää!!! Har inte tid att vara sjuk nu, vill inte vara sjuk heller! 

Måndag: 
I morse var jag ju förkyld så jag bestämde mig för att jobba hemifrån. Sen ringde jag för att få tid gällande mitt andra halsonda. Men det gick inte för det tar minst en vecka innan pappren kommer till dem så jag kan ringa tidigast på fredag. Så dumt.

Och nu så har jag jobbat hela dagen och halva kvällen. Känner mig risig och har varit alldeles seg i huvudet så allt har tagit längre tid än det borde. 

Nyss skulle jag värma mig vid kaminen. Tittade på min kjol och bara halva fanns kvar. Vände mig om och upptäckte att resten satt fast på kaminen. Buhuu! Min favoritkjol. Det började osa massor så Michael fick springa och sätta plastpåse över brandvarnaren och jag fick vädra och sen försökte vi skrapa bort kjolresterna från kaminglaset. Det gick sådär. Hoppas att jag inte förstört den helt!!! Kaminen alltså...

Och jag är sååå täppt i näsan fast jag tar nässpray, den hjälper inte! Och ont i halsen och bomull i huvudet. Bläää!!!! Men så ont i halsen som jag hade i natt har jag i alla fall inte tack och lov! 

Och Oscar har ont och går konstigt. Plus att han har svansen mellan benen. Han har fått smärtstillande . Stackars vovven! Han vill helst ligga på oss hela tiden. 
Finaste sötvovven

2 kommentarer:

www.imitthuvud.hemsida24.se sa...

Oj, oj, vilken tur att du inte fick eld i baken!! ;-)

Kattalena sa...

Hehe, ja det var en himla tur det! :-D