söndag, februari 17, 2013

Lördagskalas och söndagsaktiviteter

Igår städade och pysslade vi här hemma hela förmiddagen. På eftermiddagen kom Elliotts kompis hit och lekte. De leker så himla bra tillsammans, gulligt! Det lades pussel och pysslades med pärlor och sen lagade vi våfflor. Smeten som Elliott och hans kompis blandat ihop fungerade inte alls av någon konstig anledning (fast jag gjort det förut och det blev jättebra då)... Så vi fick fixa pulvervåfflor istället, vilken tur att jag hade våffelmix hemma :-). Mitt i allt slutade dessutom våffeljärnet att fungera (glapp i kontakten...). Men det blev en bra fika ändå! Några våfflor, glass, grädde och sylt.

Sen var det dags för kalas och vi gjorde oss i ordning och åkte och lämnade Elliott hos mina föräldrar och Oscar hos Ernst. Båda fick sova över på sina favoritställen alltså :-D.
Vi själva åkte till Ingrid för att fira hennes födelsedag! Innan på dagen när vi sa till Elliott att vi skulle till Ingrid på vuxenkalas och att inte barn fick följa med så blev han jätteledsen! Han sa "Tycker inte Ingrid om mig???". Jooo, klart hon gör, sa jag. Ibland är det ändå vuxenkalas :-D. Och när han påmindes om att han ju skulle få sova hos sin mormor och morfar så blev han glad igen!

Hos Ingrid bjöds vi på så massor av gott att äta! Det var förtugg och middag och tårta och ostar. Jag åt så mycket så mycket och var väldigt mätt när jag kom hem :-). Vi pratade och lyssnade på musik, Ingrid hade en spotifylista där vi kunnat lägga in låtar i förväg om vi ville. Kul tycker jag! Och fina bebisen som var med (Isabelle) märktes knappt så lugn och fin som hon var! Michael gick runt med henne en stund, det gillade hon :-). Sen tog Becka över och hon somnade sött och såg så avslappnad ut som bara bebisar kan... (och kanske hundar och katter... )

Vi var hemma vid 01 tiden och i morse steg jag upp kl 08 och lite senare åkte jag och hämtade Oscar hos Ernst och sen hämtade jag Elliott och mamma. Elliott var som en liten solstråle och hade haft så roligt. De hade spelat spel både kväll och morgon :-). Mamma följde med oss på dansen. Elliott hade lika kul denna gången! Det är verkligen hans grej! Efteråt mötte Michael upp oss och vi kollade in fotbolls-lekskolan. Elliott ville väldigt gärna vara med, men vi hade inga skor till honom. Vi hade köpt ett par som var för små... och dem glömde jag på dansen dessutom. Det kom jag på en timme senare när jag skulle lämna tillbaka dem i affären där de köpts...

När vi tittat på lite fotboll så skjutsade jag mamma hem och hämtade samtidigt kvittot på skorna som skulle bytas. När jag kom tillbaka till fotbollen hade Elliott varit inne och provspelat lite :-). Vi åkte till Emporia och skulle byta hans skor. Det gick ju då inte eftersom jag glömt dem på danskursen. Men vi köpte ett par andra skor som passade bra. Konstaterade också att de skor han har i vanliga fall är 1 cm för små... får se hur vi gör med det. Elliott fick ett par shorts och en t-shirt också inför fotbollsleken nästa vecka. Han var mycket nöjd! Michael åkte iväg på möte, Elliott och jag åt lunch på foodcourten.
Sen handlade vi lite snabbt på Ica och sen fick sötnosen leka en stund i ett av lekställena.

Resten av dagen var vi hemma och hade det bra! Jag rensade lite bland hans böcker, så nu är de flesta bebisböcker bortplockade. Jag tänkte jag skulle stå på barnloppis till våren. Rätt många saker som vi kan rensa bort nu när han blivit så stor. En stund efter att Michael kommit hem så åt vi tacos. De var ovanligt goda! Mums!
Elliott och jag påbörjade ett 3D pussel på 500 bitar. Det verkar jätteroligt! Jag är verkligen i pusseltagen. Det är mysigt och avkopplande och Elliott pusslar också så det blir riktig kvalitetstid för oss tycker jag. Och bra för min arm att inte sitta vid datorn. Jag använder datorn mindre och mindre när jag kommer hem från jobbet och så nu för tiden. Tänker försöka upprätthålla det.

Jag funderar väldigt mycket på att skaffa en crosstrainer. Det hade varit så himla bra att ha hemma! Så kan jag motionera på hemmaplan och framför TV:n eller till den musik jag önskar. Och inte ha någon ursäkt för att inte röra på mig. Jag känner att jag sitter alldeles för mycket!!! Min kropp vill röra på sig mer. Det hade varit perfekt uppvärmning innan mina ryggövningar också. Tyvärr är de himla dyra, fast om man jämför med gymkort som man inte använder så är det inte dyrt. Jag såg att man kunde leasa en för 50 kr per månad. Kanske ska testa det? 50 kr per månad är det ju värt.

Och så måste jag säga att min elektriska värmemadrass verkligen är toppen. Så himla gosigt att krypa ner i en varm säng. Sen stänger man av när man ska sova så man inte blir för varm :-).

Inga kommentarer: