torsdag, januari 03, 2013

Nyårsfirande och annat

Vi hade en superbra nyårsafton. Vi firade mammas födelsedag och det var himla trevligt! Olle, Annika & Rolf var också med och firade. Som alltid började vi med supergod smörgåstårta. Sedan kaffe och gräddtårta. Vi spelade spel och hade frågesport. Elliott vann över oss alla när vi skulle gissa flaggor. Han kan hur många flaggor som helst :-). Vi åt middag vid 21-tiden, då bjöds vi på oxfilé, klyftpotatis, vitlökssmör, aprikossås, pepparsås och sallad. 

Vi sjöng fina visor och spelade mer spel och plötsligt var det dags för tolvslaget! Vi gick ut och tittade på raketerna. Elliott höll för öronen för det smällde så mycket när våra sköts iväg, men han tyckte ändå att det var spännande. Kanske jag skulle satt på honom hörselskydd, det hade nog varit bra då han är väldigt känslig för ljud :-). Efter en lite lagom stund ute så gick han in till Michael som var inne med Oscar. Själv var jag ute en liten stund till och tittade på raketer! Me like! Och så skålade vi såklart in det nya året. Elliott var glad och nöjd hela kvällen, verkade inte så speciellt trött trots att klockan var nästan 01 när vi åkte hemåt :-). Min rygg var fortfarande inte så bra och jag hade ont i huvudet på dagen men den försvann faktiskt under kvällen vilket var himla skönt. Jag var bra trött på den.

På nyårsdagen vaknade Elliott kl 08. Vi låg dock kvar i sängen och drog oss allihop. Min rygg gjorde fortfarande ont men huvudvärken var nästan helt borta! Så det var ju himla skönt. På eftermiddagen åkte Elliott och jag hem till Camillafamiljen medan Michael stannade hemma och jobbade. Camilla bjöd på middag, kycklinggratäng med bacon och osttäcke. Det var gott! Elliott fick glass och han var glad och pysslade med saker hela tiden vi var där. Josefin visade sina skolarbeten (roliga reklamfilmer) och lite annat kul på sin iPad. Både Jonas och Josefin har blivit så stora och vuxna! Tiden går himla fort alltså. Roligt att träffa dem. På hemvägen hämtade vi med oss Thaimat till Michael. Och Elliott ville gärna ha pizza så det blev en pizza till honom också. Dock blev han väldigt besviken över att de hällt på oregano, han vill ha utan och det brukar han få på en annan pizzeria. Där var dock en timmes väntetid pga enormt mycket beställningar så vi fick hämta från pizzerian här hemma istället :-).
Elliott somnade inte förrän 22.15 vi har fått sena vanor här efter helgerna :-)

Inatt var ryggen lite besvärlig, jag kunde knappt vända mig från ett håll till ett annat utan att det skar i ryggen. Tur har jag de där värmeplåsterna som man sätter i ryggslutet och som håller en varm i över 10 timmar. Jag steg upp kl 07 och åkte till jobbet. Michael och Elliott var hemma och de sov ända till 08.45, lyxpellarna! På lunchen gick Josefin och jag till Graffitti och köpte med oss bakad potatis. 
Michael hämtade mig strax före fem. Han hade lämnat Elliott hos mina föräldrar och sen gått ut en runda med Oscar. Vi åkte hem till mina föräldrar där Uffefamiljen var. Vi bjöds på min favoriträtt, räkgryta med paprika och massa goda tillbehör. Jag åt massor! Pappa gjorde glace au four fast med glass i små apelsiner. Det var jättegod maräng, glassen hade smält så vi fick ny vid sidan, hehe. 
Vi spelade spel "Speculation" och ett annat som jag inte vet vad det heter men som var himla kul! Elliott var så lycklig över att vara där och att få vara med Embla. Pappa hade gjort parfait till efterrätt också. Och efter att vi ätit den så åt vi ostar. Och sen spelade vi "Alias". Oscar hade varit hemma själv lite länge så vi fick åka hem vid 22-tiden. Elliott ville så gärna stanna så vi åkte hem utan honom, han fick sova över. Gullungen! Jag hann smaka lite citronfromage också innan vi gick. Tre efterrätter på samma kväll :-D, eller fyra om man räknar ostarna också.

Väl hemma tittade vi på några avsnitt modern family och fortsatte med lite chips och cola. Fy för sjutton vad vi har vräkt i oss onyttigheter dessa dagar. Det får det faktiskt bli ett slut på nu under det nya året. Jag måste komma på något som är lite bättre att mumsa på på kvällarna. För om jag tittar på TV så måste jag ha något att äta på. Det är bara så. Har funderat på om mjölkshake med goda bär kan vara ett alternativ? Eller kanske frysta bär och yoghurt - som glass. Inte vet jag? Bättre ska det bli i alla fall, det är mitt nyårslöfte... Och ryggen känns lite bättre nu på kvällen! Kanske är det borta imorgon, det hoppas i alla fall jag.


2 kommentarer:

Anne-Grethe sa...

Å så mye god mat! Jeg får vann i munnen :)
Det har blitt mye unyttig mat her også,men det blir vel tilbake til det normale når hverdagen kommer;)
Håper virkelig at du blir fort bra i ryggen .
Godt nyttår til dere :-)

Kattalena sa...

Ja, det var himla gott! :-D
Mmmm det har blivit väldigt mycket god mat och julgodis... hehe.
Tack! Ryggen är bättre idag efter gårdagens naprapatbesök, så det blir nog bra snart!
Och jag borde ta tag i lite rygg-gympa också.
Ett riktigt fint nytt år önskar jag dig med!