söndag, januari 27, 2013

Helgen

I lördags tog vi det riktigt lungt på förmiddagen, speciellt jag för jag var så trött :-). Vi åt frukost, jag läste lite i min bok och sen la Elliott och jag pussel. Sen fick jag lite fart på mig och dammade och plockade i ordning. Klippte Michael och sen dammsög jag. Snabbade mig in i duschen och vid kvart i fyra var vi klara för avfärd till Södra Sandby för att hälsa på Pelle och Lotta. Elliott hade längtat hela dagen, han frågade flera gånger när vi skulle åka och sa att han längtat och saknat dem (då framförallt Malva och Mynta). Vi kom fram först, mina föräldrar en liten stund senare.

Hos Pelle och Lotta bjöds vi på mumsmumsig fika, te och chokladkakor med smörkräm.
Lägg till bildtext
Fin temugg!
Sen spelade vi spel. Det kom fler på besök. Ale hade en tjejkompis där och så var det en tjej som just flyttat ner till Lund som också kom på middag. Vi bjöds på kycklinggryta, vilken var mumsig! Speciellt lårbenen. Jag gillar att gnaga på dem. Efteråt spelades det spel och lite rundpingis.
Ungdomarna spelade myrstacken, Elliott har tomteluva :-)
Mycket roligt spel
Sen var det efterrätt. En lättäten himla god citronpannacotta, kladdkaka, hallon och grädde. Mycket gott!

Sen fick vi se bilder från Belize där de just hade varit på semester.

Idag är det söndag. Vi gick upp strax efter åtta allihop. Jag handlade lite grejor på Ica och sen åt de andra frukost. Jag bestämde mig för att baka kanelbullar (veganska) och så gjorde jag en typ kärleksmuskaka (också vegansk). Den var himla god! Faktiskt! Delar med mig av receptet här. Hittade det på denna blogg.

Du behöver:
200 g smält smör
6 dl vetemjöl
3½ dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
4½ msk kakao
4½ tsk bakpulver
4 dl vatten
FROSTING:
60 g smör
3 dl florsocker
5 msk kakao
3½ msk vatten
(om du vill kan du också ta någom msk kallt kaffe)
+ kokosflingor

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Börja med att smaälta smöret.
3. Blanda alla de torra ingredienserna och blanda sedan i smöret och vattnet och blanda tills det är klumpfritt.
4. Ta en långpanna, antingen smörjer man den eller så kan man ta två bakplåtspappersark och forma och klippa till dem och sedan pensla på med smält smör.
5. Häll i smeten och fördela den jämt och sätt in i ugnen i mitten ca 15 min.
Frostingen:
6. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från värmen. Blanda sedan i de andra ingredienserna och låt svalna en stund.
7. När kakan har svalat lite brer du på frostingen i ett jämtlager och ställer det i kylen i ca en timme så frostingen hunnit stelna ordenligt. Sedan kan du skära bitar av den efter önskemål.:)  

Michael körde Elliott till en dagiskompis för lekstund. Jag bakade på och blev lite sen så när Michael kom tillbaka fick han skjutsa mig till Hyllie så jag kunde ta tåget in till stan där jag skulle träffa Helene kvart i tolv. Jag kom i tid och Helene och jag pratade och mediterade. Vi tog bara en 12 min meditation i brist på tid och den var hur bra som helst! Hann verkligen bli djupavslappnade båda två plus att vi fick lite upplevelser med oss. Det är så himla bra! Vi bestämde att vi måste försöka träffas i alla fall varannan vecka och meditera ihop. Hoppas vi kan hålla det.

 Sen ilade jag hemåt för kl 15 skulle vi få besök av Malin och hennes familj. Jag var hemma i god tid och det var himla trevligt att träffa dem! Barnen började allihop leka med olika saker så fort de kom in i Elliotts rum. Så de var fullt sysselsatta allihop i stort set hela tiden. Vi fikade på bullarna och kakorna. Malins man sprang hit från Bjärret, galet! I denna snöblåst och kyla, fyyyy. Han sa det var lite kallt, hehe. Det tog 2 timmar och 10 minuter tror jag. 2,6 mil. Tänk att ha sån kondis!!! Shit alltså. Han fick låna duschen när han kom fram :-D.

 När familjen gett sig av hemåt så gjorde jag lite makaroner och stekt falukorv att äta. När jag ätit lite av det så fick jag så himla ont i magen. Så jag fick vila en stund. Elliott satt i knät på mig och spelade på iPaden under tiden. Jag kollade på klockan och då var den 19.49. Hoppsan! Kl 20 skulle jag ju på kvällens meditation. Så det var bara att rusa upp, göra sig klar för meditation och hoppas att magen skulle vara snäll. Jag hann dit i tid, det tog bara 5 min att köra dit och jag fick tom stå och vänta utanför i två minuter eller så. Det var en lång och bra meditation.

 När jag kom hem gick jag ut en sväng med Oscar, sen satte jag mig i soffan och väntade på att Michael skulle komma ut från nattningen. Vi kollade ett avsnitt "Modern Family" och nu har vi gått och lagt oss. Helgen är redan slut. Imorgon är dock förskolan stämd, så jag har tagit ledigt och ska vara hemma med sötskrutten. Har lovat honom ett besök på Leos lekland. Får se om han kommer ihåg det eller om vi bara ska skrota här hemma. Det kan ju vara skönt det med...

Inga kommentarer: